LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Swatch Beach Volleyball Major Series

Krema odbojke na pijesku od 2. do 7. lipnja stiže u Poreč po bodove za Rio

Istarsko mjesto ugostit će na čak pet dana vrhunske odbojkašice i odbojkaše koji će se natjecati za rekordno veliki nagradni fond, ali i plasman na Olimpijske igre 2016.

Istarsko mjesto ugostit će na čak pet dana vrhunske odbojkašice i odbojkaše koji će se natjecati za rekordno veliki nagradni fond, ali i plasman na Olimpijske igre 2016.

Odbojka na pijesku na svjetskoj razini krenula je u misiju s jednim ciljem – dići se u sam vrh svjetskoga sporta.

Tako je najprestižnija svjetska serija Swatch Beach Volleyball Major Series svojim jedinstvenim sportsko-zabavnim konceptom svoj put ka sportskim visinama odlučila započeti upravo u Hrvatskoj.

Poreč Major će tako od 2. do 7. lipnja ugostiti po 32 najbolja tima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Oni će se u uvali Peškera svojim umijećem preko mreže boriti za vrtoglavi nagradni fond od 800 000 $, što je dosad najveći nagradni fond jednoga turnira ikada održanoga u Hrvatskoj.

Swatch Beach Volleyball Major Series konglomerat je četiriju najvećih i najprestižnijih događaja u sklopu FIVB World Toura, koji su osmišljeni da bi ostavili velik trag na daljnji razvoj samoga sporta. Vrhunska produkcija, uzavrela atmosfera i jedinstveno iskustvo, kako za igrače tako i za gledatelje, te spomenuti nagradni fond samo su neki od faktora koji ovu seriju čine vrhunskim spektaklom.

Poreč Major prvi je od četiriju turnira koji će u Istru donijeti pravi sportsko-zabavni spektakl. Od 2. do 7. lipnja u Poreču će boraviti najbolji svjetski timovi, a organizatori već rade na tome da ovaj turnir, osim sportskoga događaja za pamćenje, ostane i stalna postaja ove prestižne svjetske serije.

FIVB World Tour 2015. početak je drugoga kruga kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016., gdje se očekuje da će odbojka na pijesku Copacabane biti najatraktivniji sport. Predstoje nam tri turnira iz serije Swatch Beach Volleyball Major Series (Hrvatska, Norveška i Švicarska) i pet FIVB Grand Slam turnira te na koncu finalni turnir Beach Major Serije i cjelokupnoga FIVB World Toura, koji se održava u listopadu u SAD-u. Najbolji timovi iz cijeloga svijeta tako će početak lipnja dočekati u Poreču u borbi za naslov prvaka serije i u borbi za bodove za Rio.

Kao ambasador turnira u Poreču djeluje jedan od najuspješnijih europskih pjeskaša svih vremena, olimpijski pobjednik iz 2012., svjetski prvak te višestruki europski prvak, Julius Brink. Nedavno je posjetio Poreč kako bi najavio dolazak velikana ovoga sporta te objasnio koliku važnost ovakvi turniri predstavljaju svim igračima:

− Svi žele biti dio ove serije, svi žele igrati na ovakvom turniru. Atmosfera je nevjerojatna i interakcija između publike i igrača je posebna. Naravno, velika je ovo stvar za sve igrače jer u životu nemate priliku igrati turnire s ovakvim nagradnim fondom − rekao je Julius u Poreču.

Osim sportskoga dijela, Poreč će vrvjeti i dodatnim sadržajima koji će porečku uvalu Peškeru učiniti pravim epicentrom ljetne sportske zabave. Utorak, srijeda i četvrtak rezervirani su za kvalifikacije, petak za četvrtfinale i polufinale, a u subotu i nedjelju centralni teren na Peškeri gledat će veliko finale u muškoj i ženskoj konkurenciji. Izgradnja pet pomoćnih terena već je počela, a uskoro se gradi i središnji teren koji će moći primiti 5000 gledatelja. Ulaz će za posjetitelje biti besplatan. Više informacija potražite na službenoj stranici eventa.

FOTO: SWATCH MOAJOR SERIES