Humanitarna akcija na Jarunu

Terry Fox Run – utrka za sve građane, bez obzira na godine i atletsku spremnost

Terry Fox Run, start

Terry Fox Run humanitarni je događaj za borbu protiv raka u kojem mogu sudjelovati svi građani, bez obzira na godine i atletsku spremnost. Ne broji vrijeme, ne pišu se rezultati – jedino je važno sudjelovati trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla ili rolanjem na stazi dugoj 6,3 kilometara.

Hrvatska ove godine obilježava velikih 20 godina od prve organizirane trke Terry Fox Run, a datum novog okupljanja na jezeru Jarun najavljen je za 29. rujna. Program započinje u 14 i trajat će do 18 sati, a početak trke zakazan je za 16 sati.   

Svijet bez raka! Bila je to vizija mladića iz Kanade koji je davne 1980. godine započeo svoju trku za život i za život svih onih koji se bore s ovom zloćudnom bolešću. Želio je probati nemoguće kako bi pokazao da se sve može učiniti ako se dovoljno želi. Da Terrance Stanley Fox nije bio sanjar, već vizionar – dokazuju milijuni ljudi koji već gotovo četrdeset godina nastavljaju njegovu ideju. Njemu u čast svake se godine održava trka koja je danas prisutna u više od 60 zemalja svijeta, a prikupljanjem novca podržavaju se brojna znanstvena istraživanja raka.

Ovo tradicionalno humanitarno, zabavno i sportsko druženje organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom XOXO. Tijekom devetnaest godina održavanja postalo je najdugovječnijom humanitarnom akcijom u Hrvatskoj koja je dala značajan doprinos u dijagnostici i liječenju te u znanstvenom istraživanju raka u Hrvatskoj.

Maraton nade oduvijek je bio puno više od samo još jedne humanitarne trke. Riječ je o pravom obiteljskom događaju u kojem mogu sudjelovati svi građani bez obzira na godine i atletsku spremnost. Ne broji vrijeme niti se pišu rezultati – jedino je važno sudjelovati trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla ili rolanjem na stazi dugoj 6,3 kilometara. Svake godine broj građana koji se pridruži sve je veći, a svi zainteresirani mogu sudjelovati i uplatom donacije preko Keks Pay aplikacije ili uplatom na humanitarni račun: Hrvatska Liga protiv raka, posebne namjene donacija Terry Fox Run, Ilica 197, 10 000 Zagreb, IBAN: HR3324020061500071842.

Također, donirati se može i kupnjom majice s vizualom akcije na službenoj Facebook stranici TFR Croatia, u subotu, 14. rujna, od 10:00 do 14:00 u Bogovićevoj ulici ili na sam dan trke na Jarunu. 

Komentari na članak

Vezani članci

INmusic

Nagradni natječaj

OTP banka i studentski.hr vode te na INmusic

Jedan od najvećih glazbenih festivala i ove je godine na Jarunu od 20. do 22. lipnja. Pokažite što znate o financijama i bankarskim uslugama za studente i dočekajte ljeto na INmusicu.

unicorn

Jedanaesto izdanje festivala

Gutterdämmerung i Jake Bugg otvorili INmusic

INmusic je sjajno započeo. Na pladnju se posjetiteljima nudi bogat sadržaj svakog dana, a prvi su dan obilježili glazbeno-filmski spektakl Gutterdämmerung, koji je bio posvećen pokojnom Lemmyju Kilmisteru te britanski kantautor Jake Bugg.

hjg

Aktivnosti u prirodi

Svake nedjelje u svibnju kolektivna vožnja biciklima na Jarunu

Kako bi se potaklo studente na vožnju bicikla, Medicinski fakultet organizira kolektivne vožnje biciklom svake nedjelje u svibnju na Jarunu. Okupljanje svih zainteresiranih biciklista bit će u 17 sati kod glavnog ulaza (Hrgovići).

Ragbijaši protiv raka

Ragbijaši zajedno protiv raka

VIDEO: Bolest srednjoškolca ujedinila ragbijaške suparnike

Dvije ragbi momčadi ujedinile su se pružajući podršku svom kolegi. Zajedno su podržali momka koji se bori s opakom bolešću, rakom testisa.

INmusic festival

Jarun tri dana poprište dobre glazbe

Danas starta deveti INmusic!

U tri dana će nastupiti pregršt što domaćih, što stranih izvođača, a valja izdvojiti velika imena poput Foals-a, Bombay Bicycle Club-a, The Black Keys-a, Flogging Molly-ja, MGMT-ja, Pixies-a i drugih.