Prvenstvo u Stablu znanja

Uzbudljiva završnica prve sezone UniSportZg e-sport natjecanja ove subote

Unisportzg esports

Susreti se ove subote igraju od 10 sati te su otvoreni za akademsku i širu javnost, a gužvu u Stablu znanja možemo očekivati od 16 sati kada je na rasporedu „League of Legends.”

U novootvorenom centru za tehnologiju unutar Studentskog centra u Zagrebu, Stablu znanja, održat će se završnica UniSportZg e-sports prvenstva, koje provode Zagrebački sveučilišni športski savez (ZSŠS), UVI eSports d.o.o. i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Događaj je zakazan za subotu, 17. ožujka 2018. godine  

Na inicijativu Marka Komeričkog iz tvrtke UVI eSports, ZSŠS među prvima je u Europi pokrenuo ovu vrstu sportskog akademskog prvenstva. Da je eksperimentalno uvrštavanje e-sportsa među klasične sportove poput odbojke ili rukometa pun pogodak, govori i podatak da je sudjelovalo preko 250 studenata s 25 visokih učilišta koji djeluju na području Grada Zagreba.

Prvenstvo je obuhvatilo četiri discipline: League of Legends, Pro Evolution Soccer 2018, Hearthstone i Counter Strike: Global Offensive. Najviše natjecatelja, ali i gledatelja među studentskom populacijom, očekivano je privukla disciplina League of Legends, koju u svijetu igra preko sto milijuna ljudi.

– E-sport je jedan od devet novih sportova koje je ZSŠS uvrstio u svoj kalendar natjecanja u akademskoj godini 2017/2018, te pred sam kraj možemo reći da smo jako zadovoljni s činjenicom da je većina profesora TZK-a prihvatila i ovaj vid razvijanja kognitivnih sposobnosti kroz eksperimentalni sport u sustavu UniSportZG prvenstava. Jako smo zadovoljni s odazivom studenata, a s devet novih sportova došli smo do brojke od 30 sportova i od šest tisuća aktivnih natjecatelja, što Zagrebački sveučilišni športski savez i naše studente stavlja na prvo mjesto ne samo u Hrvatskoj i u regiji, nego u većem broju Europe po brojnosti i rezultatima. – istaknuo je Mate Vukšić, tajnik ZSŠS-a.

Susreti se ove subote igraju od 10 sati te su otvoreni za akademsku i širu javnost, a gužvu u Stablu znanja možemo očekivati od 16 sati kada je na rasporedu susret iz spomenutog League of Legendsa. Neposredno nakon završetka natjecanja slijedi svečana ceremonija dodjele medalja i pehara ekipama te vrijeme za druženje i razgovor.

Publika će imati priliku događaj pratiti preko streama u centralnom dijelu prostora, ali i preko live streama na Facebook stranici saveza.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/stadium-soccer-fans-931975/

Doriana Tomac

Navijačka euforija kao opijum za mase

Kako smo uspjeli nešto tako predivno kao što je ljubav, u ovom slučaju ljubav prema sportu, ljubav prema nogometu pretvoriti u nešto borbeno? Kada smo ljubav izjednačili s ratom? Ne voliš svoju državu dovoljno ako na tribinama nisi spreman baciti suzavac i potući se sa 15 nepoznatih ljudi pritom dobivši nekoliko boca u glavu i šavove koji će te zakrpati dok ponosno pokazuješ svoj novi trofej.

Marin Čerina i ekipa

Studenti i sportaši

Srebro studenata na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem

Marin Čerina, student računarstva, i njegovi kolege Goroš i Maričić od veljače su ponosni vlasnici srebrne medalje s Europskog prvenstva u gađanju zračnim oružjem.

CROZ Code Quest 2017.

Studentsko natjecanje

CROZ Code Quest mlade programere vraća u srednji vijek

Natjecatelji ovogodišnjeg izdanja natjecanja CROZ Code Quest vraćaju se u srednji vijek te će nastojati isprogramirati najbolji "bot" koji će osvojiti suparnički teritorij.

RoboCup Junior Zagreb 2017

Robotičko natjecanje

Praznik robotike kakav se ne viđa često – RoboCup Junior Zagreb 2017.

Mnoštvo je posjetitelja imalo priliku vidjeti naše nadarene osnovce i srednjoškolce koji su nestrpljivo željeli pokazati koliko su napredovali u svom robotičkom radu. Neki od tih robota pravi su mali znanstveni projekti.

Demofest 2017.

Kulminacija desetogodišnje glazbene priče

Zagrebački Tyger Lamb drugopozicioniran na jubilarnom Demofestu

– Došli smo prezentirati svoj rad i šokirali smo se prolaskom u finale, a kamoli osvajanjem drugog mjesta. – istaknuli su članovi benda Tyger Lamb.