LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre

Zagrebačka sveučilišna futsal ekipa u potrazi za sponzorima

ZSSS poslao je prijavu za sudjelovanje sveučilišne muške futsal ekipe na ESI-ma u Portugalu, no za odlazak su joj potrebni vanjski sponzori.

ZSSS poslao je prijavu za sudjelovanje sveučilišne muške futsal ekipe na ESI-ma u Portugalu, no za odlazak su joj potrebni vanjski sponzori.

Zagrebačka muška sveučilišna futsal ekipa ima priliku otići na Europske sveučilišne igre u Portugal iako je prošle godine osvojila tek 4. mjesto. Budući da su tri bolje plasirane ekipe odustale, otvorena joj je ova mogućnost no samo ako uspije pronaći sponzora.

– Unatrag 4 godine, momčad je osvojila prvenstvo 3 puta, sve osim prošlogodišnjeg, i nije išla na daljnja natjecanja zbog nedostatka financija. Europsko prvenstvo u Turskoj morala je propustiti zbog nesigurne političke situacije. – priča nam jedan od članova ekipe.

Ekipa ima 12 igrača, a s njom bi u pratnji trebali ići trener i izbornik – Vitomir Blagojević i Jakov Ungarov. Svu logističku podršku pruža im Savez i Ured za sport Sveučilišta u Zagrebu. Za slanje ekipe na Europske sveučilišne igre zadužen je Hrvatski akademski sportski savez koji na prijedlog Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza prijavljuje ekipe na Europske sveučilišne igre.

– Futsal reprezentacija je prošle godine osvojila tek 4. mjesto i samim time nije stekla plasman za odlazak na europske igre. Naime, praksa je Hrvatskog akademskog sportskog saveza, a i Zagrebačkog, da se za europska natjecanja prijavljuju prošlogodišnji državni prvaci. Kako to nije nažalost bio Zagreb, tako su i ostali bez prijave na natjecanje. U međuvremenu su od natjecanja odustale tri bolje plasirane ekipe prošle godine, pa je ZSSS naknadno i predao prijavu HASS-u za nastup u Coimbri. Prijava je prihvaćena i upućena u daljnju proceduru, ali kako nisu bili prvaci ne ostvaruju pravo na financijske potpore saveza, jer savezi kroz godine isključivo financiraju državne prvake, a ne niže rangirane ekipe. – istaknuo je Marko Lepoglavec, sportski direktor Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza.

Savez je svim ekipama Sveučilišta u Zagrebu, prošlogodišnjim državnim prvacima, ponudio odlazak na EUG2018 uz financijsku podršku. Nažalost, ZSSS, kao ni Ured za sport, nemaju dovoljno sredstava da sve ekipe dobiju stopostotno financiranje troškova što znači da su im svakako potrebni vanjski sponzori.

Zagreb će također imati predstavnike i u badmintonu, ženskom futsalu, judu, muškoj košarci (3x3), muškoj odbojci, tenisu i veslanju.

FOTO: PIXABAY