LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svečanost na Sveučilištu u Rijeci

Nagrađeni najuspješniji studenti sportaši protekle akademske godine

Ovogodišnji domaćin Završne priredbe HASS-a bio je Rektorat Sveučilišta u Rijeci, a osim nagrada studentima dodijeljeno je i posebno priznanje Peri Lučinu, kao i nagrada za životno djelo Draganu Milanoviću.

Ovogodišnji domaćin Završne priredbe HASS-a bio je Rektorat Sveučilišta u Rijeci, a osim nagrada studentima dodijeljeno je i posebno priznanje Peri Lučinu, kao i nagrada za životno djelo Draganu Milanoviću.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci dodijeljene su nagrade i priznanja najuspješnijim studentima sportašima te pojedincima zaslužnima za razvoj sveučilišnog sporta u akademskoj godini 2017/2018. Završna priredba Hrvatskog akademskog sportskog saveza tradicionalna je dodjela godišnjih nagrada, a okupljenima su se obratili rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija te predsjednik HASS-a doc. dr. sc. Zrinko Čustonja. Čestitali su studentima na postignutom uspjehu, nakon čega su nagrađeni preuzeli svoja priznanja.

Najboljom sportašicom proglašena je Lea Katarina Gobec, džudašica sa Sveučilišta u Zagrebu, za osvojenu brončanu medalju u kategoriji –78 kg na Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri. Najbolji sportaš je rukometaš s Veleučilišta Velika Gorica Darko Mršić, koji je kao član Hrvatske sveučilišne rukometne reprezentacije osvojio srebrnu medalju i titulu najboljeg igrača turnira na Svjetskom sveučilišnom rukometnom prvenstvu u Rijeci.

Za najbolji ženski sportski kolektiv proglašena je odbojkaška reprezentacija Sveučilišta u Rijeci za osvojenu brončanu medalju na Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri. Reprezentaciju, na čelu s izbornikom Željkom Bradarićem-Šlujom, čine sljedeće igračice: Sara Bačvarova, Ivona Bakarčić, Sara Barać, Lea Boban, Barbara Buljat, Maja Cvijić, Barbara Fabulić, Erika Fafanđel, Bruna Francetić, Ana Mioč, Jelena Pavličić, Astrid Popić, Ivana Šćulac i Anja Žarković.

Najboljim muškim sportskim kolektivom proglašena je nogometna reprezentacija Sveučilišta u Splitu za ostvarenu zlatnu medalju na Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri. Priznanje su dobili voditelji reprezentacije Ante Rađa i Marko Erceg te igrači Ante Barać, lvan Bilonić, lvo Boban, Nikša Butara, Šimun Caktaš, Dalibor Jurić, Toni Katić, lvan Kordić, Antonio Mrković, Filip Omazić, Antonio Pavlinović, lvan Nedjeljko Peko, Anđelo Roguljić, lvan Šimunović, Petar Bašić Šiško, Antonio Štimac, Jure Trivković, pod vodstvom kapetana Antonia Župana.

Na priredbi je posebno priznanje HASS-a dobio prof. dr. sc. Pero Lučin za doprinos u razvoju akademskog sporta u RH zbog sudjelovanja u organizaciji brojnih sportskih projekata međunarodnoga karaktera (Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu 2011., Svjetsko sveučilišno prvenstvo u bridžu 2014., Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou 2015. te Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016).

Nagrada za životno djelo HASS-a svečano je dodijeljena professoru emeritusu Draganu Milanoviću, koji je bio predsjednik HASS-a od 2001. do 2004. godine, a sudjelovao je i u afirmaciji hrvatskog studentskog sporta na nacionalnoj i međunarodnoj razini te je i nakon svojega mandata ostao vezan uz aktivnosti studentskog sporta. 

FOTO: UNISPORT