Sportsko-edukacijski projekt

Na ovogodišnjoj Humanijadi studenti odmjeravaju snage u deset sportova

Lopta na obruču

Projekt Humanijada slavi svoju jubilarnu 25. godišnjicu. Studente će okupiti u termama Tuhelj, a oni će se educirati, zabavljati i odmjeravati svoje snage u velikom broju sportskih disciplina.

Ove godine Farmaceutsko-biokemijski fakultet preuzeo je odgovornost organizacije i realizacije međunarodnog sportsko-edukacijskog projekta pod nazivom Humanijada,ž koji slovi za jedan od najvažnijih događaja takvog karaktera među studentima sportašima biomedicinskih fakulteta. Manifestacija objedinjuje studente nekoliko Sveučilišta diljem Hrvatske (Zagreb, Rijeka, Osijek, Split) te okolnih regija (Mostar, Sarajevo, Ljubljana).

Ideja je okupiti i međusobno povezati studente sličnih područja interesa, što u ovom slučaju uključuje veterinarsku, farmaceutsku, medicinsku i ostale srodne struke. Preko kompetitivnih sportskih sadržaja, nastoji se dodatno educirati sudionike o važnosti suradnje i međusobne potpore te se potiče bavljenje fizičkim aktivnostima u vidu promocije zdravlja kao temelja biomedicinskih znanosti. Upravo zato, snage će se odmjeravati u čak deset sportova.

Terme Tuhelj, jedno od vodećih turističkih i rekreacijskih centara kontinentalne Hrvatske, mjesto su održavanja projekta. U dogovoru s organizatorima Humanijade, za vrijeme događaja djelatnici kompleksa usredotočit će se isključivo na njegove sudionike te će se svakome od njih omogućiti vrhunski smještaj i mogućnost korištenja brojnih usluga. Ono što će dodatno izmamiti osmijeh na lica studenata jest osiguranost hrane i pića u svako vrijeme, čak i u rane jutarnje sate. Sportski tereni uređeni su i spremni za odmjeravanje snaga među studentima-sportašima uz podršku navijača, a ostatak prostora namjenjen je druženju i rekreaciji te odmoru od brojnih aktivnosti uključenih u događaj.

Uz brojne sportske i edukacijske sadržaje, ovogodišnje izdanje manifestacije pruža razne društvene događaje. U suradnji s brojnim renomiranim tvrtkama, kreirala su se večernja događanja dostojna pravog provoda. Uz najbolje domaće i strane hitove, za čiju je izvedbu osiguran DJ, očekuje se partijanje do ranih jutarnjih sati. Prostor, koji će biti osiguran za zabavu i druženje, širi se i na vanjski dio kompleksa kako bi se posvuda osigurala dobra atmosfera.

Posebnost upravo ove Humanijade je u tome što će proslaviti 25. godišnjicu održavanja te okupiti najveći broj sudionika do sada. Samo neki od pokrovitelja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja te gradonačelnik Grada Zagreba. Sponzore i partnere čine brojne renomirane tvrtke i organizacije: Badel 1862. d.d., Pliva d.o.o., Belupo d.d., Pan, JGL d.d. te velik broj drugih koje su u samom projektu prepoznale istinsku važnost koju njegova ideja pruža.

Vjerujemo da će i ovo izdanje pridonijeti promociji zdravog načina života, sportskih vrijednosti te natjecateljskog duha među studentima. Više informacija potražite na službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Akcija s Balkan kupa

Međunarodno natjecanje u stolnom nogometu

Održan prvi Balkan Cup

Stolnonogometne reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Srbije natjecale su se u Sloveniji na prvom Balkan Cupu.

unisporthr

UniSport – poluzavršnica u košarci

VERN i Sveučilište u Zagrebu predstavljat će Sjever u Poreču

Hrvatsko sveučilišno natjecanje za akademsku godinu 2014./2015. stiglo je do poluzavršnice. Prošlog se tjedna u Osijeku održalo posljednje kvalifikacijsko natjecanje za košarkaše skupine Sjever.  

UniSport HR

Studentski futsal

Nova sezona UniSport Futsal Lige u studenom

Malonogometni turnir futsalskih reprezentacija hrvatskih sveučilišta i veleučilišta počinje 23. studenog. Ove akademske godine UniSport Futsal Liga igra se u Zadru, Varaždinu i Osijeku.

Marina Orsag na natjecanju "Jokenation"

Golem uspjeh mlade Hrvatice

Marina Orsag najbolja stand-up komičarka u Europi

Mlada Hrvatica Marina Orsag, titulom jedne od deset najsmješnijih stand-up komičarki na kugli zemaljskoj, postala je važan dio svjetskog „show businessa”. Nastupila je na prestižnom natjecanju „Jokenation” gdje je osvojila naklonost publike i stručnog suda. Čekajući svoju svjetsku turneju iduće godine, posvetit će se komičarskom klubu koji je osnovala.

Kampusijada 2017

Sport i zabava na Kampusu Borongaj

Na Kampusijadi u četvrtak čak 21 sportska disciplina, kvizovi uz dobru zabavu i druženje

Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Projekt su oživjeli studentski zborovi triju spomenutih fakulteta te se u kontinuitetu održava od 2014. godine u mjesecu svibnju.