LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Navijači West Hama narugali se rivalima

VIDEO: Hammersi odgovorili Chelseajevim rasistima

Navijači West Hama snimili su video u kojem puštaju tamnoputog građanina u vlak kako bi „spustili" svojim gradskim rivalima nakon rasističkog incidenta u Parizu.

Navijači West Hama snimili su video u kojem puštaju tamnoputog građanina u vlak kako bi „spustili" svojim gradskim rivalima nakon rasističkog incidenta u Parizu.

Proteklog utorka na pariškom Parku prinčeva sastali su se domaćin Paris Saint-Germain i londonski Chelsea u prvoj utakmici drugog kruga ovogodišnjeg izdanja nogometne Lige prvaka.

Utakmica je završila 1:1, bez incidenata na terenu ili na tribinama, usprkos velikom broju gledatelja - bilo ih je čak 46 000.

Ali, u pariškom metrou, nekolicina Chelseajevih navijača privukla je na sebe pažnju rasističkim ispadom. Nisu dozvolili tamnoputom građaninu da uđe u podzemni vlak, iako je on to pokušao više puta učiniti.

Navijači su prilikom tog čina uzvikivali: „Mi smo rasisti i tako mi to volimo!".

Incident je snimljen pomoću mobitela i ubrzo je privukao pozornost javnosti.

Na ovakvo ponašanje svojih londonskih nogometnih rivala odgovorili su navijači West Hama, koji su snimili video u kojem također tamnoputi građanin ulazi u vlak.

Na vratima ga dočekuju navijači, a on ih pita - „Mogu li ući?". Dvojica navijača mu odgovaraju - „Ovo je West Ham, prijatelju. Izvoli, uđi!" - i pomažu mu da se ukrca na vlak.

Zanimljivo je da su upravo navijači West Hama na glasu kao jedna od najbrutalnijih huliganskih grupa u Engleskoj - zemlji u kojoj je izmišljeno huliganstvo. Ipak, oni nisu rasisti ni neonacisti i tako se deklariraju, što vidimo i iz ovog primjera.

FOTO: FLICKR