UniSport Zagreb

Sveučilište u Zagrebu na tronu Europe po broju medalja; dodijeljena priznanja i pohvale

UniSport ZG priznanja za ak. godinu 2018/2019.

– Upravo smo u 350. godini našeg Sveučilišta ostvarili i fantastične rezultate, pa smo po broju osvojenih medalja na Europskim sveučilišnim prvenstvima 2019. osvojili čak 19 medalja u 12 sportova od mogućih 21. – poručuju iz UniSporta ZG.

U sklopu programa obilježavanja 350 godina osnutka Sveučilišta u Zagrebu, održanog 4. studenog, UniSport Zagreb podijelio je priznanja i pohvale najboljim ekipama i pojedincima u protekloj akademskoj godini.

Nagrade su primila i visoka učilišta koja su u protekloj godini ostvarila najbolje rezultate. U muškoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Fakultet elektrotehnike i računarstva, a u ženskoj Kineziološki fakultet, kao i u ukupnom poretku.

– Upravo smo u 350. godini našeg Sveučilišta ostvarili i fantastične rezultate, pa smo po broju osvojenih medalja na Europskim sveučilišnim prvenstvima 2019. osvojili čak 19 medalja u 12 sportova od mogućih 21. Tim je brojem Sveučilište u Zagrebu, u konkurenciji od preko 550 europskih sveučilišta, zasjelo na tron Europe s najviše osvojenih medalja. Sve se to dogodilo i na veliku obljetnicu EUSA-e, koja slavi 20 godina osnutka. – objavljeno je na službenoj stranici UniSporta ZG.

Zbog navedenog, svi osvajači medalja na europskim prvenstvima dobili su svoje priznanje.

Također, nagrađena je najbolja ekipa Sveučilišta u Zagrebu – stolnoteniska ekipa koja je osvojila čak 3 medalje na prvenstvu u Camerinu – te najbolja momčad Sveučilišta u Zagrebu – momčad rukometa na pijesku koja je postala europski prvak. Što se tiče pojedinačnih nagrada, Katja Heraković nagrađena je kao najbolja sportašica Sveučilišta, što je postigla osvajanjem brončane medalje, a pritom i proglašenjem za MVP-a prvenstva. Najbolji je sportaš Karlo Raguž, europski prvak u karateu.

– Posebne nagrade za izniman doprinos razvoju sveučilišnoga sporta dodijeljene su Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu, Gradskom uredu za sport i mlade Grada Zagreba, Ustanovi Upravljanje sportskim objektima, Poliklinici Ribnjak te Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Kineziološkom fakultetu i Ekonomskom fakultetu. – dodali su iz UniSporta ZG.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zagrebu

Na današnji dan

Prije točno 349 godina osnovano Sveučilište u Zagrebu

Jeste li znali da je Sveučilište u Zagrebu najstarije sveučilište s neprekidnim djelovanjem u Republici Hrvatskoj te je jedno od najstarijih sveučilišta u Europi?

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu i Centar za e-učenje

Šesti sveučilišni Dan e-učenja

Žele akademskoj zajednici, a prvenstveno nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu, pružiti mogućnost razmjene iskustava te stjecanja novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Poznati su ovogodišnji dobitnici Rektorove nagrade

Svečana dodjela ukupno 184 nagrade održat će se u četvrtak, 6. srpnja 2017., u 10 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta.

Angela Merkel

Priznanje njemačkoj kancelarki

Senat danas izglasao: Angela Merkel dobiva titulu počasnog doktora Sveučilišta u Zagrebu

Senat Sveučilišta u Zagrebu danas je izglasao prijedlog u kojemu se tražilo da njemačka kancelarka Angela Merkel dobije titulu počasnog doktora Sveučilišta u Zagrebu.

Stipendije

Sveučilište u Zagrebu

Objavljeni prvi rezultati Erasmus+ natječaja za akademsku godinu 2016/2017.

Objavljene su prve rang liste studenata za Erasmus+ program koje su složila fakultetska povjerenstva. Provjerite jeste li dobili stipendiju za studiranje u inozemstvu.