LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliki uspjeh studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Rukometaši FSB-a osvojili 2. mjesto na međunarodnom turniru u Beogradu

Ovo odličje je deseto po redu u zadnjih pet godina rukometne reprezentacije FSB-a.

Ovo odličje je deseto po redu u zadnjih pet godina rukometne reprezentacije FSB-a.

Rukometna reprezentacija Fakulteta strojarstva i brodogradnje natjecala se na međunarodnom turniru EuroBelgrade od 10. do 14. listopada ove godine U konkurenciji 30 Sveučilišta iz cijele Europe, studenti FSB-a su u uzbudljivom finalu osvojili 2. mjesto iza Fakulteta organizacijskih znanosti iz Srbije. Ovim desetim odličjem u zadnjih pet godina, rukometaši FSB-a pokazali su kako su u samom vrhu sveučilišnih natjecanja. Ovaj vrhunski rezultat ujedno je i najbolji rezultat svih hrvatskih fakulteta koji su nastupali na međunarodnom natjecanju.

Rukometaši su nastupili u sastavu: Ivan Čveljo, Valentino Valentaković, Roko Vrdoljak-Colo, Bruno Vojvodić, Dominik Barun, Ivan Kovačević, Filip Surjak, Filip Hlapčić, Matija Čića, Vanja Kušen, Matija Martan, Marko Šaban, Igor Zrakić, Tibor Bešenić, Emil Haček, Faruk Kapo, Dino Crnčević. Voditelj rukometne reprezentacije bio je Bruno Vojvodić.

„Do ovog međunarodnog natjecanja došli smo isključivo zahvaljujući dobrim rezultatima, odricanju te kolektivu na terenu i izvan njega“, rekao je voditelj reprezentacije Bruno Vojvodić. „U ime cijele ekipe htjeli bismo se ovim putem zahvaliti dekanu fakulteta prof. Juragi, prof. Zvonareku i prof. Lukendi koji su nas podržavali u ostvarivanju rezultata i ciljeva", dodaje Vojvodić.

U zadnjih pet godina rukometaši FSB-a ostvarili su značajne rezultate na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u rukometu u dvorani, ali i na pijesku. Uza sve obaveze na fakultetu i težak program, studenti redovito izdvajaju svoje slobodno vrijeme za treninge i natjecanja.

„Sve je započelo u sezoni 2009./2010., a najzanimljivije su bile kvalifikacije u kojima smo izbacili aktualne prvake - Ekonomski fakultet. Velika utakmica za nas jer smo igrali produžetke i savladali ih tek nakon penala“, rekao je trener Vojvodić. Te iste sezone rukometaši FSB-a osvojili su 3. mjesto u dvorani i na pijesku. Sljedeće sezone osvojili su 2. mjesto na pijesku, a 2011./2012. duplu krunu, što nikom dosad nije pošlo za rukom. Prošle godine osvojili su treće mjesto i u dvorani i na pijesku.

Motivirani posljednjim uspjehom na međunarodnom turniru, ove nedjelje igraju prvo kolo Sveučilišnog prvenstva protiv ekipe s Hrvatskih studija i kreću u lov na nove dobre rezultate. Ovim putem Vas pozivamo da podržite studente sportaše u novoj sezoni 2013./2014.

FOTO: BRUNO VOJVODIĆ