Humanitarna akcija

Skijaši zapalili Sljeme i prikupili 8300 kuna za osobe s invaliditetom

Utrka "Skijaj za skijaše"

– Ova će nam akcija puno pomoći u radu, pogotovo zato što nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta. – rekao je paraolimpijac Damir Mizdrak.

Humanitarna noćna utrka Skijaj za skijaše ove je subote na Sljemenu okupila 47 natjecatelja i tri puta više navijača. Na Sljemenu su se čule ovacije već kada su se niz Bijeli spust kao predvozači spustili Dag Modrić i Helena Gaube. Nakon njih, u cilj su jedan za drugim stizali članovi Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom Sljeme za koji je Rotaract klub Zagreb Zrinjevac i organizirao ovu akciju. Od prodanih kotizacija, priloga za kuhano vino i rakije te donacija prikupljeno je oko 8300 kuna, ali je za akciju otvoren i poseban račun pa bi iznos mogao biti i veći s obzirom na to da se očekuje još uplata do kraja tjedna.

– Ova će nam akcija puno pomoći u radu, pogotovo zato što nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta. – rekao je paraolimpijac Damir Mizdrak, potpredsjednik Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom Sljeme.

U ženskoj konkurenciji prvo je mjesto osvojila Anja Kostrečić (28,06), drugo je pripalo Klari Pelemiš (28,20), a broncom se okitila Inja Siladi (29,98). U muškoj konkurenciji zlatan je bio Pavle Zobundžija (24,29), dok je srebro osvojio Boris Petljak (24,49), a treći je bio Miro Kordun (24,88). U utrci je sudjelovao i velik broj malih natjecatelja koji su nakon trke nagrađeni posebno glasnim pljeskom.

Foto: Rotaract klub Zagreb Zrinjevac

– Nadamo se kako će ova akcija postati tradicionalna. Hvala svima koji su pomogli u realizaciji: Gradu Zagrebu, Ustanovi za upravljanje sportskim objektima, Skijalištu Sljeme, Restoranu Vidikovac, HGSS-u - Stanici Zagreb, Tamburaškom sastavu Colapis, Incite codeu, obitelji Rossi i Damiru Matozu. – poručio je Milan Vukadinović, predsjednik Rotaract kluba Zagreb Zrinjevac.

Nakon utrke svi su se sa sljemenskog Bijelog spusta preselili u Restoran Vidikovac gdje je zabava potrajala do dugo u noć. Posjetitelje je zabavljao Tamburaški sastav Colapis. Podršku ovoj akciji pružili su Tony Cetinski i Alexei Puninski, dok su videopozdrave uputile Mila Elegović, Iva Jerković, Danijela Martinović, Leona Paraminski, Ana Bago Tominac, Mario Petreković, Andrej Kramarić i Franko Andrijašević.

Ako niste bili na Sljemenu, pomoć možete pružiti još ovoga tjedna i to uplatom na račun akcije otvoren u Privrednoj banci Zagreb, IBAN HR1323400091510836687.

Komentari na članak

Vezani članci

Humanitarni Cotton party

Yem kolektiv i Mali zmaj

Humanitarna akcija za djecu: „Cotton candy: 80s vs 90s”

U ovo blagdansko vrijeme darivanja, darujmo one kojima je najpotrebnije. Yem kolektiv je u dogovoru s udrugom Mali zmaj odlučio da će se ulaznice za petak umjesto novcima kupovati slatkišima koje će Mali zmaj proslijediti dalje.

LEO Rijeka Darujmo život

LEO kluba Rijeka poziva

Humanitarna akcija „Darujmo život“

Pridružite se humanitarnoj akciji „Darujmo život“ i pomozite LEO klubu Rijeka pri kupnji pulsnog oksimetra. Pomagati nikad nije bilo tako lako!

Donating

Akcija upisa u Hrvatski registar

Udruga studenata grada Splita poziva vas na spašavanje ljudskih života

Nakon uspješne akcije „Dan otvorenih srca“ održane 24. studenog, kojom je broj potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećan na 55 519, Zaklada Ana Rukavina nastavlja marljivo raditi na proširenju Hrvatskog registra s jednim ciljem – stvoriti priliku za život svim oboljelima od leukemije, ali ovog puta udruženih snaga s Udrugom studenata grada Splita.

Humanitarni božićni sajam na Hrvatskim studijima

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

FOTO: Kuhano vino, kolači i čestitke na humanitarnom božićnom sajmu USKN Komune

Deveti humanitarni božićni sajam održan je od 14. do 16. prosinca na kampusu Borongaj. Posjećenost je odgovarala velikom uloženom trudu, a svi prilozi namijenjeni su dvama kolegama.

Prikupljen školski pribor

Pomaganje afričkoj djeci

Humanitarna udruga „Možemo zajedno" inspirirana ljubavlju prema najstarijem kontinentu

Na projektu „Afrika – Možemo zajedno" posljednjih se nekoliko mjeseci angažiralo više od 50 hrvatskih škola. Različitim akcijama prikupljene su korisne potrepštine za siromašnu djecu.