LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Događanje na Kampusu

6 razloga zašto posjetiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci

Na Sajmu će se predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Izdvajamo glavne razloge zašto ga učenici i studenti ne smiju propustiti.

Na Sajmu će se predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Izdvajamo glavne razloge zašto ga učenici i studenti ne smiju propustiti.

Institut za razvoj obrazovanja u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci organizira Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 18. listopada 2018. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Posjetitelji će na jednom mjestu moći pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu. Paralelno s izlagačkim dijelom Sajma, gdje će posjetitelji moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima, održat će se i inspirativni program.

Ovom će se prilikom predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz to, Sajam je prilika da se sudionici dobro zabave i steknu motivaciju za daljnje obrazovanje. Izdvajamo glavne razloge zašto ga učenici i studenti ne smiju propustiti.

1. Mogu pronaći stipendiju!

Na Sajmu će sudjelovati više od 40 izlagača iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Velike Britanije, Danske, SAD-a, Kanade, Japana i drugih zemalja svijeta koji će pružati informacije o više od 10 000 stipendija i studijskih programa. Izlagat će različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, veleposlanstava i stranih kulturnih centra, privatnih tvrtki te nevladinih organizacija i zaklada.

2. Mogu sudjelovati na panelu o iskustvu studiranja, rada i života u Rijeci!

Sajam će ugostiti zanimljive govornice/ike na temu iskustva studiranja, rada i života u Rijeci među kojima izdvajamo uspješnog riječkog srednjoškolca Antu Tonija Debelića koji je pokrenuo inovativni nagrađivani start-up GrowCity, zatim profesoricu Bojanu Ćulum koja se bavi doprinosom sveučilišta razvoju zajednice te obrazovanjem društveno odgovornih i aktivnih građana te Mariju Katalinić iz Rijeke 2020. koja će govoriti o projektu Europska prijestolnica kulture, ali i svom osobnom iskustvu života i rada u Rijeci.

3. Mogu saznati sve o stipendijama institucija iz Rijeke!

Na ovogodišnjem Sajmu u Rijeci bit će predstavljen tzv. Riječki kutak, odnosno poseban, vizualno istaknut i centralno smješten izlagački dio Sajma na kojemu će posjetitelji Sajma imati priliku saznati sve o stipendijama koje dodjeljuju Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Njegov je cilj povećati vidljivost i istaknuti izlagače koji dodjeljuju stipendije namijenjene upravo studentima iz Rijeke i Primorsko-goranske županije.

4. Mogu saznati sve što ih zanima o državnim i STEM stipendijama i kako se za njih prijaviti!

Na ovom će se događaju održati radionica na kojoj posjetitelji mogu saznati sve o prijavi na državne stipendije za studente/ice nižeg socioekonomskog statusa i nove STEM stipendije koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH-a. Ministarstvo dodjeljuje 13 400 stipendija godišnje koje doprinose povećanju dostupnosti visokog obrazovanja, povećanju završnosti studiranja te uspješnijem prelasku na tržištu rada.

5. Mogu steći zanimljiva i korisna poznanstva te dobiti korisne savjete za prijavu na stipendije!

Posebnost su Sajma i SAS Razgovori: Stipendisti/ce imaju riječ! Program je zamišljen tako da svi zainteresirani posjetitelji imaju priliku poslušati stipendiste koji su se uspješno prijavili na programe stipendiranja te pohađali studijske programe na sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kroz iskustva stipendista Sveučilišta u Rijeci, Grada Rijeke, Erasmus programa, Veleposlanstava Japana i Francuske, posjetitelji Sajma imat će priliku dobiti detaljan uvid ne samo u mogućnosti studiranja već i praktične informacije o studentskom životu u Hrvatskoj i različitim zemljama svijeta.

6. Mogu naučiti nešto novo, a usput se i dobro zabaviti!

Predavanje koje nikako ne smijete propustiti jest predstavljanje inovativnog projekta Zvuk Rijeke koji su osmislili Damir Martinović Mrle iz Let3-a i Ivanka Mazurkijević. Zvuk Rijeke ući će u povijest kao prvi zvuk koji će se moći i vidjeti! Kako zvuku dati oblik? Dođite na Sajam i saznajte više.

Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.

FOTO: IRO