LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Craig Sager vratio se na posao

Legendarni novinar pobijedio bolest i vratio se na male ekrane

Američki novinar Craig Sager (63) vratio se na posao nakon duge i teške borbe s leukemijom.

Američki novinar Craig Sager (63) vratio se na posao nakon duge i teške borbe s leukemijom.

Craig Sager, šezdesettrogodišnji američki novinar, ovoga je četvrtka svojim povratkom na televiziju razgalio srca košarkaškim fanovima diljem svijeta. Sager se vratio na posao nakon jedanaestomjesečne borbe s teškom bolešću. 

Sagerova karijera započela je još ranih sedamdesetih, kada je počeo raditi kao izvjestitelj s terena i komentator baseballa i američkoga nogometa. O njegovom širokom sportskom znanju govori i činjenica da je izvještavao o različitim sportovima kao što su skijanje i curling.

Ipak, najprepoznatljiviji je po svom dugogodišnjem izvještavanju s košarkaških terena NBA lige. U 17 godina izvještavanja, postao je zvijezda poput igrača i trenera koje je iz večeri u večer intervjuirao. Sager je postao prepoznatljiv po odijelima od kojih bi se "modnim mačcima" dizala kosa na glavi, ali i po svojoj stalnoj nasmijanosti i smislu za humor.

U travnju prošle godine, Sageru je dijagnosticirana leukemija zbog koje mu je presađena koštana srž njegova sina, Craiga Sagera mlađeg. 

Nakon dugog oporavka, uz potporu obitelji, brojnih obožavatelja, trenera i igrača, Sager se vratio na svoj stari posao te je dočekan ovacijama publike. Nadamo se da će njegovi intervjui i izvještaji još dugo biti dio sportskog novinarstva.

FOTO: FACEBOOK