LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regionalna sveučilišna liga

Pokrenuta Regionalna sveučilišna liga - ZagRijavanje za ESI 2016

Započela je regionalna sveučilišna liga kao priprema za Europske sveučilišne igre 2016. Projekt pod nazivom ZagRijavanje organizirat će razna studentska i sportska nacionalna i međunarodna natjecanja.

Započela je regionalna sveučilišna liga kao priprema za Europske sveučilišne igre 2016. Projekt pod nazivom ZagRijavanje organizirat će razna studentska i sportska nacionalna i međunarodna natjecanja.

Započele su pripreme za Europske sveučilišne igre (ESI) 2016. godine, koje će se održati u Zagrebu i Rijeci, organiziranjem projekta simboličnog imena "Zag(reb)Rij(eka)avanje", koji će sadržavati razna studentska i sportska nacionalna i međunarodna događanja. 

Regionalna sveučilišna liga (RUL) kao jedan od tih sportskih međunarodnih događaja je realiziran već prošle godine i za njim je uspješna sezona, a pripreme za novu sezonu već su u tijeku. Tako će druga sezona košarkaške lige za studente imati deset ekipa, a po prvi puta će ove sezone zaigrati i šest ženskih odbojkaških ekipa. 

RUL će se održavati u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori. Svaka će zemlja biti domaćin kola u kojem će sudjelovati sve ekipe, dok će se pobjednik odlučivati na završnom turniru na kojem će sudjelovati četiri najbolje plasirane ekipe iz regularnog dijela sezone.

Predstavnici vlada u regiji dali su podršku RUL-u te potpisali Povelju o regionalnoj međudržavnoj suradnji na području akademskog sporta.

U kontekstu Europskih sveučilišnih igara 2016. godine, participacija Hrvatske u organizaciji RUL-a predstavlja nadogradnju postojećeg i stjecanje novog znanja o organizaciji međunarodnih sportskih natjecanja, planiranja transporta, smještaja, pripremi popratnih sadržaja, koordinacije volontera i još mnogih drugih jednako bitnih segmenata koji su neizbježni za kvalitetnu provedbu velikog sportskog događaja koji nam slijedi u 2016. godini, rekli su nam iz ESI-a.

FOTO: EUG