LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prilike i primjeri međunarodne suradnje

8. Dan međunarodne suradnje na varaždinskom FOI-ju

Na programu će sudjelovati gosti predavači iz akademske zajednice, gospodarstva i Agencije za mobilnost i programe EU-a, kao i studenti koji su dio svog boravka, odnosno prakse proveli u inozemstvu.

Na programu će sudjelovati gosti predavači iz akademske zajednice, gospodarstva i Agencije za mobilnost i programe EU-a, kao i studenti koji su dio svog boravka, odnosno prakse proveli u inozemstvu.

U četvrtak, 16. travnja 2015., na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike koji djeluje kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, održat će se Dan međunarodne suradnje. Teme na ovom događaju posvećene su strateškim partnerstvima i suradnji između visokoobrazovnih institucija te suradnji između akademskog i ekonomskog, odnosno gospodarskog sektora.

Cilj Dana međunarodne suradnje jest informiranje, umreživanje te razmjena iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu i projektnu suradnju. Ovaj događaj ugostit će predavače iz akademske zajednice, gospodarstva i Agencije za mobilnost i programe Europske Unije, kao i studente koji su dio svog studijskog boravka, odnosno prakse, proveli u inozemstvu.

Osmi po redu Dan međunarodne suradnje započet će u 9:30, a završiti oko 15:30 sati. O strateškim partnerstvima i internacionalizaciji govorit će Petra van Dijk, strateteška menadžerica za Amsterdam, a gostima predavačima pridružit će se i Sandra Vidović iz Agencije za mobilnost i programe EU-a. Načine suradnje akademskog i poslovnog sektora predstavit će prof.dr.sc. Darko Huljenić, menadžer za tehnologije i znanstvene aktivnosti Ericssona Nikola Tesla d.d. Nakon predavanja sudionici će dobiti priliku za otvorenu diskusiju.

Drugi dio programa obilježit će primjeri dobre prakse i iskustva studenata koji su dio svog vremena proveli na visokoobrazovnim institucijama u drugim zemljama svijeta. Tako će o razlici u studiranju u Kini i Španjolskoj govoriti Yuanjiang Huang, student doktorskog studija na Technical University of Madrid, student FOI-ja Ozren Krpan govorit će o svom studijskom boravku na University of Cincinnati, a iz Chicaga će se putem Skypea javiti studenti FOI-ja koji se trenutno nalaze na razmjeni studenata u SAD-u.

Detaljan program i satnicu možete pronaći ovdje.

FOTO: FOI VARAŽDIN, FOTO: ISD CROATIA