LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dvodnevno druženje u Zagrebu

„Treneri velikog srca” pomažu djeci s teškoćama odabrati sportsku disciplinu po mjeri

Vodeći se osnovnim ljudskim pravom da bavljenje sportom ne smije biti povlastica, već pravo dostupno svima, kroz projekt „Treneri velikog srca” održat će se dinamičan Orijentacijski i inovacijski dvodnevni kamp u Zagrebu za djecu s teškoćama u razvoju.

Vodeći se osnovnim ljudskim pravom da bavljenje sportom ne smije biti povlastica, već pravo dostupno svima, kroz projekt „Treneri velikog srca” održat će se dinamičan Orijentacijski i inovacijski dvodnevni kamp u Zagrebu za djecu s teškoćama u razvoju.

Treneri velikog srca pozivaju djecu s teškoćama u razvoju na Orijentacijski i inovacijski kamp koji će se od 26. do 28. siječnja 2018. održati u Zagrebu. Cilj je pomoći im odabrati sportsku disciplinu po njihovoj mjeri. Pod budnim okom stručnih trenera i poznatih paraolimpijaca moći će se okušati u plivanju, stolnom tenisu i atletici, a osim sportskih uzbuđenja čeka ih i niz drugih aktivnosti ispunjenih smijehom i druženjem.

Dok će djeca uživati u sportskim aktivnostima, njihove roditelje ili pratnju očekuju zanimljive kreativne radionice na kojima će zajedno sa stručnjacima tražiti rješenja za podizanje kvalitete života malih sportaša i razvoj sporta djece s teškoćama u razvoju.

Zainteresirani za sudjelovanje u TVS Orijentacijskom i inovacijskom kampu mogu se prijaviti slanjem pjesme, eseja, videa, crteža ili drugog oblika kreativnog izražavanja pomoću kojega će opisati svoj doživljaj paraolimpizma, a u izradu kojeg će biti uključeno i dijete. Uradak je potrebno zajedno s imenom i prezimenom djeteta, godištem, adresom te kontakt brojem telefona poslati na: marketing@hpo.hr s naznakom Treneri velikog srca – kamp najkasnije do 20. prosinca 2017. Osigurano je 50 mjesta koja će se podijeliti prema redoslijedu prijava, a sve troškove puta do Zagreba, smještaja i prehrane snosi Allianz Zagreb preko svojeg Social Innovation Funda.

Orijentacijski i inovacijski kamp nadogradnja je projekta Treneri velikog srca koji su Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor pokrenuli 2013. godine kako bi djeci s teškoćama u razvoju diljem Hrvatske pružili ravnopravnu mogućnost da se uključe u sport. Vodeći se osnovnim ljudskim pravom da bavljenje sportom ne smije biti povlastica, već pravo dostupno svima, u sklopu projekta oformljeno je 20 sportskih škola (atletike, plivanja i stolnog tenisa), predvođenih veleposlanicom paraolimpijkom Anom Sršen, koja je bila i važna pokretačka snaga projekta. Do danas je u programu sudjelovalo više od 450 djece s teškoćama u razvoju, od kojih se 17 uključilo i u natjecateljski sport.

FOTO: PIXABAY