Najveći multi-sportski događaj u Hrvatskoj

Odbrojavanje do Europskih sveučilišnih igara na Korzu i Trgu bana Jelačića

Odbrojavanje do najvećeg multi-sportskog događaja na Korzu i Trgu bana Jelačića

Ako se u nedjelju 21. veljače nađete u Zagrebu ili Rijeci, dođite na predstavljanje novih atrakcija dvaju gradova i početak velikog odbrojavanja do najvećeg sportsko-akademskog događaja u Republici Hrvatskoj.

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te ispred Gradske knjižnice Rijeka, 21. veljače, s početkom u 18:30 bit će postavljeni i predstavljeni satovi kojima započinje službeno odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. (ESI 2016), najvećeg multi-sportskog događaja u povijesti Republike Hrvatske.

U Zagrebu će postavljanje i pokretanje satova biti popraćeno nastupom glumaca kazališta Komedija, dok će svojim dolaskom ovaj događaj uveličati ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja.

U isto vrijeme u Rijeci sat će pokrenuti gradonačelnik Vojko Obersnel, uz pomoć prorektorice Sveučilišta u Rijeci Snježane Prljić Samardžija te potpredsjednika Europskih sveučilišnih igara Harisa Pavletića. Za dobru atmosferu okupljenih građana u Rijeci pobrinut će se riječki zbor Sempre allegro i plesna skupina FLAME.

Predstavljanje novih atrakcija dvaju gradova i veliko odbrojavanje do početka najvećeg sportsko-akademskog događaja u Republici Hrvatskoj ne bi bilo potpuno bez simpatične maskote Sveučilišnih igara – hrčka Hrkija, koji nakon intenzivnog treninga jedva čeka pokretanje satova, druženje i slikanje sa sportašima-volonterima i okupljenim građanima.

– Pozivamo sve građane da nam se pridruže na postavljanju i pokretanju satova te da tako uveličaju ovaj iznimno važan događaj. Do početka ceremonije otvaranja, ali i samih Igara nije preostalo puno, nešto manje od 150 dana, a satovi su tu kako bi nas svakog dana podsjećali na najveći  sportsko-akademski događaj ikada održan u Hrvatskoj. – ističe Zrinko Čustonja, predsjednik Igara.

Na igrama će sudjelovati više od 5 tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja i preko 250 sveučilišta. Kako bi sve proteklo uspješno u čitavoj organizaciji sudjelovat će više od 2 tisuće volontera. Upravo će neki od njih sudjelovati u programu pokretanja satova za odbrojavanje, a prijave za sve koji se žele uključiti u pripremu Igara otvorene su do 1. travnja 2016. Sve informacije o Igrama, prijavama za volontiranje te uključivanju u sustav mogu se pronaći na službenoj mrežnoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Trg bana Josipa Jelačića perspektiva

Rezultati istraživanja Eurobarometra

Zagrepčani među najzadovoljnijim europskim građanima

Prema istraživanju, koje svake tri godine provodi Eurobarometar, stanovnici Zagreba među najzadovoljnijim su stanovnicima europskih gradova. Također, Zagreb je prvi na listi percepcije uspješnosti integracije stranaca u društvo.

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

Tribina udruge CroMSIC

Studenti potiču raspravu o cijepljenju kao dragulju prevencije zaraznih bolesti

Ove će se srijede održati tribina CroMSIC-a, međunarodne udruge studenata medicine, posvećena cijepljenju. Gostovat će dr. sc. Danijela Lakošeljac, dr. med., Dorotea Gastović Bebić, dr. med. i Andrea Šuran, dr. med s Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Plavi orkestar, službena fotka

Koncerti u Zagrebu i Ljubljani

U nastavku turneje Plavom orkestru pridružuje se The Last Location

– Rasprodane dvorane i vrhunska produkcija divna su stvar, ali nisu dovoljne. Emocije i mali svijet Plavog orkestra koji čuvamo jedini su garant za dobar koncert. – rekao je Saša Lošić prije koncerata.

Naslovna

„Srce vjeruje, um ostvaruje"

FOTO: Svečano otvorene treće Europske sveučilišne igre

Na stadionu Mladost u Zagrebu svečano su otvorene treće Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. Svečana ceremonija bila je uvertira u dva tjedna uzbuđenja koja očekuju sportaše i ostale sudionike.

Grad Rijeka, Riječka Ura, Korzo

Najzanimljivija događanja

Očekuje nas vruće ljeto s bogatim sadržajem u Rijeci

Grad Rijeka i ove godine predstavlja šaroliki program ljetnih događanja. Priprema se mnoštvo koncerata, kazališnih predstava, besplatnih radionica i sportskih događanja. Ako ovo ljeto planirate posjetiti Grad koji teče, zavirite u članak da ne propustite neki od zanimljivih događaja.