Europski kup u triatlonu

Više od 400 mladih sportaša na Jarunu traži mjesto za odlazak na Olimpijske igre

Europski kup u triatlonu

– Na ovom velikom natjecanju svoju kartu za Olimpijske igre mladih tražit će i jake juniorske snage hrvatskog triatlona poput sportaša Luke Dumančića, Frana Tisaja i Zare Baković, članova TK Zrinski te Paole Horvat i Filipa Filoševića, članova TK Swibir iz Zagreba, na što smo posebno ponosni. – rekao je Dorijan Pavliša.

Zagreb je iznimno siguran grad, prilagođen potrebama velikih sportskih natjecanja, odličnog organizacijskog pedigrea i pripremljenosti na sve izazove, što su dijelom razlozi velikog povjerenja Europske triatlon federacije da se u hrvatskom glavnom gradu u nedjelju, 10. rujna drugi put održava Europski kup u triatlonu. Zahvaljujući domaćinstvu ovog velikog europskog natjecanja, Zagreb će postati prijestolnica mladih sportaša – triatlonaca – sudionika i, prvi put, jakog međunarodnog natjecanja za kadete.

Riječ je o sportskom događanju najviše razine među mladim sportašima koji će upravo natjecanjem u Zagrebu tražiti svoju kartu za osvajanje potrebnih bodova za što bolje pozicije na triatlonskoj juniorskoj ljestvici, rečeno je na najavnoj konferenciji za novinare održanoj na Jarunu.

– Na ovom velikom natjecanju svoju kartu za Olimpijske igre mladih tražit će i jake juniorske snage hrvatskog triatlona poput sportaša Luke Dumančića, Frana Tisaja i Zare Baković, članova TK Zrinski te Paole Horvat i Filipa Filoševića, članova TK Swibir iz Zagreba, na što smo posebno ponosni. Ti sportaši proteklog su vikenda osvojili pregršt bodova na Europskom kupu u Rumunjskoj i na nedavno održanom prvenstvu Balkana. – rekao je na press konferenciji Dorijan Pavliša, stručni tajnik Zagrebačkog triatlonskog saveza

Foto: Zagrebački triatlonski savez

Europski kup u Zagrebu rezultat je iznimne suradnje Zagrebačkog i Hrvatskog triatlonskog saveza s upravom Grada Zagreba, Ureda za sport Grada Zagreba te Športsko rekreativnog centra Jarun, koji su osigurali nužnu triatlonsku infrastrukturu na zagrebačkom jezeru kako bi ta adresa bila pogodna za nacionalna i međunarodna natjecanja.

– Drago nam je da upravo Jarun po drugi put ugošćuje juniorsku triatlon kremu Europe, a što je rezultat odlične suradnje sa Zagrebačkim triatlonskim savezom, kao i sportašima koji taj prostor koriste svakodnevno za svoje treninge. Na nama je da im osiguramo najbolje moguće uvjete za njihov sportski rad, a natjecanje koje nas očekuje 10. rujna najbolji je dokaz te učinkovite simbioze. – istaknuo je Aleksej Puninski, upravitelj SCR Jarun.

Sve je to dovelo do toga da je Zagreb stavljen na kartu gradova organizatora najznačajnijih natjecanja u triatlonu Europe, pa tako i ovaj put kada će se na Jarunskom jezeru natjecati više od 400 mladih sportaša Europe koji će upravo u našem lijepom gradu tražiti kartu za Olimpijske igre mladih, najjače juniorsko svjetsko natjecanje.

Komentari na članak

Vezani članci

TIMES CASE STUDY NATJECANJE

Istakni se u masi studenata inženjerstva i otputuj na polufinale u Ankaru:

TIMES CASE STUDY natjecanjem do puta u Tursku!

ESTIEM LG ZAGREB pruža ti priliku da pokažeš kako najbolje možeš razmišljati „izvan okvira" i dobivati titulu najboljeg studenta inženjerstva u Europi!

Ekonomski fakultet u Splitu

Dvodnevno natjecanje

Traže se kreativci i inovatori za Hack4Split v2.0 na EFST-u

Ako smatrate da možete doprinijeti rješenjima hackathon zadataka, dobri ste u grafičkom dizajnu, ide vam programiranje, znate izraditi web-stranicu ili ste jednostavno kreativni, prijavite se za sudjelovanje na natjecanju Hack4Split v2.0 do 10. ožujka.

Sportaši, ministar Šustar i gradonačelnik Bandić sadili stabla ususret Europskim sveučilišnim igrama

ESI Zagreb-Rijeka 2016.

Sportaši, ministar Šustar i gradonačelnik Bandić sadili stabla ususret Europskim sveučilišnim igrama

– Svako stablo dobit će ime po jednom od velikih europskih sveučilišta koji će sudjelovati na Europskim sveučilišnim igrama, a već sada znamo da nam dolaze studenti sa Sorbonne, Oxforda, Camebridgea i sveučilišta iz više od 40 europskih zemalja. – ističe Zrinko Čustonja

Trčanje

Humanitarna utrka

U čast preminulog Terryja Foxa pet kontinenata bori se s rakom

Nakon 143 dana trčanja po Kanadi, Terry Fox izgubio je bitku s bolešću. Njemu u čast svake se godine skuplja novac za borbu protiv raka u kanadskim gradovima, brojnim zemljama diljem svijeta i na zagrebačkom Jarunu.

Dakar Rally

Motosport putolovina

Studenti, zgrabite priliku i odletite na Dakar Rally u Peru!

Najbolji student u vožnji autića na daljinsko upravljanje leti u Peru kako bi svjedočio jednom od najvećih motosport događaja današnjice, ali i kako bi se natjecao za naslov svjetskoga pobjednika ovog izazova.