LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebačka studentska futsal liga

ZSFL Ožujsko: Baltazar i Slavonci bore se za titulu prvaka

Zastor se polako spušta na Zagrebačku studentsku futsal ligu Ožujsko. Naime, prošli su vikend odigrane polufinalne utakmice, tako da će se u finalu, 11. lipnja, susresti Baltazar i Slavonska udruga studenata.

Zastor se polako spušta na Zagrebačku studentsku futsal ligu Ožujsko. Naime, prošli su vikend odigrane polufinalne utakmice, tako da će se u finalu, 11. lipnja, susresti Baltazar i Slavonska udruga studenata.

Zastor se polako spušta na Zagrebačku studentsku futsal ligu Ožujsko. Naime, prošli su vikend odigrane polufinalne utakmice, tako da će se u finalu, 11. lipnja, susresti Baltazar i Slavonska udruga studenata.

Polufinalne utakmice ponudile su odličan futsal. Prvi su snage na terenu odmjerile ekipe Udruge Vukovarsko-srijemskih studenata i Baltazara. Moramo odmah priznati da su lagani favoriti bili Vukovarci, koji u svojim redovima imaju mnoga etablirana imena u svijetu studentskog futsala, predvođena Ivićem, Peškirom, Piplicom, Krovinovićem, Pezeljom i Perkovićem.

Uz par izostanaka i ozljeda, ekipa Vukovaraca je došla u vrlo skromnom broju na utakmicu polufinala, sa samo jednom zamjenom, što je uveliko odredilo njihov stil igre, koji ovog puta je ostao bez poznate lepršavosti. Posebno se osjetio izostanak Perkovića, vrsnog igrača.

Rašić doveo Baltazar u vodstvo

Ekipa Baltazara od prve je minute nametnula svoj ritam igre. Nakon početnog ispitivanja snage Krešo Rašić dovodi u vodstvo ekipu Baltazara, ali ne zadugo, jer do sredine prvog poluvremena sve na početak vraća Kolega, koji nakon izrađene akcije valja golmana i šalje loptu u nebranjenu mrežu. Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još par prilika s obje strane, ali golmani su na razini zadatka.

U 5. minuti drugog poluvremena, nakon jednog faula Baltazara na 10 metara od gola, loptu uzima Pezelj te je zakucava u gornji desni kut nemoćnog Kneževića, a Vukovarci dolaze do kompletnog preokreta! Ali sve to nije obeshrabrilo Baltazar, koji je još jače pritisnuo Vukovarce. Upravo tada slijedi Baltazarovih 5. minuta kada ponovno golovima Ivanica i Kreše Rašića sve okreću u svoju korist, te na semaforu piše 3:2 za njihovu ekipu.

Polufinale ZSFL-a 2014
 

I tako smo došli do minutu i pol do kraja utakmice, Piplica je pokrenuo jednu kontru 3 na 2, na centru je ostao na nogama nakon faula, te se sjurio na 9 metara Baltazara, odakle je špicom neobranivo pogodio donji kut nemoćnog Kneževića i vratio veliko veselje na lica ekipe Udruge Vukovarsko-srijemskih studenata. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a to je značilo samo jedno, da ćemo u prvoj polufinalnoj utakmici pobjednika dobiti nakon lutrije penala.

Jeleč 'srušio' Vukovarce

Za Baltazar su redom zabijali Ivanic, Toth i Mario Rašić, dok su za Vukovarce isto tako sigurni bili Pezelj, Krovinović i Piplica. Kako pobjednika nismo mogli niti tada dobiti, krenulo se u raspucavanje penala. Za ekipu Baltazara čovjek odluke je bio Ivanic, dok je za Vukovarce raspucavao Pezelj, najraspoloženiji pojedinac na terenu. Ivanic je prvi stavio loptu na 6 metara, a Ivić je obranio njegov udarac. Sad sve u svojim rukama ima Pezelj, koji ako zabije, vodi Vukovarce u veliko finale ZSFL-a Ožujsko!

Nakon toga, imamo samo jedno ime koje je definitivno obilježio ovo polufinale – Jurica Jeleč. Prvo brani udarac Pezelju i tako vraća u igru svoju ekipu, a zatim nakon što Ivanic zabija u drugom krugu raspucavanja, ponovno tjera Pezelja, koji gađa stativu, na grešku, a Jeleč ruši sve snove Vukovaraca o velikom finalu!

II Polufinale ZSFL-a
 

I tako je završila prva utakmica polufinala koja je oduševila sve gledatelje na terenima NC Šalate. Upravo je to bio pravi futsal spektakl, pun lijepih poteza i preokreta, a na kraju se kao sretnija i spretnija ekipa pokazala ekipa Baltazara. Za ovaj rezultat sigurno veliku zaslugu ima i trener Baltazara, jedan od naših najboljih malonogometaša, Korab Morina, koji je u kratkom roku od dečkiju s Baltazara napravio pravu vojsku koja je spremna odgovoriti na sve izazove na terenu.

Slavonci bolji od Merza

U drugoj utakmici polufinala susrele su se ekipe Slavonske udruge studenata i MNK Merza. Ponovno je MNK Merz predvođen Nacionalovim igračima Ugarkovićem i Hučićem bio lagani favorit, ali u prvoj utakmici smo vidjeli da to na terenu ništa ne znači. Odmah u 30. sekundi utakmice hladan tuš za MNK Merz, kada Petrović kao brzi vlak prolazi pored dva igrača te zabija gol nemoćnom Hadžiću. Nakon toga svoju prepoznatljivu igru lagano uspostavlja MNK Merz te prijete uglavnom preko Hučića i Ugarkovića, ali i raspoloženog Robinšćaka. Upravo on nakon lijepo odigrane akcije vraća Merz u utakmicu svojim pogotkom, a s tim rezultatom se odlazi i na odmor.

U drugom poluvremenu bilježimo dvije odlične prilike mladog Lea Klindića, koji s 3 metra promašuje čiste prilike. I tako to bude, kada ne zabiješ, onda ga primiš, a najbolje su to naučili momci iz Merza. Ponovno isti akter, neuhvatljivi i odlični Petrović postiže svoj drugi gol i donosi veliko veselje Slavoncima! Od toga trenutka, napetost se mogla rezati u zraku, a svaki duel je bio na nož. Utakmica se pretvorila u iznimno nervoznu i grubu, a to su bolje iskoristili Slavonci, koji su prikazali vrhunsku fizičku spremu kroz sve utakmice ZSFL-a Ožujsko ove sezone.

Gol u polufinalu ZSFL-a
 

Potpuno su zaustavili glavne karike Merza, Ugarkovića i Hučića, te se motor Merza sve više kvario. Zadnjih 6 minuta Merz se odlučio za golmana igrača, ali ni tu nije bilo pomoći, odlično postavljeni Slavonci su zatvorili sve prilaze svom golu te zabili još dva gola u nebranjenu mrežu Merza. Strijelci su bili Geljić i Grubeša, te su tako zapečatili sudbinu možemo reći igrači najatraktivnije ekipe MNK Merza.

Bogat nagradni fond

Slavonce i Baltazar u početku ovoga natjecanja rijetko tko je vidio u završnici lige, ali iznimnom fizičkom spremom, požrtvovnošću i zajedništvom uspjeli su zasluženo doći na vrh. Upravo te dvije ekipe borit će se za prestiž i veliki nagradni fond u srijedu 11. lipnja od 21.00 sat na terenima NC Šalate. Prije utakmice finala u 20.00 sati je na rasporedu utakmica za 3. mjesto između Udruge Vukovarsko-srijemskih studenata i MNK Merza, koji će zasigurno biti motivirani da na pozitivan način zatvore ovu sezonu ZSFL-a Ožujsko.

Ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže u gledanju utakmica završnica ZSFL-a Ožujsko, a svečana podjela nagrada i priznanja za ovu sezonu će se održati nakon utakmice finala od 23.15 sati u Clubu Roko. Pozivamo sve sudionike ovogodišnjeg izdanja lige da nam se pridruže na slavlju i zatvaranju sezone, ali isto tako i sve naše prijatelje i navijače. Ovim putem se zahvaljujemo Studentskom.hr što nas je vjerno pratio tijekom ove sezone Zagrebačke studentske futsal lige Ožujsko – rekao je Petar Anić, jedan od organizatora lige.

FOTO: ZSFL