LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pannonian Challenge

Najveći ekstremni sportski spektakl otvorio svoja vrata u Osijeku

Pannonian Challenge ove godine ugostit će Svjetski BMX kup – UCI BMX Freestyle Park World Cup i dovesti najbolje vozače svijeta. Marin Ranteš hrvatski je BMX as i jedan od onih čije će se ime u Osijeku najglasnije čuti.

Pannonian Challenge ove godine ugostit će Svjetski BMX kup – UCI BMX Freestyle Park World Cup i dovesti najbolje vozače svijeta. Marin Ranteš hrvatski je BMX as i jedan od onih čije će se ime u Osijeku najglasnije čuti.

Adrenalin, vrućina, glazba, smijeh, zabava. I, naravno, bezbroj trenutaka u kojima stane dah. To je Pannonian Challenge, istinski ekstremni spektakl, najveći festival ekstremnog sporta i glazbe u regiji i ovom dijelu Europe, koji je danas u Osijeku 17. put otvorio svoja vrata. Iako je kiša omela prvi vikend, kada su svoje majstorije trebali pokazati skejteri i roleri, festival je 18. srpnja pozvao sunce u pomoć i najavio svoje najspektakularnije izdanje do sada.

UCI BMX Freestyle Park World Cup najprestižnije je svjetsko BMX natjecanje na čijoj se listi vozača želi naći baš svaki BMXer svijeta, a ono ovaj tjedan sav svoj sjaj prezentira upravo u Osijeku. Svjetska serija, poznatija kao FISE World Series, u potrazi za najboljim od najboljih BMX velikana svijeta ove je godine obišla Francusku, zatim se upravo preselila u Hrvatsku, a potom putuje prema Kanadi i Kini. A ono čemu će svjedočiti posjetitelji ovogodišnjeg Pannoniana i milijuni onih koji će ga pratiti uživo na svojim malim ili velikim ekranima, doista nije svakodnevni prizor. Prema nekima, najuzbudljiviji i najzanimljiviji sport uživo, BMX iz godine u godinu pomiče granice nevjerojatnog i gledateljima daje itekakav razlog da pogled ne skidaju s ova dva kotača.

Marin Ranteš je Hrvat u kojeg će ovog tjedna biti uprte sve oči. On je naš najbolji BMX vozač koji se polako, ali sigurno penje prema samom svjetskom vrhu. Osim njega, na Pannonian stiže i Daniel Dhers, godinama jedan od onih koji čuva sami vrh svjetske top ljestvice, a koji je stalni gost ovog osječkog festivala. Tu su još i Mike Varga, Logan Martin, Michael Beran, Kostya Andreev i još mnogi drugi.

Foto: Red Bull

Već u srijedu, 20. srpnja, vozači zauzimaju park i treniraju za četvrtak kada počinju kvalifikacije. U petak, 22. srpnja je na rasporedu polufinale, a veliko finale počinje u subotu od 20:30 sati. Oni koji ne mogu skoknuti do Osijeka, cijeli spektakl uživo će moći pratiti na SPTV i portalu Vijesti.hr.

Osim ekstremnog sportskog dijela, ekstremne su večeri festivala. Naime, započele su glazbene večeri uz poznata domaća i strana imena. Headliner festivala je britanski band MODESTEP koji će zapaliti atmosferu u petak, 22. srpnja, a završna večer, 23. srpnja rezervirana je za r'n'b svima već poznatih DJ-eva Phat Phillija i Bizze Bodege. Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: RED BULL