Sportska poslastica

„Zaprešić Open" – prvo prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku

rukomet na pijesku

Iako se do sada o rukometu na pijesku nije previše znalo, hrvatski predstavnici već imaju zavidne rezultate. Svoje će sportsko umijeće pokazati na natjecanju „Zaprešić Open", prvom takvom u Hrvatskoj.

Sve ljubitelje druženja i sporta, bez obzira na to o kojem je riječ, nadolazećeg vikenda, odnosno od 2. do 6. lipnja čeka prava poslastica. Riječ je o prvenstvu Hrvatske u rukometu na pijesku. Natjecanje pod nazivom Zaprešić Open ugostit će 20 vrhunskih ekipa koje spremno očekuju da se njihov sport uvrsti u olimpijske discipline. Kako u pogledu ne bi uživao samo nježniji spol, uz 12 muških ekipa, nastupit će ih 8 u ženskoj kategoriji.

Prijave za sudjelovanje već su završile, a pravi zaljubljenici u rukomet mogli su posvjedočiti kako ovaj neobičan sport izgleda uživo. Naime, prije tri tjedna službeno je otvorena sezona rukometa na pijesku Jarun kupom. NIšta manje akcije ne očekuje se ni u Zaprešiću. Na turniru ćemo, između ostaloga, vidjeti u kakvoj su formi prošlogodišnji prvaci i branitelji naslova: aktualni europski klupski prvak Detono Zagreb u muškoj te BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji. Turnir je, također, odlična prilika za uigravanje juniorskim reprezentacijama prije Europskog prvenstva koje započinje 16. lipnja, za skupljanje prvih bodova pjeskašima i pjeskašicama te za uživanje u druženju na otvorenom.

Osim samog seniorskog turnira, organizirat će se utakmice za mlađe dobne skupine uz profesionalno vodstvo kako bi se djecu i mlade zainteresiralo za ovaj relativno mlad sport. Vjerujemo da će posjetitelji pokazati interes i podržati Zaprešić u tome da postane nezaobilazna točka u nadolazećim godinama te kako će svi zajedno ovaj turnir podići na još višu razinu.

Iako se do sada o ovome sportu nije previše znalo, naši rukometaši i rukometašice već imaju zavidne rezultate. Dovoljno govori činjenica da je hrvatska muška reprezentacija trenutni aktualni prvak svijeta. Nakon Zaprešić Open-a, prvenstvo se nastavlja u Ivanić Gradu od 9. do 11. lipnja, a zatim je na rasporedu turnir u Zagrebu. Završni pjeskaški spektakl, Final 4, očekuje nas u Varaždinu 14. i 15. srpnja.

Kako Zaprešić u sklopu uređenja jezera Zajarki dobiva sportsko-rekreacijsku zonu s višenamjenskim pješčanim terenom, ovaj jedinstveni događaj organiziran je upravo tamo. Prvenstvo Hrvatske, koje se ujedno nalazi na ovogodišnjoj listi European Beach Handball Tour-a, popratit će mnogi domaći i strani gosti. Uz kvalitetan sport, očekuju nas atrakcije za najmlađe te light show.

Komentari na članak

Vezani članci

rukomet, lopta, mreža, gol

Sveučilišno prvenstvo

Sudjelujte na rukometnom prvenstvu u Splitu; još je malo vremena za prijavu

Splitske studentice odmjerit će snage u rukometu 1. travnja, a studenti 3. i 5. travnja, no samo oni koji se za prvenstvo prijave do 29. ožujka u 12:00.

Rukometna lopta

Sveučilišno prvenstvo u rukometu

Rukometašice KIF-a najbolje na Sveučilištu u Zagrebu

Rukometašice Kineziološkog fakulteta u finalu Sveučilišnog prvenstva svladale su PMF i tako sebi priskrbile titulu najboljih rukometašica na Zagrebačkom sveučilištu. Treće mjesto osvojile su rukometašice ERF-a.

Pula, odbojka

Novogodišnji odbojkaški turnir

Otvorene prijave za natjecanje u odbojci za pulske studente

U ekipi mogu igrati studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sa svih odjela, fakulteta i svih godina studija.

Uštopavanje lopte

Futsal turnir u Megatonu

Mali nogomet za velike ciljeve

Župa sv. Marko Križevčanin organizira dvodnevni malonogometni turnir na zagrebačkom Črnomercu.

Vaterpolo

Na današnji dan

Prvoaprilski hrvatski sport

Da se na 1. travnja nekoga mora zeznuti i vrapci na grani znaju. Poštujući tradiciju tako su učinili i hrvatski sportaši.