LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poticanje veće sportske aktivnosti kod Europljana

Predstavljen program Erasmus+ Sport

Čak 39% Europljana prema istraživanju iz 2013. izjasnilo se kako se ne bavi sportom. Programom Erasmus+ Sport žele se smanjiti te brojke.

Čak 39% Europljana prema istraživanju iz 2013. izjasnilo se kako se ne bavi sportom. Programom Erasmus+ Sport žele se smanjiti te brojke.

S obzirom na to da se prema istraživanju Eurobarometra iz 2013. godine čak 39% Europljana izjasnilo kako se ne bavi sportom, Erasmus+ odlučio je osnovati još jedan program poticaja - Erasmus+ Sport.

Na info danu koji je održan u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Božena Lukač iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije rekla je kako je glavni cilj Erasmus+ programa smanjiti stopu prijevremenog napuštanja školovanja na manje od 10% te povećati postotak visokoobrazovanih na 40%.

Alma Repić iz Hrvatskog olimpijskog odbora objasnila je kako se ovim programom Erasmus+ Sport žele suzbiti malverzacije u sportu, poticati dobro upravljanje u sportu, dvojne karijere sportaša, volonterske aktivnosti, razvijanje svijesti o pozitivnom utjecaju tjelesnih aktivnosti na zdravlje te povećati broj građana koji se bave sportom.

Za program Erasmus+ Sport, Europska komisija namijenila je čak 14,7 miijardi eura u razdoblju od 2014. do 2020. godine  

Ovaj program dostupan je i nastavnicima tjelesnog odgoja, djelatnicima ustanova za odrasle koje se bave rekreacijom i zdravim životom te osobama aktivnim u sportskim klubovima koje rade s mladima.

FOTO: PUNCH DRUNK SPORTS