LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Od navijača za navijače

Navijači Dinama i BBB-ovci pokreću malonogometni futsal klub Dinamo

Klub koji će nositi ime MNK Futsal Dinamo i koji su sami osnovali i pokrenuli navijači Dinama i BBB u svojoj prvoj sezoni će nastupati u 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi sjever zajedno sa (vjerojatno) još 8 drugih klubova.

Klub koji će nositi ime MNK Futsal Dinamo i koji su sami osnovali i pokrenuli navijači Dinama i BBB u svojoj prvoj sezoni će nastupati u 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi sjever zajedno sa (vjerojatno) još 8 drugih klubova.

Bad Blue Boysi su danas na svojoj stranici objavili post u kojemu najavljuju predstavljanje MNK Futsal Dinamo kluba.

S obzirom da su i više nego jasno objasnili ciljeve ovoga poteza, prenosimo njihove riječi u potpunosti.

Prije nekoliko mjeseci među nama se rodila ideja o pokretanju malonogometnog kluba koji će biti otvoren prema svima i za sve navijače Dinama. Komercijalizacija sporta i neprekidna utrka za profitom su u velikoj mjeri iskvarili današnji nogomet i udaljili ga od njegovih korijena, a mi, kao navijači koji smo posljedice te pošasti osjetili na svojoj koži želimo Dinamu, svom gradu i generacijama dinamovaca koje dolaze u naslijeđe ostaviti jednu zdravu sportsku priču koja će isključivo ovisiti o navijačima Dinama, a ne o političkim elitama, raznim moćnicima, uhljebima ili interesnim grupama koje će u nogometu vidjeti isključivo vlastitu zaradu i priliku za samopromociju.

Nogomet je rođen na ulici, on tamo i pripada. Nogomet se igra u školama, po parkovima i trgovima, igra se po kvartovima i gradovima i najrašireniji je naš sport zbog čega ima i neke simbolike u ovoj ideji.

Ta je ideja sada pred realizacijom! Klub koji će nositi ime MNK Futsal Dinamo i koji su sami osnovali i pokrenuli navijači Dinama i BBB u svojoj prvoj sezoni će nastupati u 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi sjever zajedno sa (vjerojatno) još 8 drugih klubova.

Želimo posebno naglasiti da MNK Futsal Dinamo nije nikakva vrsta zamjene za NK Dinamo, niti njegovo pokretanje znači da će se u manjoj mjeri pratiti i voditi o računa o NK Dinamo koji ima prioritet na svim poljima, nego želimo da i MNK, u neka buduća, sretnija vremena postane i službeno dio udruge građana NK Dinamo što sada, iz poznatih razloga, nije moguće.

Klub će biti predstavljen 6. rujna 2014. na ŠRC “Šalata”, a trenutno nije izvjesno u kojoj će dvorani igrati svoje domaće prvenstvene utakmice.

Pratite sve dodatne obavijesti i na stranici kluba.

FOTO: BBB