LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humaitarna utrka na Sljemenu

Nabrusite skije, uglancajte pancerice i skijajte za skijaše

– Bijeli spust je prilagođen početnicima tako da će se "poštekati" lagana veleslalom staza. Utrka neće biti zahtjevna. Dobrodošli su i oni koji ne misle skijati. – riječi su kojima vas Ivan Horvat poziva da se pridružite humanitarnoj utrci.

– Bijeli spust je prilagođen početnicima tako da će se "poštekati" lagana veleslalom staza. Utrka neće biti zahtjevna. Dobrodošli su i oni koji ne misle skijati. – riječi su kojima vas Ivan Horvat poziva da se pridružite humanitarnoj utrci.

Svim ljubiteljima zimskih radosti u subotu, 11. veljače, nudi se jedinstvena prilika – moći će skijati na sljemenskom Bijelom spustu u noćnom terminu, od 19 do 21 sati, a pritom učiniti dobro djelo. Naime, Rotaract klub Zagreb Zrinjevac u navedenom terminu organizira humanitarnu noćnu utrku Skijaj za skijaše.

– Kotizacija iznosi 100 kuna, a sav prihod namijenjen je Skijaškom klubu za osobe s invaliditetom "Sljeme". Nadamo se da će što veći broj građana prepoznati humanitarnu notu utrke i pridružiti nam se u što većem broju na Sljemenu. – rekao je predsjednik Rotaract kluba Zagreb Zrinjevac Milan Vukadinović na konferenciji za novinare.

Vijest o humanitarnoj utrci već se tjednima širi društvenim mrežama. Video pozivnice snimili su nogometaši Andrej Kramarić i Franko Andrijašević, voditeljice Iva Jerković i Ana Bago Tominac, glumica Leona Paraminski, pjevačica Danijela Martinović i drugi. Veliku podršku organizatori imaju i od Grada Zagreba i Ustanove za upravljanje sportskim objektima koji su im odobrili korištenje Bijelog spusta.

– Snijega ima i održavanje utrke nije upitno, staza će biti dobro pripremljena. Akciju ćemo financijski podržati, a tu smo i kao tehnička podrška. Hvala organizatorima na trudu, ideji i pomaganju sugrađanima kojima je pomoć potrebna. – istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Kotizacije će se moći uplatiti u subotu, 11. veljače od 16:30 sati u Restoranu Vidikovac. Utrka započinje u 19 sati.

– Bijeli spust je prilagođen početnicima tako da će se "poštekati" lagana veleslalom staza. Utrka neće biti zahtjevna. Dobrodošli su i oni koji ne misle skijati. Mogu navijati i zagrijati se kuhanim vinom uz minimalnu preporučenu donaciju od 10 kuna. Nakon što posljednji natjecatelj prođe kroz cilj, selimo natrag u Vidikovac gdje će se dodijeliti medalje i poklon paketi najboljima u muškoj i ženskoj konkurenciji. – objasnio je Ivan Horvat, voditelj akcije i član Rotaract kluba Zagreb Zrinjevac.

Konferenciji za medije prisustvovao je i hrvatski paraolimpijac Damir Mizdrak, ujedno dopredsjednik Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom Sljeme. Prije nekoliko dana vratio se iz Italije gdje je sudjelovao u Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom i u slalomu osvojio odlično 8. mjesto.

– U deset godina postojanja Kluba naučili smo skijati dvjestotinjak osoba s invaliditetom, a neki naši članovi nastupili su i na Paraolimpijskim igrama. Ova akcija će nam puno pomoći u radu, pogotovo zato što nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta. – objasnio je Damir Mizdrak.

Organizatori garantiraju dobru zabavu i brojna druga iznenađenja. Stoga ako imate dobru volju i slobodnog vremena, nabrusite skije, uglancajte pancerice i budite dio spektakla na Sljemenu. Ako ne možete doći, a akciju želite financijski podržati, organizatori su otvorili račun za ovu akciju u Privrednoj banci Zagreb. IBAN je HR1323400091510836687.

FOTO: PIXABAY