LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Benko doveo Rijeku u vodstvo, Mabwati izjednačio

Rijeka remizirala protiv velikog Betisa

Prepuna Kantrida i glasna podrška navijača. Taktička zrelost i borbeno srce, to je recept za dobru igru. Rijeka je imala sve to protiv Betisa i na kraju igrači Matjaža Keka mogu biti i više nego zadovoljni.

Prepuna Kantrida i glasna podrška navijača. Taktička zrelost i borbeno srce, to je recept za dobru igru. Rijeka je imala sve to protiv Betisa i na kraju igrači Matjaža Keka mogu biti i više nego zadovoljni.

Rijeka je nakon teškog poraza u Portugalu dočekala Betis na prepunoj Kantridi. Ova utakmica odigrala se na zanimljiv datum. Prije točno 29 godina Rijeka je u uzvratu prvog kola Kupa Uefe izbacil španjolski Valladolid s 4:1. Bila je to sezona koje se sa sjetom sječaju svi oni kojima je klub pod stijenama drag. Nakon Valladolida te godine je na Kantridi pao veliki Real Madrid sa Santillanom i Valdanom. Stoga je ova utakmica imala poseban značaj jer Rijeka se nakon 29 godina vratila na europsku scenu.

U najavi utakmice trener Rijeke je najavio napadačku Rijeku, te je obećanje i održao. Prvu ozbiljnu priliku Rijeka je imala u 10. minuti kada je Tomečak s desne strane centrirao loptu koju je dočekao uvijek opasni Leon Benko te iz voleja pogodio gol Betisa za rano Rijekino vodstvo.

Domaći navijači nisu se dugo veselili. Samo 4 minute kasnije rezultat je opet izjednačen. Nakon strke na rubu šesnaesterca Brian Rodrigez šalje loptu do Cedrica Mabwatija koji snažno pogađa pod gredu Vargićeva gola za 1:1.

Nakon izjednačenja Betis preuzima kontrolu nad igrom i često dolazi pred vrata Rijeke. Redale su se prilike, pokušavali su Juanfran i pogotovo strijelac prvog pogotka Mabwati, ali mreže su mirovale do kraja poluvremena.

Rijeka je dobro krenula u nastavak utakmice. Benko je u 46. minuti pobjegao obrani Betisa, ali u zadnji trn njegov udarac blokira Figueras. Potom je, u 48. minuti, pokušao i Brezovec, ali njegov dalekometni udarac je skrenut u korner.

Poslije početnog pritiska Rijeke, igra se seli pred kazneni prostor domaćina, a treneri su počeli tražiti druga rješenja na klupi, pa su tako za Rijeku ušli Boras i Mujanović umjesto Tomečaka i Kvržića.

U 75. minuti sjevnula je kontra Rijeke, Mujanović je pobjegao obrani Betisa, ali je ipak bio malo prebrz, te je ulovljen u zaleđe. Igrala se 80. minuta, a u naizgled stopostotnoj situaciji ostao je Ivan Krstanović, ali i on je bio u nedopuštenoj poziciji.

Posljednju mogućnost zamjene Matjaž Kek je iskoristio u 84. minuti, kada umjesto Brezovca ulazi Sharbini.

Nakon toga nije više bilo značajnijih prilika s ni jedne strane, te je Serhiju Bojku ostalo samo da nakon 4 minute nadoknade označi kraj utakmice.

Rijeka je ovim remijem osvojila prvi bod u Europskoj ligi, protiv renomiranog protivnika iz jedne od najjačih liga svijeta. U drugoj utakmici skupine I na Gerlandu su s također 1:1 remizirali Lyon i Victoria Guimaraes. Nakon 2 kola Victoria vodi s 4 boda, Betis i Lyon imaju 2, dok Rijeka ima 1 bod. Momci s Kvarnera će se za dva tjedna u trećem kolu sastati s Lyonom u Francuskoj.

FOTO: FLICKR