LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savez australskog nogometa te zove

Zaigraj "footy" ili postani sportski sudac

Sport je vrlo dinamičan i zanimljiv, a domaća liga raste iz godine u godinu pa je SANH tako proglašen najbolje organiziranim i najbrže rastućim savezom u Europi još 2013. godine. Organizirana dva Euro kupa u Hrvatskoj.

Sport je vrlo dinamičan i zanimljiv, a domaća liga raste iz godine u godinu pa je SANH tako proglašen najbolje organiziranim i najbrže rastućim savezom u Europi još 2013. godine. Organizirana dva Euro kupa u Hrvatskoj.

Postani igrač australskog nogometa. Kako? Vrlo jednostavno. Dođi na trening i vidi sviđa li ti se. Nemaš što izgubiti, a dobiti možeš mnogo. Biraj između 7 muških klubova, ovisno o tome gdje živiš. Svi klubovi igraju HLAN (Hrvatsku ligu australskog nogometa) i Hrvatski kup, a neki i CEAFL ligu s klubovima iz Češke i Austrije. Također, najbolji klubovi svake godine igraju Ligu prvaka u Amsterdamu koja se održava u ožujku.

Isto tako, od prošle godine postoji i ženski australski nogomet u Hrvatskoj te zasad postoji jedan ženski klub. Ove godine se planira pokretanje još dva ženska footy kluba.

Postoji i još jedna mogućnost: možeš postati sudac australskog nogometa. SANH (Savez australskog nogometa Hrvatske) će organizirati radionice i edukacije na kojima možeš dobiti certifikat i položiti ispit za suca. Edukacija je potpuno besplatna, a po završetku dobivaš AFL Umpire certifikat te možeš suditi sve utakmice na nacionalnoj razini kao i one europske gdje ti AFL Europe plaća suđenje.

Sport je vrlo dinamičan i zanimljiv, a domaća liga raste iz godine u godinu, pa je SANH tako proglašen najbolje organiziranim i najbrže rastućim savezom u Europi još 2013. godine U Hrvatskoj su organizirana dva Euro kupa (posljednji u listopadu prošle godine). Naša reprezentacija je, uz to, jedna od najuspješnijih i najjačih u Europi.

Sezona počinje krajem ožujka / početkom travnja (kad SANH donese točnu odluku), a dobrodošli su svi zainteresirani. U sklopu prvog kola ove sezone održat će se i Dan otvorenih vrata, pa možeš doći i uživo pogledati ovu divnu igru. Za više informacija prati službenu Facebook stranicu Saveza Aussie rules Croatia ili web stranicu Saveza. Eventualne upite i prijave šalji na info@sanh.hr ili na službenu Facebook stranicu.