Studentski dan sporta

FOTO: Nogomet i košarka 3 na 3 obilježili su sportski petak na Savi

Nogomet 3 na 3, osmina finala
Pogledaj fotogaleriju
Košarka 3 na 3, Sveučilište Sjever vs. Veleučilište u Vukovaru
Nogomet 3 na 3, osmina finala
Nogomet 3 na 3, osmina finala
Košarka 3 na 3, Sveučilište u Osijeku vs. Sveučilište u Splitu

U Studentskom domu Stjepan Radić petak je bio ispunjen sportom. U sklopu održavanja Studentskog dana sporta odigravale su se posljednje košarkaške i nogometne utakmice.

Drugi dan Studentskog sporta na Savi ponudio nam je uzbudljive i zanimljive utakmice. Studenti su sunčani petak proveli u igranju košarke i nogometa tri na tri, ali i druženju. 

U nogometu 3 na 3 danas se igrala sama završnica. Svaka utakmica trajala je po sedam minuta. Ako u tom vremenu ekipe nisu uspjele postići pogodak, igralo se dalje po principu koja ekipa prva zabije gol pobjednik je. Primjer takve utakmice je u osmini finala utakmica "Če ki ća" i "Mrtvih klošara" gdje je ekipa "Če ki ća" zabila pogodak nakon deset minuta igre.

Bilo je zaista napetih utakmica, ali i ozljeda no nasreću sve je prošlo u najboljem redu. Sudac ovog turnira rekao nam je kako je zadovoljan cijelom organizacijom turnira i uživa u prekrasnom danu na otvorenom. 

- Organizacija turnira je odlična, sviđa mi se biti među mladim ljudima u ovako lijepom danu i stvarati nova prijateljstva za budućnost, rekao je sudac. 

Osim nogometa, odigralo se i sveučilišno prvenstvo košarke 3 na 3, UniSport Finals. Te utakmice igrale su se po deset minuta ili dok neka ekipa ne dođe do 21 koša. Na turniru igrali su gotovo sve ekipe sveučilišta i veleučilišta diljem Hrvatske. Student Sveučilišta u Zagrebu, Benjamin Markulak rekao nam je kako je Split po njemu jedna jaka ekipa.

- Split je jedan od boljih ekipa zbog igrača koji imaju iskustvo igranja u prvoj ligi kao što su  Toni Vitali i Stipe Tešija koji su igrali  u Alkaru prvu ligu, a igrali su i ovakve turnire tri na tri te na svjetskim natjecanjima gdje su osvajali dobre rezultate, objasnio je. 

Sunčani petak na Savi prošao je u dobroj sportskoj atmosferi, a kako je to sve izgledalo možete provjeriti u našoj maloj fotogaleriji.

Komentari na članak

Vezani članci

Husky

Na današnji dan

FOTO i VIDEO: Najvjerniji četveronožni ljubimac dobio svoj dan u godini

Svake se godine 26. kolovoza u SAD-u obilježava Nacionalni dan pasa. Cilj je podizanje svijesti o napuštenim i nezbrinutim psima, njihovoj ulozi u ljudskom životu i poticanje javnosti na udomljavanje umjesto kupnje pasa.

Ljeto na Gradini

Otvoreno 14. Ljeto na Gradini

FOTO: Prava romantika na Trsatskoj gradini – upaljeno 5000 svijeća

S čak 5000 svijeća koje gledaju na Kvarner, zasjala je Trsatska gradina stvorivši nezaboravan ugođaj za brojne posjetitelje koji su u romantičnoj atmosferi pozdravili ljeto.

Unisport Finals, medalje

EUSA Combat

Hrvatski predstavnici osvojili 16 medalja na EUSA Combat prvenstvu

U Zagrebu je od 1. do 3. kolovoza održano Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima, a predstavnici Sveučilišta u Zagrebu osvojili su 13 medalja u svim zastupljenim sportovima. Predstavnici drugih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta osvojili su još tri medalje.

SCZG dvorište

Studentski centar u Zagrebu

Isplaćene subvencije za rujan i listopad

Visina potpore (subvencije) iznosi 400,00 kn mjesečno, a studenti bi taj iznos trebali primati sve dok se ne završi rekonstrukcija studentskih domova, što bi se trebalo dogoditi negdje oko Nove godine. 

Košarkaški napad

UniSport liga

Traju prijave za prvenstvo splitskog sveučilišta u košarci i futsalu

Otvorene su prijave za košarkašku i futsal ligu Sveučilišta u Splitu. Prijave traju do 24. veljače 2017. godine, a natjecanja će početi početkom ožujka.