Akademski sport

„UniSport Finals 2018”: Rovinj okuplja 800 hrvatskih studenata

Unisport Finals, medalje

– Natjecateljska godina bila je uzbudljiva i do finala u ekipnim sportovima nije bilo nimalo lako doći, tako da nas očekuju dva dana vrhunskih utakmica i kvalitetnog sporta. – poručio je sportski direktor UniSport-a HR.

Gotovo 800 studenata s 13 hrvatskih visokoškolskih institucija na tri se dana u Rovinju okupljaju na završnici nacionalnih sveučilišnih prvenstava – UniSport Finals 2018. Od 27. do 29. svibnja reprezentacije hrvatskih sveučilišta i veleučilišta nadmetat će se u futsalu, košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu i šahu, a sportski će se susreti odigravati u rovinjskim dvoranama Valbruna i Gimnasium, u TC Eden te u okviru naselja Villas Rubin.

Svečana ceremonija otvorenja s defileom sportaša zakazana je za nedjelju u 21 sat. Sportska natjecanja na borilištima širom Rovinja cjelodnevno će se održavati u ponedjeljak i utorak, do kada će biti poznati svi prvaci za aktualnu akademsku godinu.

– Nadam se kako će studenti uživati u Rovinju i pokazati odlične igre, fair-play te steći nova prijateljstva sa svojim kolegama iz cijele Hrvatske. Natjecateljska godina bila je uzbudljiva i do finala u ekipnim sportovima nije bilo nimalo lako doći, tako da nas očekuju dva dana vrhunskih utakmica i kvalitetnog sporta. – poručio je sportski direktor UniSport-a HR Ronald Štrumberger.

Inače, UniSport Finals predstavljaju kulminaciju natjecanja koja su se odvijala tijekom cijele godine, a na kojima su mjesto rezervirali samo oni najbolji. Za sve one koji nisu u mogućnosti prisustvovati nekom susretu, kao i za sve zaintesirane koji nisu u Rovinju, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV te uživo u programu Sportske televizije.

Na ovogodišnje izdanje kvalificirale su se i nastupaju reprezentacije sljedećih sveučilišta i veleučilišta: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište VERN', Tehničko veleučilište u Zagrebu, Veleučilište Baltazar Zaprešić, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište u Požegi.

Organizator je i nositelj čitavog UniSport sustava Hrvatski akademski sportski savez, koji iza sebe ima najveći multi-sportski događaj održan u novijoj hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016, kao i brojna druga europska i svjetska sveučilišna prvenstva. Pod nazivom UniSport Finals ovaj se događaj odvija šestu godinu zaredom, a prvi put u Rovinju. Finalsi su inače čest gost istarskog poluotoka pa su tako po dva izdanja održana u Poreču i Puli, dok je prošlogodišnje izdanje održano u Biogradu na Moru.

Završnice studentskih sportskih natjecanja redovito se održavaju i u drugim sportovima (npr. borilački sportovi, vaterpolo, plivanje) te u sklopu drugih događaja. Tako će u lipnju u Zagrebu biti održana posebna završnica za natjecatelje u košarci 3x3 i odbojci na pijesku. Organizacijom natjecanja u više izdanja, UniSport HR nastoji produljiti natjecateljsku sezonu te pokazati što sve akademski sport trenutno ima za pokazati.

UniSport Finals moguće je redovito pratiti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

ispiti

Josipa Miković

Nema vremena, ima rokova

Svi mi studenti prolazimo kroz jedno stresno i traumatično razdoblje tijekom studiranja zvano – ispitni rokovi.

Precizna orijentacija

Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji

Orijentacijski klub Vihor traži volontere

U Zagrebu će se ovog ljeta održati Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji. Organizatori traže volontere kako bi se natjecanje uspješno organiziralo.

3D

Umjetnička akademija Split

Radionice modeliranja 3D-objekata za splitske studente

Radionice će se održati u dva termina, a studenti će na njima moći naučiti koristiti osnovne softverske tehnike oblikovanja 3D objekata.

Razmišljanje

Istraživanje portala EduCentar

Svega 8% mladih koristi šalabahtere tijekom školovanja

Ispitanici su svjesni da će jednoga dana morati samostalno zarađivati, stoga ne koriste šalabahtere.

Mislim dakle postojim

Sigurno će barem jedna biti „vaša”

Izreke u kojima se može pronaći svaki student

Pročitajte 10 inspirativnih izreka u kojima se može pronaći svaki student!