LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Informiranje o studijskim programima

21. Smotra Sveučilišta u Zagrebu otkrila informacije koje ne postoje na brošurama

Završeno je još jedno izdanje Smotre zagrebačkog Sveučilišta. Donosimo vam popis najuspješnijih sudionika kojima su dodijeljena priznanja.

Završeno je još jedno izdanje Smotre zagrebačkog Sveučilišta. Donosimo vam popis najuspješnijih sudionika kojima su dodijeljena priznanja.

Svečanom dodjelom priznanja, koja je održana 19. studenog u Kinu Studentskoga centra, završena je 21. Smotra Sveučilišta u Zagrebu. Priznanja su najuspješnijim sudionicima dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić. Na svečanosti su prisustvovali prorektori, dekani, prodekani, profesori i studenti.

U kategoriji uspješnoga predstavljanja ostalih sudionika nagrađeni su Tehničko veleučilište u Zagrebu i Visoka škola za komunikacijski menadžment Edward Bernays. Priznanje za medijsko praćenje Smotre dobio je Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Priznanje za poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja 21. Smotre Sveučilišta u Zagrebu dodijeljeno je Gradu Zagrebu – Gradskom uredu za zdravstvo. Za najbolje promidžbene materijale nagrađen je Fakultet kemijskoga inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a za komunikativnost i susretljivost priznanja su dobili Prirodoslovno-matematički fakultet i Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Priznanja za najoriginalnije predstavljanje na Smotri ove su godine osvojili Tekstilno-tehnološki fakultet i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Za najbolje predstavljanje u kino dvorani nagrađeni su Matematički odsjek Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta i dr. sc. Matija Babić za prezentaciju Što rade matematičari? Zatim, Ekonomski fakultet i izv. prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić nagrađeni su za prezentaciju Menadžment promjena – mit ili stvarnost? te Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Bojan Jerbić za prezentaciju S robotima može bolje.

Priznanja za najbolje uređeni izložbeni prostor dobili su Učiteljski fakultet i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a za najbolje sveobuhvatno predstavljanje u izložbenom prostoru nagrađen je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Za izniman doprinos u organizaciji Smotre nagrađeni su Akademija dramske umjetnosti i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

21. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je od 17. do 19. studenoga 2016. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25). Uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj su se Smotri predstavila brojna veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz cijele Hrvatske.

Sveučilište je i ove godine organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima. Drugim riječima, kako bi se pomnije uputili u informacije o studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne pri donošenju odluke o upisu na fakultet.

Osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, ove je godine u sklopu programa Smotre održano više od 50 popularno-znanstvenih i umjetničkih prezentacija pod nazivom Najbolje sa Sveučilišta. Nastavnici i studenti fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu na pristupačan su način u okviru ovoga dijela programa predstavljali inovativne i atraktivne teme i projekte kojima se bave naši istraživači, umjetnici i studenti kako bi posjetitelji – budući studenti Sveučilišta u Zagrebu – dobili informacije o studijima i sveučilišnom životu kojih nema u brošurama, na mrežnim stranicama ili društvenim mrežama.

U okviru programa ovogodišnje Smotre posebnim su se programom i aktivnostima u Francuskom paviljonu zajednički predstavile tri umjetničke akademije koje djeluju u okviru Sveučilišta u Zagrebu – Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti te Muzička akademija.

FOTO: STUDENTSKI.HR