LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bivši tenisač gradi karijeru

Mario Ančić doktorirao pravo na Columbiji

Jedan od četiriju šampiona sa splitskih Firula sada nosi titulu „juris doctor“.

Jedan od četiriju šampiona sa splitskih Firula sada nosi titulu „juris doctor“.

Mario Ančić, nekadašnji sedmi tenisač na svijetu, doktorirao je pravo na Sveučilištu u Columbiji. S titulom doktora prava, 31-godišnji Mario nastavlja graditi svoju odvjetničku karijeru na Wall Streetu.

Od lipnja počinje raditi u banci Credit Suisse, a bavit će se investicijskim bankarstvom.

Bivši tenisač diplomirao je na splitskom Pravnom fakultetu 2008. godine, nakon čega je odradio pripravnički staž i položio pravosudni ispit u Zagrebu. Magistrirao je u Columbiji 2013. godine, a sada je uspješno obranio i doktorat.

Mario Ančić u svojoj je sportskoj karijeri 2004. osvojio brončanu olimpijsku medalju u Ateni, i to u paru s Ivanom Ljubičićem. Iste godine bio je polufinalist Wimbledona, a 2005. pobjednik Davis Cupa s hrvatskom reprezentacijom pobijedivši Slovačku u Bratislavi.

Bio je naš najbolji tenisač poslije Gorana Ivaniševića, a svojedobno je pobjeđivao i Rogera Federera i mnoge druge svjetske tenisače.

Međutim, 2007.godine počeli su mu se javljati zdravstveni problemi. Dijagnosticirana mu je mononukleoza, zbog koje je propustio gotovo tri sezone, pa početkom 2010. ispada iz poretka prvih stotinu tenisača.

Uslijed tih okolnosti i mnogih ozljeda, tada 27-godišnji Ančić 20.veljače 2011. objavio je da prekida svoju profesionalnu karijeru te se „baca u odvjetničke vode“.

FOTO: CROATIA.ORG