LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Počeci ulaganja u cikloturizam

Tour of Croatia 2015 – utrka kroz prirodne ljepote Lijepe Naše

Riječ je o biciklističkoj utrci koja će se kroz pet etapa održati u Hrvatskoj - sa startom u Makarskoj i ciljem u Zagrebu.

Riječ je o biciklističkoj utrci koja će se kroz pet etapa održati u Hrvatskoj - sa startom u Makarskoj i ciljem u Zagrebu.

Od 22. do 26. travnja, nakon nekoliko godina pauze, ponovo će se održati biciklistička utrka kroz Hrvatsku, ovog puta pod nazivom „Tour of Croatia – race through natural beauty”.

Za naše prilike „megaprojekt” iza kojeg stoji najbolji hrvatski biciklist Vladimir Mihaljević i njegova tvrtka Top Sports Events, nova je velika biciklistička priča prepoznata kao bitan događaj za hrvatsku turističku predsezonu i dokaz da turistima, osim klasičnog aranžmana „sunce-more”, možemo ponuditi i aktivan odmor.

Tour of Croatia spada pod utrke prve kategorije po klasifikaciji Međunarodne biciklističke federacije, koja je samo jedan rang ispod najvećih svjetskih utrka kao što su Tour de France i Giro d’Italia.

Iako je prvotno predviđena početna etapa u Dubrovniku maknuta iz rasporeda natjecanja, preostalih pet etapa jamči nam kvalitetno i uzbudljivo pedaliranje od Makarske do Zagreba.

Sveukupna ruta iznosi gotovo 900 kilometara vožnje duž jadransku obale, Istru i kroz unutrašnjost Hrvatske, a proteže se kroz Makarsku, Split, Šibenik, Zadar, Plitvička jezera, Pulu, Umag i Zagreb.

Na natjecanju će ukupno sudjelovati 218 biciklista raspoređenih u 17 ekipa, među kojima se nalazi i hrvatska momčad Meridiana Kamen Team. Hrvatsku će predstavljati ukupno sedam biciklista, među kojima najveću šansu za ukupnu pobjedu imaju iskusni Radoslav Rogina i Matija Kvasina, članovi slovenskog Adria Mobila, odnosno austrijskog Simplon Welsa.

Prijenos utrke, osim na nacionalnoj televiziji, moći ćete uživo pratiti i na Eurosportu – najgledanijem sportskom TV kanalu u Europi koji se posljednjih godina specijalizirao za prijenos najvećih biciklističkih utrka.

Predviđa se da će slike prirodnih ljepota Hrvatske biti odaslane u 54 zemalja na TV kanalu s dnevnom gledanošću od oko 20 milijuna gledatelja te će ih ukupno vidjeti oko 100 milijuna gledatelja diljem Europe.

FOTO: WIKIMEDIA