LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kako će se zvati hrčak?

Traži se ime Zagijeva nasljednika

Građani preko Facebooka biraju ime hrčka, maskote nadolazeće Univerzijade koja će se održati u Zagrebu i Rijeci.

Građani preko Facebooka biraju ime hrčka, maskote nadolazeće Univerzijade koja će se održati u Zagrebu i Rijeci.

Sljedeće godine u Zagrebu i Rijeci održat će se Europske sveučilišne igre koje će ugostiti preko 5 000 studenata iz cijele Europe. Taj će događaj značiti mnogo za gradove domaćine u smislu unaprjeđenja studentskog života i općenito gradskih infrastruktura.

Uza svako veliko natjecanje vezana je maskota, simpatičan lik iz mašte koji je sastavni dio identiteta tog natjecanja, kao i države u kojoj se natjecanje odvija. Za ovo natjecanje maskota je još uvijek bezimeni hrčak. Detalje o izboru maskote možete saznati ovdje. 

Organizatori su u potrazi za imenom maskote odlučili angažirati građane. Tako su na Facebook stranici primili preko stotinu prijedloga, prenosi Večernji list. 

Predložena su raznovrsna imena. Bilo je dosta uobičajenih, npr. Mirko, Miroslav ili Đuro, kreativnih, npr. Zagričak, Euzaričak, ali i provokativnih kao Kolindo ili Milorad.

Organizatori su poručili da će u uži krug izbora ući dvadesetak prijedloga, od kojih će žiri sastavljen od poznatih hrvatskih sportaša izabrati jedno ime za hrčka. 

U fotogaleriji možete pogledati razne prijedloge maskota i njihovih imena.

FOTO: EUSA