LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razvoj gradskog sporta

Zagreb dobiva novu atletsku dvoranu

Dvorana će se prostirati na 9 tisuća metara kvadratnih na kojima će biti staze, skakališta te bacalište kugle, a tribine će moći primiti 200 gledatelja.

Dvorana će se prostirati na 9 tisuća metara kvadratnih na kojima će biti staze, skakališta te bacalište kugle, a tribine će moći primiti 200 gledatelja.

U paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma 10. travnja predstavljen je projekt gradnje grijane atletske dvorane koja će se sagraditi upravo na tom području Velesajma. Dvorana će biti u funkciji već od listopada sa svim sadržajima potrebnima za treninge i natjecanja tijekom zimske sezone.

Prostirat će se na 9 tisuća metara kvadratnih te će sadržavati kružnu stazu od 200 metara sa četiri pruge, sprintersku stazu od 60 metara sa šest pruga, skakališta za skok u vis, skok u dalj i troskok te bacalište kugle.

Skakalište za skok s motkom izgradit će se u drugoj fazi adaptacije postojećeg prostora kako bi se dodatnim zahvatom dobila potrebna visina. Također će u prostoru dvorane biti smještena teretana i svlačionice, a na teleskopske tribine moći će se smjestiti 200 gledatelja.

– Svi ulazimo u povijest. Naši atletičari već jesu u povijesti, a prvi će čovjek grada sa svojim timom biti ponosan kada u listopadu otvorimo ovaj pravi zagrebački, hrvatski, europski projekt. – zaključio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za Poslovni.hr.

Ponude za izvođače radova bit će otvorene 25. travnja, a za opremanje dvorane 5. svibnja. Otvorenje dvorane predviđeno je za 1. listopada 2017. Za građevinske je radove predviđen proračun od osam milijuna kuna, dok će u nabavu opreme biti utrošeno tri milijuna kuna.

FOTO: PIXABAY