Sportska poslastica

„Zaprešić Open" – prvo prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku

rukomet na pijesku

Iako se do sada o rukometu na pijesku nije previše znalo, hrvatski predstavnici već imaju zavidne rezultate. Svoje će sportsko umijeće pokazati na natjecanju „Zaprešić Open", prvom takvom u Hrvatskoj.

Sve ljubitelje druženja i sporta, bez obzira na to o kojem je riječ, nadolazećeg vikenda, odnosno od 2. do 6. lipnja čeka prava poslastica. Riječ je o prvenstvu Hrvatske u rukometu na pijesku. Natjecanje pod nazivom Zaprešić Open ugostit će 20 vrhunskih ekipa koje spremno očekuju da se njihov sport uvrsti u olimpijske discipline. Kako u pogledu ne bi uživao samo nježniji spol, uz 12 muških ekipa, nastupit će ih 8 u ženskoj kategoriji.

Prijave za sudjelovanje već su završile, a pravi zaljubljenici u rukomet mogli su posvjedočiti kako ovaj neobičan sport izgleda uživo. Naime, prije tri tjedna službeno je otvorena sezona rukometa na pijesku Jarun kupom. NIšta manje akcije ne očekuje se ni u Zaprešiću. Na turniru ćemo, između ostaloga, vidjeti u kakvoj su formi prošlogodišnji prvaci i branitelji naslova: aktualni europski klupski prvak Detono Zagreb u muškoj te BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji. Turnir je, također, odlična prilika za uigravanje juniorskim reprezentacijama prije Europskog prvenstva koje započinje 16. lipnja, za skupljanje prvih bodova pjeskašima i pjeskašicama te za uživanje u druženju na otvorenom.

Osim samog seniorskog turnira, organizirat će se utakmice za mlađe dobne skupine uz profesionalno vodstvo kako bi se djecu i mlade zainteresiralo za ovaj relativno mlad sport. Vjerujemo da će posjetitelji pokazati interes i podržati Zaprešić u tome da postane nezaobilazna točka u nadolazećim godinama te kako će svi zajedno ovaj turnir podići na još višu razinu.

Iako se do sada o ovome sportu nije previše znalo, naši rukometaši i rukometašice već imaju zavidne rezultate. Dovoljno govori činjenica da je hrvatska muška reprezentacija trenutni aktualni prvak svijeta. Nakon Zaprešić Open-a, prvenstvo se nastavlja u Ivanić Gradu od 9. do 11. lipnja, a zatim je na rasporedu turnir u Zagrebu. Završni pjeskaški spektakl, Final 4, očekuje nas u Varaždinu 14. i 15. srpnja.

Kako Zaprešić u sklopu uređenja jezera Zajarki dobiva sportsko-rekreacijsku zonu s višenamjenskim pješčanim terenom, ovaj jedinstveni događaj organiziran je upravo tamo. Prvenstvo Hrvatske, koje se ujedno nalazi na ovogodišnjoj listi European Beach Handball Tour-a, popratit će mnogi domaći i strani gosti. Uz kvalitetan sport, očekuju nas atrakcije za najmlađe te light show.

Komentari na članak

Vezani članci

STUDOM 2017

Sportski studentski turnir

Vatrometna završnica međudomskog turnira STUDOM

Tijekom proteklih mjesec dana u Zagrebu se održao međudomski turnir STUDOM koji je okupio studente s boravištem u zagrebačkim domovima. Studenti su svoje sportske vještine pokazali u košarci, malom nogometu, odbojci i stolnom tenisu, a pritom se i dobro zabavili.

rukomet, lopta, mreža, gol

Sveučilišno prvenstvo

Sudjelujte na rukometnom prvenstvu u Splitu; još je malo vremena za prijavu

Splitske studentice odmjerit će snage u rukometu 1. travnja, a studenti 3. i 5. travnja, no samo oni koji se za prvenstvo prijave do 29. ožujka u 12:00.

CSadria Championship by H18 Megastore

Regionalno prvenstvo

Čak 1000€ za vrhunsko esport iskustvo na natjecanju CSadria Championship by H18 Megastore

Započelo je regionalno CS:GO esport prvenstvo. Natječe se osam timova iz regije, a tri najbolja očekuje nagradni fond u iznosu od minimalno 1000 eura.

Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu na pijesku

Zagrebačko studentsko sportsko ljeto

Na Jarunu započelo Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu na pijesku, okupilo 150 sudionika sa 16 sveučilišta

Na premijernom izdanju jednog europskog sveučilišnog prvenstva u ovom sportu sportaši će svoje susrete odigravati na dvama terenima na Jarunu, a utakmice će se igrati od jutra do kasnih poslijepodnevnih sati. Svim je zainteresiranima pristup tribinama otvoren i besplatan tijekom cijelog trajanja događaja.

https://pixabay.com/illustrations/volunteer-charity-cloud-community-1326758/

Prilika za volontiranje

Traži se pomoć u organizaciji Europskih sveučilišnih prvenstava u Zagrebu

Ovog se ljeta u Zagrebu održavaju Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim vještinama i rukometu na pijesku. Za pomoć u organizaciji i realizaciji potrebni su volonteri, a oni se mogu prijaviti do 30. travnja.