Europske sveučilišne igre

Vaterpolo: Zagreb i Rijeka u finalu, Splićani idu po broncu

Europske sveučilišne igre - vaterpolo

Osim muških vaterpolista, borbu za zlato u subotu će voditi i riječke vaterpolistice.

Vaterpolisti s hrvatski sveučilišta u petak na bazenu Kantrida izvrsnim su izvedbama osigurali plasman u sam vrh europskog sveučilišnog sporta. Zlatna i srebna medalja su osigurane, samo je pitanje tko će ih nositi oko svoga vrata – Zagrepčani ili Riječani. Na pobjedničkom postolju mogli bi im se pridružiti i vaterpolisti sa sveučilišta u Splitu, koji će se boriti za brončano odličje.

Prvo su bazen zauzeli vaterpolisti riječkog Sveučilišta koji su igrali protiv Sveučilišta u Budimpešti. Riječani su od početka utakmice zauzeli vodeću poziciju pa su tako prvu četvrtinu odigrali rezultatom 3:0. Sjajnim se obranama iskazao golman Ševeljević koji Mađarima nije dopustio da zabiju pogodak u prvoj četvrtini. Nakon toga, Mađari se ipak uspijevaju pribrati te prvo poluvrijeme završava rezultatom 4:3 za Riječane. Domaći vaterpolisti zatim igraju odličnih 5 minuta u kojima opet ne dopuštaju Mađarima da zabiju pogodak, a jedini koji se u tim trenucima iskazao kod Mađara jest golman Varga. On je primio tri gola u svoju mrežu u trećoj četvrtini, ali njegovom je zaslugom to i ostalo na samo tri gola.

Zadnja se četvrtina igrala uz mnogo prekršaja i malo prilike za pogodak. Riječani su zabili prvi gol tek minutu i pol prije kraja utakmice, a nakon njih zabijaju i Mađari kojima je 15 sekundi prije isteka vremena dosuđen i peterac. Na kraju je ostvaren rezultat 8:5 koji Riječane vodi u finale. Prvo je polufinale tako prošlo u znaku odličnih obrana golmana obiju ekipa.

Nakon njih na red je došlo i drugo polufinale u kojemu smo imali dvije hrvatske ekipe. Vaterpolisti Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu borili su se do zadnjih trenutaka u prilično izjednačenoj utakmici. Prve dvije četvrtine završile su rezultatom 3:3 te su se i u ovoj utakmici iskazale sjajne obrane, zbog čega nije bilo mnogo prilika za pogodak. U drugom poluvremenu na krilima Luke Brčića koji zabija četiri pogotka Zagrepčani dolaze do pobjede od 7:6. Splitski će vaterpolisti za treće mjesto protiv Sveučilišta u Budimpešti igrati u subotu, 16. srpnja, u 18:30 sati, dok će isti taj dan u 20:30 sati finale igrati Riječani i Zagrepčani.

Osim muških vaterpolista, borbu za zlato u subotu će imati i riječke vaterpolistice. One su u petak pobijedile Sveučilište u Edinburgu rezultatom 12:2. Riječanke su u ovoj utakmici pokazale apsolutnu nadmoć i sa sjajnom Ivanom Butić, koja je zabila 5 pogodaka, pokazale da imaju velike šanse osvojiti zlato. One igraju od 19:30 sati protiv Radboud Sveučilišta. 

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO: stiff.uniri.hr

Student International Film Festival

Prijavite svoj dokumentarac na treće izdanje STIFF-a

U posljednje dvije godine na STIFF je prijavljeno više od 3000 filmova. Vrijeme je da i vi prijavite svoj uradak!

ESI otvaranje izložbe

Europske sveučilišne igre

Izložba "Zagi ususret Hrkiju" podsjeća na najljepše trenutke Univerzijade

Zagrebački je gradonačelnik otvorio izložbu "Zagi ususret Hrkiju". Bit će otvorena do 8. srpnja u Poglavarstvu Grada Zagreba.

Sveučilište

Ponuda i radno vrijeme svih menzi i studentskih kafića u Rijeci

Svi objekti studentske prehrane grada Rijeke

U Rijeci djeluju tri menze i veći broj kafića i caffe barova namijenjenih studentima. Da vam se ne bi dogodilo da dođete u jedan od ovih objekata, a on ne radi ili u ponudi nema ono što ste zamislili, donosimo vam kratak pregled ponude i radnog vremena svih objekata studentske prehrane u Rijeci.

uniri

Izravan kontakt s poslodavcima

Sajam poslova na Građevinskom fakultetu u Rijeci

Nudi se mogućnost upoznavanja s potrebama tržišta rada i informiranje o poticajima za zapošljavanje.

Noć muzeja 2016

Noć muzeja 2016.

Studenti osmislili zanimljive programe za jedanaestu Noć muzeja

Ako još uvijek niste sigurni što posjetiti u ovogodišnjoj Noći muzeja, izdvojili smo nekoliko zanimljivih programa koje su vaši kolege pripremili u muzejima, fakultetima i akademijama.