LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izabranici Miće Martića ovim porazom pali su na peto mjesto

Posljednje plasirani Vrgorac uzeo bodove Alumnusu

Alumnus bez ozlijeđenog Capara i kartoniranog Penave nije uspio doći do bodova u prvoj utakmici nastavka domaćeg prvenstva.

Alumnus bez ozlijeđenog Capara i kartoniranog Penave nije uspio doći do bodova u prvoj utakmici nastavka domaćeg prvenstva.

Nakon duže stanke, igrači MNK Alumnusa vratili su se natjecanjima, a prva utakmica trebala je biti laka prepreka i mnogi su već unaprijed upisali bodove jer je u goste dolazio Vrgorac, posljednjeplasirana momčad prvenstva. Alumnus je bio bolji u svim segmentima igre, ali iskusni gosti iskoristili su sve prilike koje su imali, dok 'Studenti' to nisu mogli napraviti.

Već u prvoj minuti imao je Alumnus dobru prigodu. Presingom je izborena lopta visoko u protivničkoj polovici, ali Bašić ne uspijeva pogoditi dalje od gostujućeg vratara, Hercega. U šestoj minuti Studenti dolaze do prednosti. Slobodni udarac izvodi Grbeša, lopta pogađa obrambenog igrača u živom zidu, mijenja smjer i vara vratara Hercega za vodstvo Alumnusa od 1:0. Alumnus je u tim trenucima kontrolirao utakmicu i nije dozvoljavao gostima ozbiljnije prigode. U devetoj minuti Đulvat pogađa okvir gola Vrgorca, još jednom pokušava i Bašić, ali bez promjene rezultata. Kako je tempo utakmice padao, tako su gosti dolazili do zraka. Prvu njihovu ozbiljniju prigodu bilježimo u 16. minuti. Najopasniji gostujući igrač, Mijatović, iskušava udarac, ali brani Modrušan.

Kobna je za domaćina 18. minuta utakmice. Naizgled bezopasna visoka lopta pada u šesterac Alumnusa, Modrušanu neobjašnjivo ispada iz ruku, a gosti taj poklon ne propuštaju iskoristiti. Iskusni Mijatović poravnava rezultat za slavlje gostiju. Igrači i navijači Alumnusa nisu se još ni oporavili od šoka, a već su gubili 1:2. U istoj minuti strijelac je bio Vojko Pervan.

U drugo poluvrijeme igrači Alumnusa ulaze puno odlučnije. Prijete Grbeša i Matošević u nekoliko navrata, ali neprecizni su. Ipak, u 30. minuti Alumnus dolazi do izjednačenja. Matošević po lijevoj strani prolazi Mijatovića i pod prekršajem uspijeva pogoditi suprotni kut Hercegova gola.

Do kraja utakmice vidjeli smo nekoliko prilika na obje strane. I baš kad su se navijači spremali za odlazak, razočarani još jednim domaćim remijem - hladan tuš. Pet sekundi prije kraja utakmice Martinac zabija za 3:2 za goste. Matošević je pokušao spasiti loptu koja je išla u aut, ali na nesreću Alumnusa fantastično u kontru gura kapetana gostiju koji je smiren kad je najpotrebnije i hladnokrvno zabija pokraj Modrušana za konačnih 3:2.

Ekipa Alumnusa može žaliti za propuštenim prilikama i ispuštenim bodovima, ali priliku za popravak dojma imaju već u utorak kada im u goste dolazi MNK Kijevo u sklopu 1/16 finala hrvatskog futsal kupa.

FOTO: MNK ALUMNUS