LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prvi footgolf turnir u Hrvatskoj

Matija Capar pobjednik turnira u footgolfu

Pravila ovog sporta definirana su tek 2009. Nastao je kao spoj golfa, od kojeg je preuzeo pravila, način odijevanja i teren te nogometa, od kojeg je preuzeo loptu i šutanje.

Pravila ovog sporta definirana su tek 2009. Nastao je kao spoj golfa, od kojeg je preuzeo pravila, način odijevanja i teren te nogometa, od kojeg je preuzeo loptu i šutanje.

Matija Capar, igrač zagrebačkog MNK Alumnusa i hrvatski futsal reprezentativac je pobjednik prvog turnira u footgolfu u Hrvatskoj.

Ovaj zanimljiv sport čija su pravila definirana tek 2009., širom svijeta ima veliki broj poklonika, a kako se čini, zarazio je i Hrvate.

Spoj golfa, od kojeg je preuzeo pravila, način odijevanja i teren te nogometa od kojeg je preuzeo loptu i šutanje, footgolf idealan je sport za rekreaciju.

Stoga ni ne čudi što su se na prvom turniru u footgolfu održanom u Golf & Country clubu Zagreb našla i  mnoga poznata lica, između ostalih i Silvio Marić, Ante Rukavina, Zlatko Horvat te Davor Marcelić. Sve redom slavni i uspješni hrvatski sportaši.

Na turnir su se prijavila 43 natjecatelja, a među sudionicima su bili i Mađari Gábor Gelencsér, potpredsjednik Svjetskog footgolf saveza (FIFG) te Béla Lengyel, aktualni svjetski prvak u ovom novom sportu iz 2012. Potpredsjednik FIFG-a Gábor Gelencsér istaknuo je kako je svjestan koliko je teško početi s promocijom nekog novog sporta u ovako krizna vremena, ali da je iznimno zadovoljan onim što je vidio u Zagrebu. Po njemu je prvi turnir u Hrvatskoj prošao sjajno. Pohvale je dobio i organizacijski odbor na čelu s predsjednikom Hrvatske footgolf udruge Josipom Gaurinom te njegovim pomoćnicima Petrom Kolarević, Marijom Marićem i Tomom Zgorelcem.

Rezultat je cijelo vrijeme bio u drugom planu, najvažnije je bilo dobro se zabaviti. Sudeći po izjavi našeg proslavljenog rukometaša Zlatka Horvata, to je svima uspjelo:

„Odlično druženje u sjajnom okruženju! Zelenilo, rekreacija, zanimljivo natjecanje. Imao sam velika očekivanja, a bilo je i puno bolje nego što sam mogao i pomisliti. Posebno bih pohvalio sjajnu škvadru s kojom sam bio u grupi, vrhunski sam se proveo s njima."

Pobjednik Matija Capar također se priključio veselom raspoloženju te rekao:

„Zaista nisam znao da postoji ovako dobar spoj rekreacije, natjecateljskog sporta i zabave u prekrasnom okruženju. Nešto novo, predivno i fenomenalno… Uživao sam u svakoj sekundi današnjeg dana. Pa ljudi moji, tri puta sam ležao u travi i plakao od smijeha koliko sam se zabavio sa svojom ekipom u grupi i simpatičnim djevojkama koje su nas vodile kroz natjecanje! Naravno, sretan sam i zbog pobjede na kraju, ipak je riječ o prvom turniru kod nas, ali na prvom mjestu je bila zabava.“