LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Renata Lebo ponovno je najbolja šahistica Sveučilišta

Splićani dobili šahovske i badmintonske prvake

Pobjednici šahovskog natjecanja predstavljat će Sveučilište u Splitu na završnici koja će se igrati u Puli, a badmintonski prvaci će snage s najboljim studentima Hrvatske odmjeriti u Zagrebu.

Pobjednici šahovskog natjecanja predstavljat će Sveučilište u Splitu na završnici koja će se igrati u Puli, a badmintonski prvaci će snage s najboljim studentima Hrvatske odmjeriti u Zagrebu.

Natjecanjima u šahu i badmintonu održanima tijekom vikenda započeta je nova sezona sveučilišnih sportskih natjecanja Sveučilišta u Splitu.

U prostorijama šahovskog kluba 'Mornar' u subotu je održano sveučilišno natjecanje u šahu za muškarce. Sustav natjecanja bio je ligaški, jednokružni, tako da su svi natjecatelji igrali jedni protiv drugih, a pobjednik je bio igrač s najviše osvojenih bodova. U muškoj konkurenciji brucoš Pravnog fakulteta Ante Tomaš u svom premijernom nastupu na natjecanju zauzeo je prvo mjesto. Iza sebe je ostavio Borisa Vukića i Martina Markanovića.

U nedjelju je natjecanje nastavljeno u ženskoj konkurenciji. Istim sustavom natjecanja prvo mjesto i titulu najbolje obranila je prošlogodišnja pobjednica Renata Lebo sa Stručnih studija. Srebrna je bila Marina Cukrov, a broncu je odnijela Anamarija Sabljo.

U badmintonškom natjecanju koje je odigrano u dvorani Osnovne škole "Visoka" vidjeli smo uzbudljive susrete u obje konkurencije. Kup sustav natjecanja na jedan osvojen set do 21 poena najbolje je legao Dinku Pavloviću sa Stručnih studija u muškoj te Valeriji Beguri, studentici ekonomije, u ženskoj konkurenciji. 

Pobjednici šahovskog natjecanja predstavljat će Sveučilište u Splitu na završnici koja će se igrati u Puli, a badmintonski prvaci će snage s najboljim studentima Hrvatske odmjeriti na Sveučilišnom prvenstvu sportova s reketom u Zagrebu.

FOTO: SPLITSKI SVEUČILIŠNI SPORTSKI SAVEZ