Esport natjecanje

Umjesto finala Lige prvaka, odlični mečevi na CS:GO LAN-u u Zagrebu

Ekipa Resistance

Na izuzetno zanimljivoj LAN završnici lige CSadria Championship powered by Hangar 18 održanoj 3. lipnja u H18 Gaming Areni, srpska ekipa Resistance osvojila je prvo mjesto i nagrade u vrijednosti od 2000 €.

Nakon više od mjesec dana online natjecanja, prva sezona CSadria Championship powered by Hangar 18 lige dobila je svoje pobjednike. Srpska ekipa Resistance opravdala je ulogu favorita te u vrlo napetim mečevima protiv hrvatskih timova zasluženo osvojila prvo mjesto i nagrade u vrijednosti 2000 €. Najbolja hrvatska ekipa Giant5 završila je tako na drugom mjestu, a treće je pripalo mladoj slovenskoj ekipi Homesent, koja je u meču za broncu iznenadila iskusni Locastic. Nagrada za najboljeg igrača turnira otišla je u ruke 17-godišnjem Nemanji NK Krstiću iz pobjedničke ekipe koji je za to nagrađen NOA H8se mobitelom.

Podaci o praćenosti cijelog natjecanja, a posebno LAN završnice, govore o tome kako interes za esportom itekako postoji. Broj gledatelja online kvalifikacija i lige je iz tjedna u tjedan bio sve veći, a sve je kulminiralo na završnici proteklog vikenda.

Gledanost livestreama i posjećenost eventa nadmašila sva očekivanja

U H18 Gaming areni smo, uz same igrače, vidjeli i nekoliko stotina posjetitelja koji su došli pogledati turnir uživo. Nažalost, potražnja za stolicom bila je mnogo veća od predviđene, pa je većina gejmera bila primorana pratiti turnir od doma, putem livestream platformi Twitch.tv, YouTube Gaming i Facebook Live.

Online je natjecanje je ove subote gledalo preko 5000 unique gledatelja, a brojka istovremenih gledatelja došla je do 600 kad se zbroje sve tri livestream platforme. Sve skupa, u jednom danu tipka play pritisnuta je 14 000 puta, a konzumirano je 238 560 minuta video sadržaja.

Odlične uvjete za igru osigurao Hangar 18

Kako bi svi igrači igrali u istim uvjetima, pobrinuo se Hangar 18 d.o.o. ustupivši prostor svoje H18 Megastore Gaming Arene Zagreb te pripadajuća HPC računala. U slučaju da netko od igrača ne ponese vlastitu periferiju ili nešto otkaže, igrači su mogli koristiti E-Blue Gaming periferiju. Kako bi se mogli potpunosti posvetiti igri, pobrinula se tvrtka 3M koja je omogućila korištenje Peltor antifone za zaštitu od buke. Igračima je također omogućena hrane i pića za osvježenje.

Prva sezona CSadria Championshipa ispunila je sva očekivanja, ali i podigla ljestvicu za sve buduće turnire u Hrvatskoj malo više. Vođeni motom kako uvijek može bolje, organizatori već rade na novitetima i poboljšanjima za iduću sezonu.

Iduća sezona se već lagano kuha, a kada kuhate s toliko ljubavi – mora ispasti odlično.

Komentari na članak

Vezani članci

Klub za mlade Zagreb

Klub za mlade Zagreb

Prijavite se na besplatne radionice

U Klubu za mlade Zagreb održavaju se besplatne radionice raznih tematika. Saznajte kako napisati životopis i motivacijsko pismo, uključite se na dramske radionice, saznajte ponešto i o legalizaciji marihuane. Prijave su u tijeku za sve radionice.

Pula

Natjecanje studenata u odbojci

Sveučilište u Puli otvorilo prijave za proljetni turnir u odbojci

U ekipi mogu igrati studenti i studentice svih odjela i fakulteta Sveučilišta u Puli te studenti koji su diplomirali, a već su nastupali na ranijim turnirima Sveučilišta.

SCool Fest

Zagrebački Project-X

Dođite na legendarnu Šarijadu, najjači studentski party u Zagrebu

Jedan od najstarijih studentskih tuluma za sve stanare popularne "Šare" i sve željne izvrsne zabave.

Plakat malonogometog turnira HAZ

Fakultet prometnih znanosti

18. malonogometni turnir HAZ

Udruga studenata Fakulteta prometnih znanosti organizira osamnaesti malonogometni turnir HAZ. Na turniru se mogu natjecati ekipe svih fakulteta zagrebačkog sveučilišta.

EWoB

Odvaži se, prijavi se i istupi iz mase!

Osijek: EWob Business Hackathon #2

EWoB Business Hackthon je studentsko natjecanje u organizaciji studentske udruge EWoB (Poduzetnici Bez Granica). Održava se 22. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a cilj natjecanja je doći do 1% najboljih studenata na osječkom Sveučilištu.