Europski kup u triatlonu

Više od 400 mladih sportaša na Jarunu traži mjesto za odlazak na Olimpijske igre

Europski kup u triatlonu

– Na ovom velikom natjecanju svoju kartu za Olimpijske igre mladih tražit će i jake juniorske snage hrvatskog triatlona poput sportaša Luke Dumančića, Frana Tisaja i Zare Baković, članova TK Zrinski te Paole Horvat i Filipa Filoševića, članova TK Swibir iz Zagreba, na što smo posebno ponosni. – rekao je Dorijan Pavliša.

Zagreb je iznimno siguran grad, prilagođen potrebama velikih sportskih natjecanja, odličnog organizacijskog pedigrea i pripremljenosti na sve izazove, što su dijelom razlozi velikog povjerenja Europske triatlon federacije da se u hrvatskom glavnom gradu u nedjelju, 10. rujna drugi put održava Europski kup u triatlonu. Zahvaljujući domaćinstvu ovog velikog europskog natjecanja, Zagreb će postati prijestolnica mladih sportaša – triatlonaca – sudionika i, prvi put, jakog međunarodnog natjecanja za kadete.

Riječ je o sportskom događanju najviše razine među mladim sportašima koji će upravo natjecanjem u Zagrebu tražiti svoju kartu za osvajanje potrebnih bodova za što bolje pozicije na triatlonskoj juniorskoj ljestvici, rečeno je na najavnoj konferenciji za novinare održanoj na Jarunu.

– Na ovom velikom natjecanju svoju kartu za Olimpijske igre mladih tražit će i jake juniorske snage hrvatskog triatlona poput sportaša Luke Dumančića, Frana Tisaja i Zare Baković, članova TK Zrinski te Paole Horvat i Filipa Filoševića, članova TK Swibir iz Zagreba, na što smo posebno ponosni. Ti sportaši proteklog su vikenda osvojili pregršt bodova na Europskom kupu u Rumunjskoj i na nedavno održanom prvenstvu Balkana. – rekao je na press konferenciji Dorijan Pavliša, stručni tajnik Zagrebačkog triatlonskog saveza

Foto: Zagrebački triatlonski savez

Europski kup u Zagrebu rezultat je iznimne suradnje Zagrebačkog i Hrvatskog triatlonskog saveza s upravom Grada Zagreba, Ureda za sport Grada Zagreba te Športsko rekreativnog centra Jarun, koji su osigurali nužnu triatlonsku infrastrukturu na zagrebačkom jezeru kako bi ta adresa bila pogodna za nacionalna i međunarodna natjecanja.

– Drago nam je da upravo Jarun po drugi put ugošćuje juniorsku triatlon kremu Europe, a što je rezultat odlične suradnje sa Zagrebačkim triatlonskim savezom, kao i sportašima koji taj prostor koriste svakodnevno za svoje treninge. Na nama je da im osiguramo najbolje moguće uvjete za njihov sportski rad, a natjecanje koje nas očekuje 10. rujna najbolji je dokaz te učinkovite simbioze. – istaknuo je Aleksej Puninski, upravitelj SCR Jarun.

Sve je to dovelo do toga da je Zagreb stavljen na kartu gradova organizatora najznačajnijih natjecanja u triatlonu Europe, pa tako i ovaj put kada će se na Jarunskom jezeru natjecati više od 400 mladih sportaša Europe koji će upravo u našem lijepom gradu tražiti kartu za Olimpijske igre mladih, najjače juniorsko svjetsko natjecanje.

Komentari na članak

Vezani članci

Get in the ring

Natjecanje "Get in the ring"

Uspješni osnivači startupa odmjeravaju snage u boksačkom ringu

Razvojne institucije HUB385 i Zagrebački inkubator poduzetništva pripremili su bogat dvodnevni sadržaj za hrvatsko izdanje globalnog programa "Get in the ring". Prijave za natjecatelje otvorene su do 7. travnja.

Raspored sportova 2014 Split

UniSport Split

Objavljen kalendar natjecanja za drugi semestar

Sveučilišna športska udruga UniSport Split objavila je kalendar natjecanja za drugu polovicu akademske godine 2013/2014.

Star trek izdanje

Kviz općeg znanja

Star Trek je tema posebnog izdanja KOZe

Proći ćete kroz „Novu generaciju“ s legendarnim kapetanom Jean Lucom Picardom, svratiti do postaje „DeepSpace Nine“, prokrstariti „Voyagerom“ i „Enterpriseom“, pogledati prema nadolazećem „Discoveryju“, prisjetiti se više ili manje uspješnih filmova iz neuništivih serijala, koji je prije točno pola stoljeća začeo vizionar Gene Roddenberry.

Concordia discors Prag 2

Uspješno natjecanje

Concordia discors osvojila tri zlata u Pragu!

Na natjecanju je sudjelovalo 26 zborova iz 17 zemalja, dok su hrvatski predstavnici bili Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors i Pjevački zbor mladih Josip Kaplan iz Rijeke.

Precizna orijentacija

Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji

Orijentacijski klub Vihor traži volontere

U Zagrebu će se ovog ljeta održati Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji. Organizatori traže volontere kako bi se natjecanje uspješno organiziralo.