Sportska poslastica

„Zaprešić Open" – prvo prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku

rukomet na pijesku

Iako se do sada o rukometu na pijesku nije previše znalo, hrvatski predstavnici već imaju zavidne rezultate. Svoje će sportsko umijeće pokazati na natjecanju „Zaprešić Open", prvom takvom u Hrvatskoj.

Sve ljubitelje druženja i sporta, bez obzira na to o kojem je riječ, nadolazećeg vikenda, odnosno od 2. do 6. lipnja čeka prava poslastica. Riječ je o prvenstvu Hrvatske u rukometu na pijesku. Natjecanje pod nazivom Zaprešić Open ugostit će 20 vrhunskih ekipa koje spremno očekuju da se njihov sport uvrsti u olimpijske discipline. Kako u pogledu ne bi uživao samo nježniji spol, uz 12 muških ekipa, nastupit će ih 8 u ženskoj kategoriji.

Prijave za sudjelovanje već su završile, a pravi zaljubljenici u rukomet mogli su posvjedočiti kako ovaj neobičan sport izgleda uživo. Naime, prije tri tjedna službeno je otvorena sezona rukometa na pijesku Jarun kupom. NIšta manje akcije ne očekuje se ni u Zaprešiću. Na turniru ćemo, između ostaloga, vidjeti u kakvoj su formi prošlogodišnji prvaci i branitelji naslova: aktualni europski klupski prvak Detono Zagreb u muškoj te BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji. Turnir je, također, odlična prilika za uigravanje juniorskim reprezentacijama prije Europskog prvenstva koje započinje 16. lipnja, za skupljanje prvih bodova pjeskašima i pjeskašicama te za uživanje u druženju na otvorenom.

Osim samog seniorskog turnira, organizirat će se utakmice za mlađe dobne skupine uz profesionalno vodstvo kako bi se djecu i mlade zainteresiralo za ovaj relativno mlad sport. Vjerujemo da će posjetitelji pokazati interes i podržati Zaprešić u tome da postane nezaobilazna točka u nadolazećim godinama te kako će svi zajedno ovaj turnir podići na još višu razinu.

Iako se do sada o ovome sportu nije previše znalo, naši rukometaši i rukometašice već imaju zavidne rezultate. Dovoljno govori činjenica da je hrvatska muška reprezentacija trenutni aktualni prvak svijeta. Nakon Zaprešić Open-a, prvenstvo se nastavlja u Ivanić Gradu od 9. do 11. lipnja, a zatim je na rasporedu turnir u Zagrebu. Završni pjeskaški spektakl, Final 4, očekuje nas u Varaždinu 14. i 15. srpnja.

Kako Zaprešić u sklopu uređenja jezera Zajarki dobiva sportsko-rekreacijsku zonu s višenamjenskim pješčanim terenom, ovaj jedinstveni događaj organiziran je upravo tamo. Prvenstvo Hrvatske, koje se ujedno nalazi na ovogodišnjoj listi European Beach Handball Tour-a, popratit će mnogi domaći i strani gosti. Uz kvalitetan sport, očekuju nas atrakcije za najmlađe te light show.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentska teniska liga

Humanitarna liga

Započeo studentski teniski turnir; prikupljaju se sredstva za dječji dom

Na inicijativu studenata pokrenuta je humanitarna liga u tenisu. Sudjeluje čak 40 studenata, a zadnjega dana turnira posjetitelje očekuje humanitarna tombola.

Taekwondo ilustracija

Zaprešić će ugostiti studentske taekwondo borce

Studentsko taekwondo prvenstvo Hrvatske

Prošlogodišnje izdanje ovog natjecanja u Karlovcu bilo je izuzetno uspješno, a odlična organizacija i konkurencija očekuje se i ove godine.

https://pixabay.com/en/stadium-soccer-fans-931975/

Doriana Tomac

Navijačka euforija kao opijum za mase

Kako smo uspjeli nešto tako predivno kao što je ljubav, u ovom slučaju ljubav prema sportu, ljubav prema nogometu pretvoriti u nešto borbeno? Kada smo ljubav izjednačili s ratom? Ne voliš svoju državu dovoljno ako na tribinama nisi spreman baciti suzavac i potući se sa 15 nepoznatih ljudi pritom dobivši nekoliko boca u glavu i šavove koji će te zakrpati dok ponosno pokazuješ svoj novi trofej.

Rukometna lopta

U drugom kolu Lige prvaka ukrajinski Motor Zaporožje upisao je minimalnu pobjedu

Rukometaši Zagreba vraćaju se praznih ruku iz Ukrajine

Zagrebaši se nakon čvrste i velike borbe iz Ukrajine ipak vraćaju bez bodova. Motor Zaporožje upisalo je 2 boda pobjedom 31:30.

Call of duty turnir

Sveučilište u Dubrovniku organizira

Call of Duty 2 turnir

Vjerovali ili ne, Sveučilište u Dubrovniku organizira ni više, ni manje nego turnir u igranju Call of dutyja!