LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveći multi-sportski događaj u Hrvatskoj

Odbrojavanje do Europskih sveučilišnih igara na Korzu i Trgu bana Jelačića

Ako se u nedjelju 21. veljače nađete u Zagrebu ili Rijeci, dođite na predstavljanje novih atrakcija dvaju gradova i početak velikog odbrojavanja do najvećeg sportsko-akademskog događaja u Republici Hrvatskoj.

Ako se u nedjelju 21. veljače nađete u Zagrebu ili Rijeci, dođite na predstavljanje novih atrakcija dvaju gradova i početak velikog odbrojavanja do najvećeg sportsko-akademskog događaja u Republici Hrvatskoj.

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te ispred Gradske knjižnice Rijeka, 21. veljače, s početkom u 18:30 bit će postavljeni i predstavljeni satovi kojima započinje službeno odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. (ESI 2016), najvećeg multi-sportskog događaja u povijesti Republike Hrvatske.

U Zagrebu će postavljanje i pokretanje satova biti popraćeno nastupom glumaca kazališta Komedija, dok će svojim dolaskom ovaj događaj uveličati ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja.

U isto vrijeme u Rijeci sat će pokrenuti gradonačelnik Vojko Obersnel, uz pomoć prorektorice Sveučilišta u Rijeci Snježane Prljić Samardžija te potpredsjednika Europskih sveučilišnih igara Harisa Pavletića. Za dobru atmosferu okupljenih građana u Rijeci pobrinut će se riječki zbor Sempre allegro i plesna skupina FLAME.

Predstavljanje novih atrakcija dvaju gradova i veliko odbrojavanje do početka najvećeg sportsko-akademskog događaja u Republici Hrvatskoj ne bi bilo potpuno bez simpatične maskote Sveučilišnih igara – hrčka Hrkija, koji nakon intenzivnog treninga jedva čeka pokretanje satova, druženje i slikanje sa sportašima-volonterima i okupljenim građanima.

– Pozivamo sve građane da nam se pridruže na postavljanju i pokretanju satova te da tako uveličaju ovaj iznimno važan događaj. Do početka ceremonije otvaranja, ali i samih Igara nije preostalo puno, nešto manje od 150 dana, a satovi su tu kako bi nas svakog dana podsjećali na najveći  sportsko-akademski događaj ikada održan u Hrvatskoj. – ističe Zrinko Čustonja, predsjednik Igara.

Na igrama će sudjelovati više od 5 tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja i preko 250 sveučilišta. Kako bi sve proteklo uspješno u čitavoj organizaciji sudjelovat će više od 2 tisuće volontera. Upravo će neki od njih sudjelovati u programu pokretanja satova za odbrojavanje, a prijave za sve koji se žele uključiti u pripremu Igara otvorene su do 1. travnja 2016. Sve informacije o Igrama, prijavama za volontiranje te uključivanju u sustav mogu se pronaći na službenoj mrežnoj stranici.

FOTO: ESI ZAGREB-RIJEKA 2016.