Esport natjecanje

Umjesto finala Lige prvaka, odlični mečevi na CS:GO LAN-u u Zagrebu

Ekipa Resistance

Na izuzetno zanimljivoj LAN završnici lige CSadria Championship powered by Hangar 18 održanoj 3. lipnja u H18 Gaming Areni, srpska ekipa Resistance osvojila je prvo mjesto i nagrade u vrijednosti od 2000 €.

Nakon više od mjesec dana online natjecanja, prva sezona CSadria Championship powered by Hangar 18 lige dobila je svoje pobjednike. Srpska ekipa Resistance opravdala je ulogu favorita te u vrlo napetim mečevima protiv hrvatskih timova zasluženo osvojila prvo mjesto i nagrade u vrijednosti 2000 €. Najbolja hrvatska ekipa Giant5 završila je tako na drugom mjestu, a treće je pripalo mladoj slovenskoj ekipi Homesent, koja je u meču za broncu iznenadila iskusni Locastic. Nagrada za najboljeg igrača turnira otišla je u ruke 17-godišnjem Nemanji NK Krstiću iz pobjedničke ekipe koji je za to nagrađen NOA H8se mobitelom.

Podaci o praćenosti cijelog natjecanja, a posebno LAN završnice, govore o tome kako interes za esportom itekako postoji. Broj gledatelja online kvalifikacija i lige je iz tjedna u tjedan bio sve veći, a sve je kulminiralo na završnici proteklog vikenda.

Gledanost livestreama i posjećenost eventa nadmašila sva očekivanja

U H18 Gaming areni smo, uz same igrače, vidjeli i nekoliko stotina posjetitelja koji su došli pogledati turnir uživo. Nažalost, potražnja za stolicom bila je mnogo veća od predviđene, pa je većina gejmera bila primorana pratiti turnir od doma, putem livestream platformi Twitch.tv, YouTube Gaming i Facebook Live.

Online je natjecanje je ove subote gledalo preko 5000 unique gledatelja, a brojka istovremenih gledatelja došla je do 600 kad se zbroje sve tri livestream platforme. Sve skupa, u jednom danu tipka play pritisnuta je 14 000 puta, a konzumirano je 238 560 minuta video sadržaja.

Odlične uvjete za igru osigurao Hangar 18

Kako bi svi igrači igrali u istim uvjetima, pobrinuo se Hangar 18 d.o.o. ustupivši prostor svoje H18 Megastore Gaming Arene Zagreb te pripadajuća HPC računala. U slučaju da netko od igrača ne ponese vlastitu periferiju ili nešto otkaže, igrači su mogli koristiti E-Blue Gaming periferiju. Kako bi se mogli potpunosti posvetiti igri, pobrinula se tvrtka 3M koja je omogućila korištenje Peltor antifone za zaštitu od buke. Igračima je također omogućena hrane i pića za osvježenje.

Prva sezona CSadria Championshipa ispunila je sva očekivanja, ali i podigla ljestvicu za sve buduće turnire u Hrvatskoj malo više. Vođeni motom kako uvijek može bolje, organizatori već rade na novitetima i poboljšanjima za iduću sezonu.

Iduća sezona se već lagano kuha, a kada kuhate s toliko ljubavi – mora ispasti odlično.

Komentari na članak

Vezani članci

International Education Week

Proslava Tjedna međunarodnog obrazovanja

IRO organizira besplatne radionice o studiranju u SAD-u

Institut za razvoj obrazovanja poziva srednjoškolce i studente na besplatna obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja. 

Studentska košarka

Četvrtina finala ženskog rukometnog natjecanja i natjecanje u košarci

Bogati sveučilišni sportski vikend u Zagrebu

Vikend pred nama nudi nam mnoštvo studentskih sportskih događanja. Igraju se utakmice nogometnog i rukometnog prvenstva Sveučilišta u Zagebu, a počinje i natjecanje u košarci.

Skrivene projekcije

Motovun Film Festival

Filmski klasici na tajnim zagrebačkim lokacijama

Zagrijavanje za tajnu filmsku potjeru počinje već u subotu, 24. lipnja, kada je na rasporedu za Oscara nominirana Fincherova ekranizacija knjige „Klub boraca“ Chucka Palahniuka.

Amnesia

Amnesia slavi dvadeseti

Tulum za pamćenje u Johannu Francku

Rođendanska proslava neće biti iznimka – dresscode je, citiramo, – Versace, Versace, Versace... – a za glazbu su zaduženi novoizabrani ministri glazbenih poslova Indy & Rea. 

Pobjednica Portanova Fashion Incubatora 2017.

Modno natjecanje

Marijana Cigić najuspješnija je mlada dizajnerica na Portanova Fashion Incubatoru

Kolekcija „Chorba“, namijenjena različitim tipovima žena, donijela je pobjedu Marijani Cigić na najstarijem i u regiji najutjecajnijem natjecanju za mlade i neafirmirane modne dizajnere.