Trodnevna sportska konferencija

Vrhunski sportaši pridružuju se Studentskim danima sporta

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/04/22/10/15/sport-2250970__340.jpg

Panel-rasprave i radionice posvećene zdravom načinu života, dualnom obrazovanju sportaša, važnosti marketinga u vrhunskom sportu i sličnim temama održat će se u sklopu trodnevne konferencije u Stablu znanja.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim sveučilišnim športskim savezom organizira manifestaciju Studentski dani sporta. U njenu će se sklopu održati trodnevna sportska konferencija koja obuhvaća sedam panel-rasprava s vrhunskim sportašima, studentima sportašima i drugim stručnjacima iz svijeta sporta, i to od 23. do 25. svibnja u Stablu znanja, unutar Studentskog centra.

Prvi dan posvećen je zdravom načinu života koji je nužan u sportu i poželjan u svim ostalim segmentima života. O ovim će temama govoriti liječnici: doc. dr. sc. Donatella Verbanac (Medicinski fakultet), Josip Zekić, dr. med. (liječnik GNK Dinamo), zatim kondicijski treneri – Pero Kuterovac, prof. (kondicijski trener Hrvatske vaterpolo reprezentacije), Tamara Despot (kondicijska trenerica GNK Dinamo) i drugi gosti.

Drugi dan konferencije posvećen je dualnom obrazovanju sportaša i načinima kako uskladiti obrazovanje u svijetu profesionalnog sporta te upotrebi obrazovanja u svijetu sporta poput menadžmenta i financijskog upravljanja. Svoje će uspjehe u akademskom i sportskom svijetu predstaviti Tihana Nemčić, Dina Levačić, Marino Marelić i Marijo Možnik. Zatim će Anđelko Ivanjko iz GNK-a Dinamo, Klaudija Bubalo iz Rukometnog kluba Lokomotiva Zagreb te Dražen Maleš iz mladog futsal kluba AFC Universitas – Split objasniti studentima kako funkcioniraju njihovi klubovi.

Treći dan orijentiran je na sve veću važnost marketinga u vrhunskom sportu i vrhunske sportaše koji će prezentirati studentima svoj put do uspjeha. Bit će to Valent Sinković i gost iznenađenja.

Također, zdravstvena sekcija Zdravo Sveučilište priprema aktivnosti koje će se paralelno odvijati – tečaj prve pomoći i oživljavanja i mjerenje šećera i tlaka.

Sve se dodatne informacije nalaze na Facebook stranici UniSportZG te na službenom Facebook eventu.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski zbor

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Raspisan natječaj za financiranje studentskih programa u Zagrebu

Studentske je programe moguće prijaviti u kategorijama: kulturna zbivanja, međunarodna suradnja, studentski mediji, stručni i znanstveni program, sportske aktivnosti. Prijave traju do 4. travnja 2018.

Muhammad Ali

Na današnji dan

Povratak boksača koji „leti kao leptir, bode kao osa”

Muhammad Ali, po mišljenju mnogih znalaca boksa, najveći je boksač svih vremena u teškoj kategoriji te jedan od sportaša koji su obilježili 20. stoljeće. Pobjeda nad Georgeom Foremanom vratila ga je u sam vrh.

Anglophilia naslovna slika

Filozofski fakultet u Zagrebu

Raznolik program na međunarodnoj konferenciji „Anglophilia“

Studenti anglistike Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i ove su godine pripremili bogat program na konferenciji „Anglophilia“. Osim izlaganja studenata, posjetitelje očekuju i mnoge zanimljive radionice.

Konferencija književnosti

Studenti komparativne književnosti

Prijavite se na studentsku konferenciju ''Perspektive suvremene komparatistike: sociologija književnosti''

Konferencija će otvoriti pitanja kulturnih pristupa književnosti, prijavite se i/ili sudjelujte!

Šetnja rivom

Skladno radno okruženje

QED konferencija stvara harmoniju unutar timova

Kako iskoristiti puni potencijal pojedinca za učinkovitost organizacije, kako harmonizirati nove generacije s iskustvom i znanjem koje već imamo, koja je poveznica između harmonije i moderne arhitekture sustava – otkrit će nova Quality in Enterprise Development konferencija.