LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
University Trading Tournament

Oko 1 200 studenata sudjelovalo u trgovanju vrijednosnim papirima

Student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu pobjednik je drugog izdanja natjecanja University Trading Tournament. Za ostvareni prinos od 2116 posto, uručene su mu vrijedne nagrade.

Student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu pobjednik je drugog izdanja natjecanja University Trading Tournament. Za ostvareni prinos od 2116 posto, uručene su mu vrijedne nagrade.

Svečanom ceremonijom dodjele nagrada, 18. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, službeno je završio drugi University Trading Tournament, regionalno studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima. Natjecateljski je dio završio 13. svibnja u 23 sata nakon šest tjedana intenzivnog trgovanja te tri održane runde.

Pobjednik je Luka Macan, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, koji je u dva tjedna trajanja druge runde ostvario prinos od 2116 posto. Drugo je mjesto osvojio Luka Ajduković, student politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a na trećem se mjestu nalazi Katarina Leko s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. 

Foto: Financijski klub

Ove su godine na natjecanju sudjelovala 1162 studenta sa 64 visoka učilišta u Hrvatskoj, uključujući 49 fakulteta i 15 veleučilišta i visokih škola. Uključili su se i polaznici 12 fakulteta i visokih škola u inozemstvu. Trgovali su financijskim instrumentima preko standardizirane elektroničke platforme iz 22 različita grada. Najviše ih je bilo iz Zagreba (63 posto), a zatim iz Splita (13 posto) i Rijeke (6 posto). S obzirom na područje studiranja, najviše je natjecatelja s ekonomskih fakulteta (46 posto), tehničkih (32 posto) i prirodoslovno matematičkih fakulteta (9 posto).

Nagrađeno je 16 studenata, a za tri najbolje plasirana mjesta dodijeljene su najvrednije nagrade s ciljem daljnjeg usavršavanja znanja i vještina u području investiranja na financijskim tržištima. Tako su, osim priznanja, pobjedničkog trofeja, 1000 kn te 1450, 700 i 450 američkih dolara na live računu kod brokera, pobjednici dobili i besplatnu kotizaciju za seminar u organizaciji Akademije zagrebačke burze te godišnje članstvo u Hrvatskoj udruzi za tehničku analizu (HUTA).

Projekt je 2015. godine pokrenula studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Cilj je studentima koje zanimaju financije pružiti mogućnost stjecanja znanja o financijskim tržištima te primjenjivanja tog znanja u praksi. Također, ovim se natjecanjem želi poboljšati financijska pismenost studenata koji se prvi put upoznaju s načinima funkcioniranja tržišta kapitala te onih čije područje studiranja nije nužno vezano uz ekonomsku znanost.

Uz generalnog partnera i burzovnog posrednika, Admiral Markets, važnost jedinog studentskog projekta ovog tipa prepoznale su investicijska kuća Positive Equity, Zagrebačka burza i Hrvatska udruga za tehničku analizu. Više informacija o samom natjecanju možete pronaći ovdje.

Foto: Financijski klub
FOTO: FINANCIJSKI KLUB