LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zadar Dogus Baketball Tournament

Spektakl u hrvatskom gradu košarke

Zadarski turnir jedan je od najjačih pripremnih turnira u Europi. Ove godine poseban će biti i po odličjima koja će se dodjeljivati.

Zadarski turnir jedan je od najjačih pripremnih turnira u Europi. Ove godine poseban će biti i po odličjima koja će se dodjeljivati.

Sati nas dijele od početka novog izdanja Zadar Dogus košarkaškog turnira. Na jednom od najjačih pripremnih turnira u Europi nastupit će velika imena europske košarkaške scene.

Tako će, uz domaćine, na Višnjiku nastupiti grčki velikan Olympiakos predvođen košarkaškim Zeusom, Vassilisom Spanoulisom. Uz ova dva kluba u grupu A spada i njemački velikan Bayern Munchen.

Grupu B čine aktualni prvak Srbije i pobjednik ABA lige, Crvena Zvezda, kojoj društvo prave turski klubovi Darussafaka Dogus i Fenerbahce, čije su boje svojevremeno branili naši košarkaši Bojan Bogdanović i Roko Leni Ukić.

Posebno su zanimljiva odličja koja će se dodjeljivati sudionicima ovog turnira. Marko Štefanac, zadarski umjetnik, od stakla je izradio preko devedeset medalja, posebno za ovaj turnir. Osim medalja, izradio je i posebne pehare. Priču o Marku i njegovom pothvatu možete pogledati ovdje.

Više informacija o samom turniru možete naći na Facebook stranici događaja.

 

FOTO: ZADARSKI LIST