LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u inozemstvu

439 studenata iz Hrvatske ove godine upisano na Sveučilište u Ljubljani

U aktualnoj studijskoj godini 439 studenata iz Hrvatske pridružuje se ukupnom broju od više od 38 000 studenata upisanih na Sveučilište u Ljubljani koje se svrstalo među tri posto najuglednijih na svijetu.

U aktualnoj studijskoj godini 439 studenata iz Hrvatske pridružuje se ukupnom broju od više od 38 000 studenata upisanih na Sveučilište u Ljubljani koje se svrstalo među tri posto najuglednijih na svijetu.

Na Sveučilište u Ljubljani u akademskoj godini 2017/2018. na redovan studij upisalo se 2476 stranih studenata iz 96 država, od toga 439 iz Hrvatske. Najveće zanimanje iskazali su za Fakultet za arhitekturu. Iz naše je države u prošloj akademskoj godini 2016/2017. dodatno bilo na razmjeni 95 studenata. Omiljen im je bio Filozofski fakultet.

U aktualnoj akademskoj godini tako se 439 studenata iz Hrvatske pridružuje ukupnom broju od više od 38 000 studenata upisanih na Sveučilište u Ljubljani koje je svrstano među 3% najuglednijih na svijetu. Osim za Fakultet za arhitekturu Sveučilišta u Ljubljani, hrvatski studenti iskazuju veliko zanimanje i za Filozofski fakultet i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Ljubljani.

Informativni dani

Na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Ljubljani organizira se Informativni dan za upis u studijske programe prvog stupnja i ujednačene magistarske studijske programe 9. veljače 2018. u 10 i 15 sati te 10. veljače 2018. u 10 sati. U petak Visokoškolska prijavno-informacijska služba Sveučilišta u Ljubljani organizirat će i Informativni dan za manjinske Slovence i strane državljane. Događaj s početkom u 12 sati održat će se u rektoratu Sveučilišta u Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana (Skupštinska dvorana).

Datumi informativnih dana za studijske programe drugog stupnja za upis u magistarske programe objavljeni su na internetskoj stranici Sveučilišta u Ljubljani. Datumi informativnih dana za upis na doktorske studijske programe bit će objavljeni u prvoj polovini veljače.

Prijavni rokovi za studijsku godinu 2018/2019.

Za državljane članica Europske unije na prvom stupnju studija za upis u prvu godinu na Sveučilištu u Ljubljani na raspolaganju je 9219 mjesta, na drugom stupnju 7212 i na trećem stupnju 882 upisna mjesta za sve kandidate zajedno. Za akademsku godinu 2018/2019. na prvom stupnju studija prvi prijavni rok otvoren je od 6. veljače do 30. ožujka 2018. Za studijske programe drugog stupnja i doktorske studijske programe prijavni su rokovi različiti i određeni su u natječaju za upis za pojedini studijski program.

Svi podaci o uvjetima za upis i o upisu u višu godinu na osnovi prethodno priznatih znanja i prema mjerilima za prijelaze na raspolaganju su u natječajima za upis na internetskoj stranici Sveučilišta u Ljubljani, internetskoj stranici Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta RS i pojedinih sastavnica Sveučilišta.

FOTO: WIKIPEDIA