LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni malonogometni turnir na Martinovki

Najvažnija sporedna stvar na svijetu ovog petka postaje još važnija

Studenti Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu složni su u dobrim djelima za svoje kolegice i kolege. Organizacijom humanitarnog malonogometnog turnira nastoje pomoći svojemu kolegi.

Studenti Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu složni su u dobrim djelima za svoje kolegice i kolege. Organizacijom humanitarnog malonogometnog turnira nastoje pomoći svojemu kolegi.

Kada nas blagdani ispune toplinom i vedrim duhom ljubavi i velikodušja, humanitarna djela uvijek pronađu svoj komadić tog raspoloženja. I studenti Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu prepoznali su potrebu u svojoj neposrednoj blizini i odlučili pokazati veliko srce.

Ta se potreba nalazi u teškoj svakodnevnici njihovoga kolege čiji identitet, kako je zamolio, zasad ostaje anoniman. On dolazi iz četveročlane obitelji koja obitava u kući lišenoj svakoga prihvatljivog uvjeta života. Zajedno s nezaposlenom majkom i mlađim bratom, djetetom s posebnim potrebama, ovaj je mladić ovisan o mirovini svoga oca starije dobi. Uvjeti života kod kuće tek su dio svega što su njegovi kolege uvidjeli. Od prvoga dana studija bilo je jasno da on nije u financijskoj mogućnosti završiti svoje školovanje poput ostalih studenata. Zbog situacije doma, također je prisiljen svakodnevno putovati izvan Zagreba do studija te je tako u nemogućnosti pronaći posao i olakšati situaciju sebi i svojima.

Mladić skromnoga srca, koji nikad nije izrazio druge potrebe i želje osim toga da završi studij, probudio je u svojim kolegicama i kolegama suosjećanje i kolektivnu želju da mu na bilo kakav način pomognu. Studentske su udruge Hrvatskih studija stoga složno započele s planiranjem raznih aktivnosti kojima mogu doprinijeti njegovu školovanju i olakšati njegovoj obitelji.

Sportska udruga Hrvatskih studija, pod vodstvom studenta Dominika Frčka, organizira humanitarni malonogometni turnir u petak, 9. prosinca u 14 sati, u dvorani Martinovka (Zelinska 5, 10 000 Zagreb).

– Vidjevši da je kolegi potrebna pomoć, u suradnji s nekolicinom svojih kolega odlučili smo organizirati turnir i na taj način prikupiti sredstva kojima ćemo, nadam se, barem u ovo blagdansko vrijeme razveseliti našeg kolegu. Pozivam sve koji žele pomoći da se odazovu u što većem broju i podrže ovu humanitarnu akciju. Vidimo se u Martinovki – izjavio je Dominik Frčko, inicijator turnira.

Studentima Hrvatskih studija na turniru će se priključiti i studenti Pravnog fakulteta, Veterinarskog fakulteta te Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Cijena je ulaznice 10 kuna, no svaki je dodatni prilog dobrodošao. Sva prikupljena sredstva donirat će se isključivo spomenutome studentu Hrvatskih studija. Više informacija o samom događaju možete pronaći na poveznici.

FOTO: FUTSAL HRVATSKI STUDIJI