LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Praktičan rad

26 studenata na ljetnoj praksi u Coca-Coli

Od 119 studenata sveučilišta te viših i visokih škola, 26 najizvrsnijih odabrano je za sudjelovanje u ambicioznom i bogatom programu koji će trajati od 18. lipnja do 27. srpnja.

Od 119 studenata sveučilišta te viših i visokih škola, 26 najizvrsnijih odabrano je za sudjelovanje u ambicioznom i bogatom programu koji će trajati od 18. lipnja do 27. srpnja.

U prostorima Coca-Cole HBC Hrvatska obilježen je početak programa ljetne prakse Coke Summerhip za 26 mladih studenata. Oni će u sljedećih šest tjedana raditi na konkretnim zadacima i projektima te će praktičnim radom, ali i na stručnim predavanjima i radionicama, steći dodatna znanja i vještine koji će im otvoriti nove prilike za zapošljavanje u ovoj tvrtki ili kod drugih poslodavaca.

Na ovaj program ljetne prakse prijavilo se 119 studenata sveučilišta te viših i visokih škola koji su prošli zahtjevan selekcijski postupak. Finalni korak u selekcijskom postupku uspješno je prošlo 36 kandidata, od kojih je 26 najizvrsnijih odabrano za sudjelovanje u ovom ambicioznom i bogatom programu koji će trajati od 18. lipnja do 27. srpnja.

Prvog dana programa polaznicima je uspješno sudjelovanje poželjela glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Ruža Tomić Fontana. Nakon upoznavanja sa svojim mentorima studenti su se kroz prezentaciju i obilazak punionice upoznali i s radom tvrtke, svog potencijalnog budućeg poslodavca.

Za trajanja prakse tri dana u tjednu radit će na projektima sa svojim mentorom, a preostala dva dana sudjelovati na predavanjima i radionicama koje će voditi vrhunski stručnjaci iz Coca-Cole HBC Hrvatska i poslovnih organizacija s kojima tvrtka surađuje. Pod stalnim vodstvom svojega mentora usavršit će prezentacijske vještine i vještine upravljanja projektima, izgrađivati sposobnosti vođenja, usavršavati poslovnu komunikaciju i učinkovito upravljanje vremenom te stjecati još mnoštvo vještina nužnih za razvoj uspješne karijere. Bit će raspoređeni u svim odjelima, a najviše će ih iskustvo steći u odjelu prodaje. Nakon završetka ljetne prakse ući će u bazu mogućih zaposlenika Coca-Cole HBC Hrvatska, ali i dobiti potvrdu o uspješno završenom programu koju će moći koristiti u natječajima za posao kod drugih poslodavaca.

Coke Summership jedan je od tri projekta kojima Coca-Cola doprinosi osnaživanju mladih. Od pokretanja programa u listopadu 2017. do kraja ove godine čak 1250 nezaposlenih mladih proći će besplatni obrazovni program Coca-Colina podrška mladima, a povodom obilježavanja 50 godina poslovanja u Hrvatskoj tvrtka će u okviru javnih sveučilišnih prostora projektom Stanica 50 urediti tri tzv. studentska središta (eng. hub).

FOTO: KOMUNIKACIJSKI URED COLIĆ, LACO I PARTNERI