Humanitarna akcija na Jarunu

Terry Fox Run – utrka za sve građane, bez obzira na godine i atletsku spremnost

Terry Fox Run, start

Terry Fox Run humanitarni je događaj za borbu protiv raka u kojem mogu sudjelovati svi građani, bez obzira na godine i atletsku spremnost. Ne broji vrijeme, ne pišu se rezultati – jedino je važno sudjelovati trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla ili rolanjem na stazi dugoj 6,3 kilometara.

Hrvatska ove godine obilježava velikih 20 godina od prve organizirane trke Terry Fox Run, a datum novog okupljanja na jezeru Jarun najavljen je za 29. rujna. Program započinje u 14 i trajat će do 18 sati, a početak trke zakazan je za 16 sati.   

Svijet bez raka! Bila je to vizija mladića iz Kanade koji je davne 1980. godine započeo svoju trku za život i za život svih onih koji se bore s ovom zloćudnom bolešću. Želio je probati nemoguće kako bi pokazao da se sve može učiniti ako se dovoljno želi. Da Terrance Stanley Fox nije bio sanjar, već vizionar – dokazuju milijuni ljudi koji već gotovo četrdeset godina nastavljaju njegovu ideju. Njemu u čast svake se godine održava trka koja je danas prisutna u više od 60 zemalja svijeta, a prikupljanjem novca podržavaju se brojna znanstvena istraživanja raka.

Ovo tradicionalno humanitarno, zabavno i sportsko druženje organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom XOXO. Tijekom devetnaest godina održavanja postalo je najdugovječnijom humanitarnom akcijom u Hrvatskoj koja je dala značajan doprinos u dijagnostici i liječenju te u znanstvenom istraživanju raka u Hrvatskoj.

Maraton nade oduvijek je bio puno više od samo još jedne humanitarne trke. Riječ je o pravom obiteljskom događaju u kojem mogu sudjelovati svi građani bez obzira na godine i atletsku spremnost. Ne broji vrijeme niti se pišu rezultati – jedino je važno sudjelovati trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla ili rolanjem na stazi dugoj 6,3 kilometara. Svake godine broj građana koji se pridruži sve je veći, a svi zainteresirani mogu sudjelovati i uplatom donacije preko Keks Pay aplikacije ili uplatom na humanitarni račun: Hrvatska Liga protiv raka, posebne namjene donacija Terry Fox Run, Ilica 197, 10 000 Zagreb, IBAN: HR3324020061500071842.

Također, donirati se može i kupnjom majice s vizualom akcije na službenoj Facebook stranici TFR Croatia, u subotu, 14. rujna, od 10:00 do 14:00 u Bogovićevoj ulici ili na sam dan trke na Jarunu. 

Komentari na članak

Vezani članci

st.tropez

#12 INmusic

Nizozemski St.Tropez dolaze na Hidden Stage INmusica

Nizozemska garage-punk četvorka St.Tropez zasvirat će na Hidden Stageu dvanaestog izdanja INmusic festivala u sklopu Europavox projekta.

WBC

ZagRijavanje za 2016. i rušenje svjetskog rekorda

Prvi Water Balloon Challenge u lipnju na Jarunu

Može li vas išta osvježiti bolje od finog mokrog vodenog balona koji vam prijatelj ili prijateljica laganim pokretom ruke zafitilji u glavu!? 2. lipnja bit će IN smočiti se u ritmu glazbe!

Trčanje

Humanitarna utrka

U čast preminulog Terryja Foxa pet kontinenata bori se s rakom

Nakon 143 dana trčanja po Kanadi, Terry Fox izgubio je bitku s bolešću. Njemu u čast svake se godine skuplja novac za borbu protiv raka u kanadskim gradovima, brojnim zemljama diljem svijeta i na zagrebačkom Jarunu.

INmusic

Nagradni natječaj

OTP banka i studentski.hr vode te na INmusic

Jedan od najvećih glazbenih festivala i ove je godine na Jarunu od 20. do 22. lipnja. Pokažite što znate o financijama i bankarskim uslugama za studente i dočekajte ljeto na INmusicu.

Triatlon

Europski kup u triatlonu 2017.

Zagreb u rujnu postaje sportsko središte mladih triatlonaca

Zagreb je stavljen na kartu gradova organizatora najznačajnijih natjecanja u triatlonu Europe pa će se tako 10. rujna na Jarunskom jezeru natjecati više od 400 mladih sportaša koji će upravo u našem glavnom gradu tražiti kartu za Olimpijske igre mladih, najjače juniorsko svjetsko natjecanje.