LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Copa America: Četvrtfinale

VIDEO: Argentina penalima do polufinala

U ruletu jedanaesteraca sreća je otišla na argentinsku stranu nakon 120 minuta bez golova.

U ruletu jedanaesteraca sreća je otišla na argentinsku stranu nakon 120 minuta bez golova.

U trećem četvrtfinalu Copa Americe na stadionu Sausalito u Vina del Maru sastali su se Kolumbija i Argentina. Po mnogima najatraktivniji četvrtfinalni dvoboj završio je bez golova u čak 120 minuta. O pobjedniku se odlučivalo raspucavanjem s bijele točke.

Argentinci su vrlo brzo uspostavili dominaciju na terenu. Kolumbija je tako bila osuđena na igranje čvrste obrane i čekanje eventualnih prilika iz kontranapada. Posebnu su pozornost Kolumbijci posvetili Lionelu Messiju koji gotovo da nije mogao primiti loptu bez da ga netko sruši na travu. 

Argentina je imala ozbiljne prijetnje tijekom cijele utakmice, no kolumbijski vratar David Ospina jednostavno nije dao lopti da uđe u mrežu. Maestralno je obranio pokušaje Aguera i Messija u prvom poluvremenu te pokušaj Otamendija glavom u nastavku utakmice. 

Dogurali su tako Kolumbijci do jedanaesteraca. U raspucavanju su ipak bili bolji Argentinci koji su se, sa sveukupnim rezultatom 5:4, potpuno zasluženo plasirali u polufinale natjecanja. Za Kolumbiju su s bijele točke bili neprecizni Muriel, Zuniga i Murillo. Zadnji penal za Argentinu realizirao je Carlos Tevez.

Argentina će se za finale boriti protiv boljeg iz dvoboja Brazila i Paragvaja, koji je na rasporedu večeras u 23:30 po našem vremenu.

 

FOTO: COPA AMERICA