LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stolni nogomet

Slovenci obranili naslov prvaka u Zaboku

Kuglana ZIVT ugostila je sedamdesetak igrača koji su se natjecali u deset stolnonogometnih disciplina.

Kuglana ZIVT ugostila je sedamdesetak igrača koji su se natjecali u deset stolnonogometnih disciplina.

Prvi ITSF turnir u Hrvatskoj privukao je ovog vikenda u zabošku kuglanu mnogobrojne stolnonogometaše i stolnonogometašice iz Hrvatske i inozemstva. Igralo se drugo u nizu natjecanja Balkan Cupa. Turnir je rezultat suradnje stolnonogometnih saveza Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Na njemu su sudjelovali igrači i igračice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije, Rumunjske i Bugarske. Natjecali su se u deset disciplina, pojedinačno i u parovima.

Kevin Hundstorfer, trenutno najbolji igrač na svijetu, očekivano je osvojio prvo mjesto u disciplini parova, dok su snažna imena regionalnog stolnog nogometa osvojila drugo i treće mjesto.

Izniman uspjeh ostvario je trenutni hrvatski državni prvak, Dino Vičević, pobijedivši u finalu svjetskog prvaka. Također, u borbi za treće mjesto Slokar je pobijedio favorita Zormana.

Najiskusniji i jedan od najboljih igrača na Balkanu, Simon Zorman, i jedna od najboljih igračica regije, Marijana Sabolič, osvojili su prvo mjesto u kategoriji miješanih parova.

U ženskim parovima i ženskoj pojedinačnoj disciplini iskusne su igračice iz inozemstva uzele postolja pred domaćim igračicama. Bugarka Gerova Blagovesta uzela je naslov u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima.

Potpune rezultate natjecanja možete pogledati ovdje.

Treće natjecanje Balkan Cupa održat će se u Beogradu.

FOTO: ANTONIO NOVAČKI