Sportsko-edukacijski projekt

Na ovogodišnjoj Humanijadi studenti odmjeravaju snage u deset sportova

Lopta na obruču

Projekt Humanijada slavi svoju jubilarnu 25. godišnjicu. Studente će okupiti u termama Tuhelj, a oni će se educirati, zabavljati i odmjeravati svoje snage u velikom broju sportskih disciplina.

Ove godine Farmaceutsko-biokemijski fakultet preuzeo je odgovornost organizacije i realizacije međunarodnog sportsko-edukacijskog projekta pod nazivom Humanijada,ž koji slovi za jedan od najvažnijih događaja takvog karaktera među studentima sportašima biomedicinskih fakulteta. Manifestacija objedinjuje studente nekoliko Sveučilišta diljem Hrvatske (Zagreb, Rijeka, Osijek, Split) te okolnih regija (Mostar, Sarajevo, Ljubljana).

Ideja je okupiti i međusobno povezati studente sličnih područja interesa, što u ovom slučaju uključuje veterinarsku, farmaceutsku, medicinsku i ostale srodne struke. Preko kompetitivnih sportskih sadržaja, nastoji se dodatno educirati sudionike o važnosti suradnje i međusobne potpore te se potiče bavljenje fizičkim aktivnostima u vidu promocije zdravlja kao temelja biomedicinskih znanosti. Upravo zato, snage će se odmjeravati u čak deset sportova.

Terme Tuhelj, jedno od vodećih turističkih i rekreacijskih centara kontinentalne Hrvatske, mjesto su održavanja projekta. U dogovoru s organizatorima Humanijade, za vrijeme događaja djelatnici kompleksa usredotočit će se isključivo na njegove sudionike te će se svakome od njih omogućiti vrhunski smještaj i mogućnost korištenja brojnih usluga. Ono što će dodatno izmamiti osmijeh na lica studenata jest osiguranost hrane i pića u svako vrijeme, čak i u rane jutarnje sate. Sportski tereni uređeni su i spremni za odmjeravanje snaga među studentima-sportašima uz podršku navijača, a ostatak prostora namjenjen je druženju i rekreaciji te odmoru od brojnih aktivnosti uključenih u događaj.

Uz brojne sportske i edukacijske sadržaje, ovogodišnje izdanje manifestacije pruža razne društvene događaje. U suradnji s brojnim renomiranim tvrtkama, kreirala su se večernja događanja dostojna pravog provoda. Uz najbolje domaće i strane hitove, za čiju je izvedbu osiguran DJ, očekuje se partijanje do ranih jutarnjih sati. Prostor, koji će biti osiguran za zabavu i druženje, širi se i na vanjski dio kompleksa kako bi se posvuda osigurala dobra atmosfera.

Posebnost upravo ove Humanijade je u tome što će proslaviti 25. godišnjicu održavanja te okupiti najveći broj sudionika do sada. Samo neki od pokrovitelja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja te gradonačelnik Grada Zagreba. Sponzore i partnere čine brojne renomirane tvrtke i organizacije: Badel 1862. d.d., Pliva d.o.o., Belupo d.d., Pan, JGL d.d. te velik broj drugih koje su u samom projektu prepoznale istinsku važnost koju njegova ideja pruža.

Vjerujemo da će i ovo izdanje pridonijeti promociji zdravog načina života, sportskih vrijednosti te natjecateljskog duha među studentima. Više informacija potražite na službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Trening reprezentativaca

Ratko Martinović

Tko je rasturio kult reprezentacije?

Ovakav nogomet je nusprodukt ovakvog sustava - pogledajmo samo kako dišu repke u državama sa sličnim postulatima.

Prvaci

Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu

Studenti VERN-a prvaci Europe

Na velikom natjecanju sudjelovala je još jedna ekipa iz Hrvatske. Riječ je o momcima sa Sveučilišta u Splitu, koji su zauzeli osmo mjesto nakon odličnog starta i maksimalnog osvojenog broja bodova u razigravanju po skupinama.

Europsko sveučilišno prvenstvo u nogometu u Osijeku

Veliko natjecanje u Osijeku

Traže se volonteri za sveučilišno nogometno prvenstvo u Osijeku

EUSA traži volontere za pomoć pri organiziranju Europskog sveučilišnog prvenstva u nogometu u Osijeku.

Lika Cave Trekk

„Lika Cave Trekk"

Trčanje od špilje do špilje povezano s „nacionalnim licem humanosti“

– Želimo oduševiti sportaše i njihove navijače, a naša priroda uz ovakav sportski koncept to sigurno može. – ističe ravnateljica Pećinskog parka Grabovača.

Festival studentskih klapa

Udruga studenata grada Splita

Pjesme za dušu s dozom romantike na petom Festivalu studentskih klapa

Klape Euterpa, Gradec, Falkuša, Figurin i Sorelo nastupit će na jubilarnom izdanju Festivala studentskih klapa. Natjecat će se izvedbama pjesama za dušu s dozom romantike u svevremenom klapskom zvuku.