LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glavni turnir UEFA Futsal Kupa

MNK Alumnus na najcjenjenijem europskom futsal natjecanju

Igrači malonogometnog kluba Alumnus plasirali su se u glavni turnir UEFA Futsal Kupa nakon što su zauzeli prvo mjesto u skupini F.

Igrači malonogometnog kluba Alumnus plasirali su se u glavni turnir UEFA Futsal Kupa nakon što su zauzeli prvo mjesto u skupini F.

Igrači malonogometnog kluba Alumnus, među kojima je i nekoliko studenata VERN-a, plasirali su se na glavni turnir UEFA Futsal Kupa nakon što su zauzeli prvo mjesto u skupini F preliminarne runde koja se igrala od 27. do 29. kolovoza.

Pobjedom nad malteškim Balzan Youthsom (7:2) te danskim Kopenhagen Futsalom (7:2) Alumnus je zauzeo prvo mjesto u skupini te se plasirao na najcjenjenije europsko futsal natjecanje.

Za Alumnus su nastupili Ivan Bašić, Kristijan Grbeša, Matija Capar, Matija Đulvat, Mario Modrušan i Sadat Ziberi. Malonogometna Liga prvaka održat će se krajem rujna u Moskvi. Alumnus će se tamo sastati s ruskim Dina Moskvom, rumunjskim Devom i belgijskim prvakom Futsal Team Charleroiom.

Dina Moskva je drugi svijet za nas. To je potpuno drugi, jači i profesionalniji rang natjecanja. Očekuje nas susret s jednim od najboljih futsal klubova na svijetu i sigurno da će biti jako teško. Trenirat ćemo i spremati se za ono što nas očekuje, mislim da u susretima s Belgijancima i Rumunjima možemo tražiti svoju šansu, dat ćemo sve od sebe. Sigurno u Moskvu ne idemo na lagani odmor – rekao je Sadat Ziberi za mnkalumnus.com.

S njim se složio i suigrač Matija Đulvat:

Kao što je Ziba rekao, Dina je svijet za sebe, klub koji se natječe u jednoj od najboljih liga na svijetu i još uz to je prvak. Bit će teško, ali isto tako se pričalo da će i s Balzanom biti teško, da su im došla tri Rumunja, Bugarin, razna pojačanja pa ste vidjeli kako je to završilo. Idemo se sada spremiti za Rusiju, za Moskvu, dati sve od sebe i napraviti sve što je u našoj moći da uživamo u Main rundi UEFA Futsal Cupa, a da naši protivnici nimalo ne uživaju u dvoboju s nama.

UEFA Futsal Cup

UEFA Futsal Cup igra se od 1984. godine kada se diljem Europe igralo Europsko prvenstvo futsal klubova, a pod ovim imenom postoji od 2001. godine Ovo najmasovnije međunarodno klupsko natjecanje podijeljeno je u četiri faze natjecanja. Najprije se igraju mini turniri kroz koje četiri najuspješnije ekipe traže prolazak u final-tour, završni turnir četiri najbolje futsal momčadi u Europi.

MNK Alumnus kao nacionalni prvak i osvajač HMNL predstavlja Hrvatsku u futsal Ligi prvaka, a natjecanje je krenulo od preliminarne faze, koju je naš predstavnik završio na prvom mjestu. Studentima i igračima Alumnusa želimo puno uspjeha i u Moskvi. 

FOTO: MNKALUMNUS.COM