LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre

Vaterpolo: Zagreb i Rijeka u finalu, Splićani idu po broncu

Osim muških vaterpolista, borbu za zlato u subotu će voditi i riječke vaterpolistice.

Osim muških vaterpolista, borbu za zlato u subotu će voditi i riječke vaterpolistice.

Vaterpolisti s hrvatski sveučilišta u petak na bazenu Kantrida izvrsnim su izvedbama osigurali plasman u sam vrh europskog sveučilišnog sporta. Zlatna i srebna medalja su osigurane, samo je pitanje tko će ih nositi oko svoga vrata – Zagrepčani ili Riječani. Na pobjedničkom postolju mogli bi im se pridružiti i vaterpolisti sa sveučilišta u Splitu, koji će se boriti za brončano odličje.

Prvo su bazen zauzeli vaterpolisti riječkog Sveučilišta koji su igrali protiv Sveučilišta u Budimpešti. Riječani su od početka utakmice zauzeli vodeću poziciju pa su tako prvu četvrtinu odigrali rezultatom 3:0. Sjajnim se obranama iskazao golman Ševeljević koji Mađarima nije dopustio da zabiju pogodak u prvoj četvrtini. Nakon toga, Mađari se ipak uspijevaju pribrati te prvo poluvrijeme završava rezultatom 4:3 za Riječane. Domaći vaterpolisti zatim igraju odličnih 5 minuta u kojima opet ne dopuštaju Mađarima da zabiju pogodak, a jedini koji se u tim trenucima iskazao kod Mađara jest golman Varga. On je primio tri gola u svoju mrežu u trećoj četvrtini, ali njegovom je zaslugom to i ostalo na samo tri gola.

Zadnja se četvrtina igrala uz mnogo prekršaja i malo prilike za pogodak. Riječani su zabili prvi gol tek minutu i pol prije kraja utakmice, a nakon njih zabijaju i Mađari kojima je 15 sekundi prije isteka vremena dosuđen i peterac. Na kraju je ostvaren rezultat 8:5 koji Riječane vodi u finale. Prvo je polufinale tako prošlo u znaku odličnih obrana golmana obiju ekipa.

Nakon njih na red je došlo i drugo polufinale u kojemu smo imali dvije hrvatske ekipe. Vaterpolisti Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu borili su se do zadnjih trenutaka u prilično izjednačenoj utakmici. Prve dvije četvrtine završile su rezultatom 3:3 te su se i u ovoj utakmici iskazale sjajne obrane, zbog čega nije bilo mnogo prilika za pogodak. U drugom poluvremenu na krilima Luke Brčića koji zabija četiri pogotka Zagrepčani dolaze do pobjede od 7:6. Splitski će vaterpolisti za treće mjesto protiv Sveučilišta u Budimpešti igrati u subotu, 16. srpnja, u 18:30 sati, dok će isti taj dan u 20:30 sati finale igrati Riječani i Zagrepčani.

Osim muških vaterpolista, borbu za zlato u subotu će imati i riječke vaterpolistice. One su u petak pobijedile Sveučilište u Edinburgu rezultatom 12:2. Riječanke su u ovoj utakmici pokazale apsolutnu nadmoć i sa sjajnom Ivanom Butić, koja je zabila 5 pogodaka, pokazale da imaju velike šanse osvojiti zlato. One igraju od 19:30 sati protiv Radboud Sveučilišta.