LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Univerzijada u Gwangjuu

VIDEO: Prva srebrna medalja za Hrvatsku na Univerzijadi

Andrea Bekić osvojila je srebrnu medalju u judu u kategoriji ispod 57 kilograma.

Andrea Bekić osvojila je srebrnu medalju u judu u kategoriji ispod 57 kilograma.

Uzbudljiva završnica pojedinačnog judo-turnira, održanog danas na 28. ljetnoj Univerzijadi, Hrvatskoj je donijela i prvo odličje. Srebrnu medalju u kategoriji ispod 57 kilograma osvojila je Andrea Bekić, od koje je u finalu bolja bila Mongolka Sumiya Dorjsuren.

Bekić je do finalne borbe došla poprilično suvereno. U šesnaestini finala prošla je ipponom nad predstavnicom kineskog Taipeia, Hsin-Yun Lee, a prednošću od tri shida nadvladala je Kineskinju Xiangdong Li u osmini finala. Waza-ariem je u četvrtinalu slavila nad Talijankom Valentinom Giorgis, da bi se u finale plasirala u borbi protiv Kubanke Anailys Dorvingy. Nakon napornog dana, Mongolka Sumiya bila je jednostavno presnažna – te je zasluženo slavila.

U kategoriji ispod 52 kilograma danas se natjecala i Tena Šikić, čiji je put do borbe za brončanu medalju započeo ipponom postignutim nad Francuskinjom Aureliom Issoumaila. U osmini finala slavila je nad Njemicom Nieke Nordmeyer, a svoj prvi poraz doživjela je u četvrtfinalu, i to od Ruskinje Anne Dmitrieve, nakon čega je pristupila repechageu. Slavivši u objema borbama repechagea, i to ipponima nad predstavnicom Mađarske Bernadett Keliger i predstavnicom Belgije Nicom Antonis, Šikić je u borbi za broncu porazila Ukrajinka Tetiana Levytska, pa je nastup završila na petom mjestu.

Podsjećamo, naše druge dvije predstavnice u judu bile su Brigita Matić, koja je također zauzela peto mjesto u kategoriji ispod 78 kilograma, te Ana Kokeza, koja je poražena u drugoj borbi repechagea.