LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Favoriti uvjerljivi u prvom kolu

Počela je nova sezona Jadranske vaterpolske lige

Odigrane su četiri utakmice prvog kola regionalne vaterpolske lige. Preostala dva susreta odigrat će se tijekom idućeg tjedna.

Odigrane su četiri utakmice prvog kola regionalne vaterpolske lige. Preostala dva susreta odigrat će se tijekom idućeg tjedna.

Vaterpolisti Primorja uspješno su krenuli u obranu naslova prvaka regionalne lige. U prvom kolu Riječani su na Kantridi bili uspješniji od Primorca iz Kotora s rezultatom 13:7. Gosti su se solidno držali u prve dvije četvrtine te je rezultat bio prihvatljivih 7:4, ali domaćini su igrali sve bolje kako je odmicala utakmica te su u konačnici bez većih poteškoća stigli do prve pobjede. Paulo Obradović kod Primorja i Nikola Murišić kod Primorca su bili najefikasniji s po tri pogotka.

Prošlogodišnji finalist regionalne lige i Lige prvaka, dubrovački Jug snažno je krenuo u novu sezonu. Na bazenu u Gružu potopljen je Šibenik s 23 pogotka u vlastitoj mreži, dok su s druge strane gosti uspjeli postići svega 4 gola. Uvjerljive Gospare predvodio je Nikša Dobud s 5 pogodaka, dakle s pogotkom više od gostujuće ekipe. 

Splitski Mornar poželio je ne baš toplu dobrodošlicu u Jadransku vaterpolsku ligu novacima, vaterpolistima Branika Maribor. Na Kopališču Pristan od samog početka izvjestan je bio konačni ishod susreta, pitanje je bilo samo s koliko golova razlike će Splićani slaviti. Nakon posljednjeg zvuka sirene na semaforu je pisalo 17:6 za Mornar. S po tri pogotka, istaknuli su se Đogaš i Ban kod Mornara i Rajšp kod Branika.

Jadran je jedini klub koji nije iz Hrvatske, a slavio je u prvom kolu. U Herceg Novom domaćini su svladali imenjaka iz Splita s uvjerljivih 19:9. S 4 pogotka domaćine je predvodio Luka Sekulić. Kod Splićana, jedino je Marino Divković pogodio 2 puta.

Utakmice između Mladosti i Medveščaka, te POŠK-a i Budve na rasporedu su u srijedu.

Jadranska vaterpolska liga, 1. kolo

Primorje EB - Primorac  13:7

Jug CO - Šibenik  23:4

AVK Branik - Mornar BS  6:17

Jadran (HN) - Jadran (ST)  19:9

 

FOTO: FLICKR