Trodnevna sportska konferencija

Vrhunski sportaši pridružuju se Studentskim danima sporta

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/04/22/10/15/sport-2250970__340.jpg

Panel-rasprave i radionice posvećene zdravom načinu života, dualnom obrazovanju sportaša, važnosti marketinga u vrhunskom sportu i sličnim temama održat će se u sklopu trodnevne konferencije u Stablu znanja.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim sveučilišnim športskim savezom organizira manifestaciju Studentski dani sporta. U njenu će se sklopu održati trodnevna sportska konferencija koja obuhvaća sedam panel-rasprava s vrhunskim sportašima, studentima sportašima i drugim stručnjacima iz svijeta sporta, i to od 23. do 25. svibnja u Stablu znanja, unutar Studentskog centra.

Prvi dan posvećen je zdravom načinu života koji je nužan u sportu i poželjan u svim ostalim segmentima života. O ovim će temama govoriti liječnici: doc. dr. sc. Donatella Verbanac (Medicinski fakultet), Josip Zekić, dr. med. (liječnik GNK Dinamo), zatim kondicijski treneri – Pero Kuterovac, prof. (kondicijski trener Hrvatske vaterpolo reprezentacije), Tamara Despot (kondicijska trenerica GNK Dinamo) i drugi gosti.

Drugi dan konferencije posvećen je dualnom obrazovanju sportaša i načinima kako uskladiti obrazovanje u svijetu profesionalnog sporta te upotrebi obrazovanja u svijetu sporta poput menadžmenta i financijskog upravljanja. Svoje će uspjehe u akademskom i sportskom svijetu predstaviti Tihana Nemčić, Dina Levačić, Marino Marelić i Marijo Možnik. Zatim će Anđelko Ivanjko iz GNK-a Dinamo, Klaudija Bubalo iz Rukometnog kluba Lokomotiva Zagreb te Dražen Maleš iz mladog futsal kluba AFC Universitas – Split objasniti studentima kako funkcioniraju njihovi klubovi.

Treći dan orijentiran je na sve veću važnost marketinga u vrhunskom sportu i vrhunske sportaše koji će prezentirati studentima svoj put do uspjeha. Bit će to Valent Sinković i gost iznenađenja.

Također, zdravstvena sekcija Zdravo Sveučilište priprema aktivnosti koje će se paralelno odvijati – tečaj prve pomoći i oživljavanja i mjerenje šećera i tlaka.

Sve se dodatne informacije nalaze na Facebook stranici UniSportZG te na službenom Facebook eventu.

Komentari na članak

Vezani članci

Konferencija "Moderni pristupi u promociji i mjerenju tjelesne aktivnosti"

HEPA konferencija

KIF donosi uvid u moderne pristupe tjelesnoj aktivnosti

Proteklih godina promocija tjelesne aktivnosti postala je neizostavan dio intervencija koje se provode s ciljem prevencije kroničnih bolesti u cijelom svijetu. Upravo je zbog toga nadolazeća HEPA konferencija, u organizaciji zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, iznimno vrijedna.

AIESEC konferencija „Youth to business”

Studentska konferencija

„Youth to business”: Proaktivnošću protiv nezaposlenosti

Čak 15 poslovnih stručnjaka studenti dovode na konferenciju „Youth to business” koja će se održati 24. veljače s početkom od 9 sati. S poslovnim ekosustavom sudionike će upoznati Petar Ćuk (Mediatoolkit), Tanja Džido (Shhhefica), Ivan Novaković (INA) i druga uspješna imena.

Konferencija Intranslaw

Međunarodna konferencija

Intranslaw najavljuje samoupravljajuće automobile u Hrvatskoj

Među brojnim zanimljivim temama o kojima će slušati posjetitelji međunarodne konferencije Intranslaw, govorit će se o samoupravljajućim automobilima koji će stići u Hrvatsku. Bit će riječi o njihovoj učinkovitosti, ali i nedostacima na kojima je još potrebno raditi.

Riječki Medicinski fakultet predstavio Studij medicine na engleskom jeziku

Europska edukacijska mapa

Riječki Medicinski fakultet predstavio Studij medicine na engleskom jeziku

Sveučilište u Rijeci uklopilo se u europsku edukacijsku mapu otvaranjem Studija medicine na engleskom jeziku. Nakon prvog upisnog roka uspješno je popunjeno 50 posto mjesta, a u tijeku su prijave za jesenski rok.

Erasmus+

Erasmus+ konferencija

Predstavljene mogućnosti međunarodne mobilnosti u sklopu programa Erasmus+

Erasmus+ konferenciju organizirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Cilj je konferencije bio predstaviti Erasmus+ kao najveći program Europske unije.