Humanitarna akcija

Skijaši zapalili Sljeme i prikupili 8300 kuna za osobe s invaliditetom

Utrka "Skijaj za skijaše"

– Ova će nam akcija puno pomoći u radu, pogotovo zato što nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta. – rekao je paraolimpijac Damir Mizdrak.

Humanitarna noćna utrka Skijaj za skijaše ove je subote na Sljemenu okupila 47 natjecatelja i tri puta više navijača. Na Sljemenu su se čule ovacije već kada su se niz Bijeli spust kao predvozači spustili Dag Modrić i Helena Gaube. Nakon njih, u cilj su jedan za drugim stizali članovi Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom Sljeme za koji je Rotaract klub Zagreb Zrinjevac i organizirao ovu akciju. Od prodanih kotizacija, priloga za kuhano vino i rakije te donacija prikupljeno je oko 8300 kuna, ali je za akciju otvoren i poseban račun pa bi iznos mogao biti i veći s obzirom na to da se očekuje još uplata do kraja tjedna.

– Ova će nam akcija puno pomoći u radu, pogotovo zato što nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta. – rekao je paraolimpijac Damir Mizdrak, potpredsjednik Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom Sljeme.

U ženskoj konkurenciji prvo je mjesto osvojila Anja Kostrečić (28,06), drugo je pripalo Klari Pelemiš (28,20), a broncom se okitila Inja Siladi (29,98). U muškoj konkurenciji zlatan je bio Pavle Zobundžija (24,29), dok je srebro osvojio Boris Petljak (24,49), a treći je bio Miro Kordun (24,88). U utrci je sudjelovao i velik broj malih natjecatelja koji su nakon trke nagrađeni posebno glasnim pljeskom.

Foto: Rotaract klub Zagreb Zrinjevac

– Nadamo se kako će ova akcija postati tradicionalna. Hvala svima koji su pomogli u realizaciji: Gradu Zagrebu, Ustanovi za upravljanje sportskim objektima, Skijalištu Sljeme, Restoranu Vidikovac, HGSS-u - Stanici Zagreb, Tamburaškom sastavu Colapis, Incite codeu, obitelji Rossi i Damiru Matozu. – poručio je Milan Vukadinović, predsjednik Rotaract kluba Zagreb Zrinjevac.

Nakon utrke svi su se sa sljemenskog Bijelog spusta preselili u Restoran Vidikovac gdje je zabava potrajala do dugo u noć. Posjetitelje je zabavljao Tamburaški sastav Colapis. Podršku ovoj akciji pružili su Tony Cetinski i Alexei Puninski, dok su videopozdrave uputile Mila Elegović, Iva Jerković, Danijela Martinović, Leona Paraminski, Ana Bago Tominac, Mario Petreković, Andrej Kramarić i Franko Andrijašević.

Ako niste bili na Sljemenu, pomoć možete pružiti još ovoga tjedna i to uplatom na račun akcije otvoren u Privrednoj banci Zagreb, IBAN HR1323400091510836687.

Komentari na članak

Vezani članci

Skupljene stvari VI

Prikupljanje pomoći za poplavljena područja se nastavlja

Humanitarna akcija: Nove lokacije i hitno potrebne donacije

Provjerite koje su stvari hitno potrebne za doniranje stanovnicima poplavljenih područja te popis novih lokacija. Svi koji ste u mogućnosti pomozite, bilo donacijama, bilo volontiranjem!

Dentist the world

Volonterski projekt

Riječke studentice dentalne medicine u zanzibarskoj humanitarnoj misiji

– U sklopu projekta posjetit ćemo tri bolnice, dvije škole i SOS dječje selo gdje ćemo pregledati i sanirati usnu šupljinu preko 2500 djece. – poručuju Andrea i Dora

Bic

Slavonska biciklijada

Biciklisti ponovno na ruti Mali Pariz – Klakar

S ciljem promocije kontinentalnoga dijela Hrvatske, u Slavonskom Brodu održava se biciklijada Mali Pariz – Klakar na ruti od 26 kilometara. Osim vožnje, sudionike očekuju odmor i uživanje u slavonskim delicijama, kao i u slavonskoj glazbi.

Snowhakl 2017. – Zelina Gringos

Odigran humanitarni košarkaški turnir SnowHakl

Košarkaši prikupili novac za siromašnu obitelj iz Sirije koja je utočište pronašla u Zagrebu

Košarkaški tim pod slikovitim imenom MythBusters iz Zeline odnijeli su pobjedu na SnowHaklu – turniru koji svake godine u vrijeme blagdana okupi 15-ak najboljih košarkaških ekipa koje se bore za naslov najbolje.

ruta

SPORTMEF i GrabafSport

Utrka „162 stube“: trči na Valentinovo

Tradicionalna cestovna utrka pod nazivom „162 stube" održat će se 14. veljače u organizaciji Sportske udruge studenata medicine i GrabarSporta.