LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna utrka

Tim Sveučilišta u Rijeci najveći je u povijesti „Wings For Lifea“

– Sretna sam što se projekt pokazao veoma uspješnim, a o tome ne govori samo broj studenata, ni pretrčani kilometri, nego zadovoljstvo i sreća koji su bili vidljivi cijelim putem u Zadru – istaknula je Maja Krištafor.

– Sretna sam što se projekt pokazao veoma uspješnim, a o tome ne govori samo broj studenata, ni pretrčani kilometri, nego zadovoljstvo i sreća koji su bili vidljivi cijelim putem u Zadru – istaknula je Maja Krištafor.

Humanitarna utrka Wings For Life World Run održala se ove nedjelje, 7. svibnja četvrti put u Zadru. Između ostalih, sudjelovali su studenti svih fakulteta i sveučilišnih odjela Sveučilišta u Rijeci. Za izlječenje nepovratnog oštećenja vratne kralježnice trčalo je njih čak 396, čime su postigli titulu desetog najvećeg tima na svijetu i najvećeg studentskog tima ikada u povijesti ove utrke u cijelom svijetu.

Organizator sudjelovanja studenata bio je Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci koji je podržao ideju dvoje mladih entuzijasta – Leopolda Mandića s Pomorskog fakulteta i Maje Krištafor s Odjela za biotehnologiju. Ideja se još prošle godine pokazala veoma uspješnom kada je čak 100 studenata sudjelovalo na utrci. Pridružili su im se dekan i prodekani Pomorskog fakulteta u Rijeci, čime su podržali ovaj hvalevrijedan projekt.

Ove su godine organizatori odlučili obuhvatiti cijelo Sveučilište, što je rezultiralo odličnim uspjehom. Studenti su pokazali svoj humanitarni karakter i sportski duh – dvije vrlo cijenjene vrline.

– Presretna sam i prezadovoljna ovolikim odazivom gdje je skoro 400 naših studenata pokazalo svoje veliko srce i trčalo za one koji ne mogu! Sretna sam što se projekt pokazao veoma uspješnim, a o tome ne govori samo broj studenata, ni pretrčani kilometri, nego zadovoljstvo i sreća koji su bili vidljivi cijelim putem u Zadru. Iznimno sam ponosna i na svog kolegu Leopolda i sve naše koordinatore koji su nam pomogli da se sve ovo ostvari! – istaknula je Maja Krištafor.

Ovakvim je uspjehom veoma je zadovoljan i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Kruno Topolski:

– Ponosan sam da smo kao Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci organizirali najveći studentski tim na svijetu. Zahvalan sam Maji i Leopoldu koji su spremno i odgovorno odradili svoj posao, ali i svim studentima na svakom pretrčanom kilometru za one koji ne mogu. Ovo je izvrsna prilika da pokažemo svoj humanitarni karakter, ali i da promoviramo sport među svim studentima. Cijeli ovaj projekt dokaz je zajedništva cijelog Sveučilišta u Rijeci i svih naših studenata. Sljedeće godine vratit ćemo se u još većem broju. –

FOTO: UNIRI