Europski kup u triatlonu

Više od 400 mladih sportaša na Jarunu traži mjesto za odlazak na Olimpijske igre

Europski kup u triatlonu

– Na ovom velikom natjecanju svoju kartu za Olimpijske igre mladih tražit će i jake juniorske snage hrvatskog triatlona poput sportaša Luke Dumančića, Frana Tisaja i Zare Baković, članova TK Zrinski te Paole Horvat i Filipa Filoševića, članova TK Swibir iz Zagreba, na što smo posebno ponosni. – rekao je Dorijan Pavliša.

Zagreb je iznimno siguran grad, prilagođen potrebama velikih sportskih natjecanja, odličnog organizacijskog pedigrea i pripremljenosti na sve izazove, što su dijelom razlozi velikog povjerenja Europske triatlon federacije da se u hrvatskom glavnom gradu u nedjelju, 10. rujna drugi put održava Europski kup u triatlonu. Zahvaljujući domaćinstvu ovog velikog europskog natjecanja, Zagreb će postati prijestolnica mladih sportaša – triatlonaca – sudionika i, prvi put, jakog međunarodnog natjecanja za kadete.

Riječ je o sportskom događanju najviše razine među mladim sportašima koji će upravo natjecanjem u Zagrebu tražiti svoju kartu za osvajanje potrebnih bodova za što bolje pozicije na triatlonskoj juniorskoj ljestvici, rečeno je na najavnoj konferenciji za novinare održanoj na Jarunu.

– Na ovom velikom natjecanju svoju kartu za Olimpijske igre mladih tražit će i jake juniorske snage hrvatskog triatlona poput sportaša Luke Dumančića, Frana Tisaja i Zare Baković, članova TK Zrinski te Paole Horvat i Filipa Filoševića, članova TK Swibir iz Zagreba, na što smo posebno ponosni. Ti sportaši proteklog su vikenda osvojili pregršt bodova na Europskom kupu u Rumunjskoj i na nedavno održanom prvenstvu Balkana. – rekao je na press konferenciji Dorijan Pavliša, stručni tajnik Zagrebačkog triatlonskog saveza

Foto: Zagrebački triatlonski savez

Europski kup u Zagrebu rezultat je iznimne suradnje Zagrebačkog i Hrvatskog triatlonskog saveza s upravom Grada Zagreba, Ureda za sport Grada Zagreba te Športsko rekreativnog centra Jarun, koji su osigurali nužnu triatlonsku infrastrukturu na zagrebačkom jezeru kako bi ta adresa bila pogodna za nacionalna i međunarodna natjecanja.

– Drago nam je da upravo Jarun po drugi put ugošćuje juniorsku triatlon kremu Europe, a što je rezultat odlične suradnje sa Zagrebačkim triatlonskim savezom, kao i sportašima koji taj prostor koriste svakodnevno za svoje treninge. Na nama je da im osiguramo najbolje moguće uvjete za njihov sportski rad, a natjecanje koje nas očekuje 10. rujna najbolji je dokaz te učinkovite simbioze. – istaknuo je Aleksej Puninski, upravitelj SCR Jarun.

Sve je to dovelo do toga da je Zagreb stavljen na kartu gradova organizatora najznačajnijih natjecanja u triatlonu Europe, pa tako i ovaj put kada će se na Jarunskom jezeru natjecati više od 400 mladih sportaša Europe koji će upravo u našem lijepom gradu tražiti kartu za Olimpijske igre mladih, najjače juniorsko svjetsko natjecanje.

Komentari na članak

Vezani članci

Job Hunt 2016

Otkrivanje poslovnog svijeta kroz praksu i pripravništvo

Otvorene prijave za "The Job Hunt 2016"

Do kraja veljače su otvorene prijave za "The JOB HUNT 2016" studentima na završnim godinama studija. Projekt će se održati od 7. do 11. ožujka.

Regional Case Study - treće izdanje

Start-Up udruga Pula

Otvorene prijave za treće izdanje natjecanja Regional Case Study u Puli

U natjecanju mogu sudjelovati studenti svih Sveučilišta i visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj. Ovogodišnje izdanje RCS-a imat će šest poslovnih slučajeva, a nagradni fond iznosi 25 000 kn.

Triatlon

Veliki interes za olimpijski sport

Triatlon je jedan od najpopularnijih sportova u Hrvatskoj

U korak sa svjetskim trendovima sve više žitelja Hrvatske svih životnih uzrasta želi prakticirati rekreativno i profesionalno triatlon.

Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu

Sudjeluje 28 zemalja

Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu održat će se u Rijeci

Rijeka će održati još jedno u nizu sportskih događanja, a ovoga puta riječ je o Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu koje se održava krajem srpnja.

Šarijada 2016.

SCool Fest

Slavili stanari Šare i navijači Reala

Popularnom Šarijadom kraju je priveden SCool fest. Domski odbor još jednom je uspješno organizirao sad već neizostavnu zabavu za svoje sustanare.