Koraci nakon gubitka iksice

Upomoć! Izgubio sam iksicu!

Menza

Ako izgubiš iksicu ili ti ju netko ukrade, postoje koraci koje trebaš slijediti. Ne brini, postupak nije kompliciran.

Red u menzi je beskonačan, nisi jeo od jučerašnjeg ručka, cijeli si dan na predavanju i pune su ti ruke knjiga i fascikala. Napokon dolaziš na red, plaćaš ručak i brzo jedeš kako bi se što prije vratio na predavanje. Navečer se u sobi spremaš za večeru i shvatiš da nemaš iksicu. Gdje je? Provjeravaš džepove, ruksak, novčanik... pa iznova, ali nigdje je nema. Provjerit ćeš još ujutro u fakultetskoj menzi... No što ako je ni tamo ne pronađeš? Bez brige, postupak nije toliko kompliciran. U nastavku ti donosimo proceduru koju trebaš slijediti ako si izgubio iksicu.

U slučaju gubitka iksice svaki je student obvezan, prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata, gubitak prijaviti visokom učilištu na kojem studira, i to najkasnije u roku od 7 dana. Svako visoko učilište ima svoja pravila, no najčešće je potrebno ispuniti obrazac koji se s uplatnicom predaje u urudžbeni ured ili studentsku službu. Nakon ispunjenja svih uvjeta, visoko je učilište dužno studentu izdati novu iksicu.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Restoran Kampus

Studentska prehrana

SC Split nudi alternativno rješenje za prehranu studenata tijekom ljeta

Studenti Sveučilišta u Splitu i tijekom ljeta mogu jesti u menzi.

Hrvatski sabor

Simulirana sjednica

Studenti prava, politologije i ekonomije raspravljaju u Saboru o zlouporabi droga

U ponedjeljak, 4. ožujka 2019, studenti prava, politologije i ekonomije sudjelovat će u simuliranoj saborskoj sjednici i raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

objava u domskim grupama 2

Studentski život

Najzanimljivije objave u domskim Facebook grupama

Najbrži i najlakši način da studenti saznaju sve što ih zanima domske su grupe na Facebooku koje su zbog toga pune zanimljivih objava. Neke od njih donosimo u fotogaleriji.

Pita s jabukama

Iznenadit će vas odakle namirnice potječu

Neobično podrijetlo hrane

Jeste li se ikada, jedući pržene krumpiriće i unaprijed se žaleći samome sebi kako vam baš i nisu trebali, usput zapitali zašto je njima dodan pridjev francuski?

Digital Talents

Vizionarski projekt Algebre i Drapa

Pokretanje „Digital Talentsa”, agencije u kojoj će raditi studenti!

Ponajbolji studenti završnih godina, pod vodstvom iskusnih mentora, profesora i marketinških stručnjaka iz Algebre i Drapa, radit će na realnim projektima za klijente.