Prvenstvo u Stablu znanja

Uzbudljiva završnica prve sezone UniSportZg e-sport natjecanja ove subote

Unisportzg esports

Susreti se ove subote igraju od 10 sati te su otvoreni za akademsku i širu javnost, a gužvu u Stablu znanja možemo očekivati od 16 sati kada je na rasporedu „League of Legends.”

U novootvorenom centru za tehnologiju unutar Studentskog centra u Zagrebu, Stablu znanja, održat će se završnica UniSportZg e-sports prvenstva, koje provode Zagrebački sveučilišni športski savez (ZSŠS), UVI eSports d.o.o. i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Događaj je zakazan za subotu, 17. ožujka 2018. godine  

Na inicijativu Marka Komeričkog iz tvrtke UVI eSports, ZSŠS među prvima je u Europi pokrenuo ovu vrstu sportskog akademskog prvenstva. Da je eksperimentalno uvrštavanje e-sportsa među klasične sportove poput odbojke ili rukometa pun pogodak, govori i podatak da je sudjelovalo preko 250 studenata s 25 visokih učilišta koji djeluju na području Grada Zagreba.

Prvenstvo je obuhvatilo četiri discipline: League of Legends, Pro Evolution Soccer 2018, Hearthstone i Counter Strike: Global Offensive. Najviše natjecatelja, ali i gledatelja među studentskom populacijom, očekivano je privukla disciplina League of Legends, koju u svijetu igra preko sto milijuna ljudi.

– E-sport je jedan od devet novih sportova koje je ZSŠS uvrstio u svoj kalendar natjecanja u akademskoj godini 2017/2018, te pred sam kraj možemo reći da smo jako zadovoljni s činjenicom da je većina profesora TZK-a prihvatila i ovaj vid razvijanja kognitivnih sposobnosti kroz eksperimentalni sport u sustavu UniSportZG prvenstava. Jako smo zadovoljni s odazivom studenata, a s devet novih sportova došli smo do brojke od 30 sportova i od šest tisuća aktivnih natjecatelja, što Zagrebački sveučilišni športski savez i naše studente stavlja na prvo mjesto ne samo u Hrvatskoj i u regiji, nego u većem broju Europe po brojnosti i rezultatima. – istaknuo je Mate Vukšić, tajnik ZSŠS-a.

Susreti se ove subote igraju od 10 sati te su otvoreni za akademsku i širu javnost, a gužvu u Stablu znanja možemo očekivati od 16 sati kada je na rasporedu susret iz spomenutog League of Legendsa. Neposredno nakon završetka natjecanja slijedi svečana ceremonija dodjele medalja i pehara ekipama te vrijeme za druženje i razgovor.

Publika će imati priliku događaj pratiti preko streama u centralnom dijelu prostora, ali i preko live streama na Facebook stranici saveza.

Komentari na članak

Vezani članci

Social Impact Award 2014

Impact Hub Zagreb i Erste zaklada

„Social Impact Award“ i ove godine osnažuje studente i studentice na području društvenog poduzetništva

Social Impact Award puno je više od natjecanja jer nudi kontinuiranu podršku projektima, omogućuje prepoznatljivost u zajednici te potiče na stvaranje poslovnih veza sa stručnjacima iz područja društvenog poduzetništva.

Moot "

Moot Court Croatia

Prijavi se na veliko natjecanje studenata prava

Sve članove pobjedničke ekipe očekuje ljetna praksa u nekim od najboljih odvjetničkih ureda u Zagrebu koji su partneri natjecanja te besplatno sudjelovanje na Dubrovnik Summer School 2016. Za članove drugoplasirane ekipe osigurane su Osnovne obuke za izmiritelje, u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje.

naslovna

Drugo izdanje ITC-a

Svečano otvoren Istrian Tourism Competition (ITC), produžene prijave za sudjelovanje

Ovogodišnje, drugo, izdanje natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC) u organizaciji START-UP udruge održano je u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.

INA poziva srednjoškolce da se prijave na Junior Freshhh 2016

"Online" natjecanje

INA poziva srednjoškolce da se prijave na Junior Freshhh

Popularno Inino "online" natjecanje održava se treću godinu zaredom. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 18. studenog.

Veterinarski fakultet Zagreb

Zabavno druženje

Studenti Veterinarskog fakulteta imaju svoj dan; uključeno roštiljanje

Veterinarski fakultet odlučio je uložiti u bolji odnos studenata i profesora te će 20. travnja održati Dan studenata koji će biti prepun zabavnih događaja i ukusne hrane.